Williams-Honda: már a csapat is reagált!

írta: M4Sport
2016. január 21. 15:23
FOTÓ: ©xpbimages.com

Pár napja úgy tűnt, pusztán Damon Hill javaslatáról van szó, az Auto Bild Motorsport azonban már tényként közölte, a Williams fontolóra vette, hogy lecseréli a Mercedes erőforrásait és a Honda partnereként folytatja. Most a csapat is megszólalt az ügyben.

A csapat korábbi versenyzője nemrég felvetette, a Williamsnek szakítania kellene a Mercedesszel, ha ismét a győzelmekért és a világbajnoki címekért akar harcolni, a stuttgartiakat ugyanis nem fogják legyőzni a saját erőforrásaikkal. A Forma-1 Menedzsmentet (FOM) vezető Bernie Ecclestone pár nappal korábban még keményebben fogalmazott: szerinte a Mercedes (és a Ferrari) egyszerűen nem is ad olyan motorokat a partnercsapatoknak, melyekkel felérhetnek a csúcsra.

Hill a Honda erőforrásait javasolta korábbi csapatának, úgy véli ugyanis, hogy a japánok komoly előrelépést tehetnek a tavalyi, katasztrofális versenyévad után, a Williams számára pedig őket tartja az egyetlen lehetséges alternatívának a jelenlegi partner helyett. Noha a Mercedesnek nagy szerepe volt abban, hogy a Williams 2014-ben visszatért az élvonalba és tavaly is ott tudott lenni a legjobbak nyomában, az Auto Bild Motorsport szerint a britek valóban fontolóra vették, hogy a folytatásban együttműködésbe kezdenek a Hondával.

Noha a Honda első számú technikai partnere, a McLaren 2015 végén megakadályozta, hogy a Red Bull a japán cég erőforrásaira váltson, a lap cikke szerint Ron Dennis sokkal nyitottabban kezeli a Williamsszel való megegyezés lehetőségét, a motorpartner pedig eddig is örömmel látott volna el egy második alakulatot, így ugyanis több tapasztalatot szerezhet és gyorsíthat a fejlesztési tempón. Az Auto Bild Motorsport szerint a váltásra már 2017-ben sor kerülhet.

A Honda egyébként egy kicsit sem lenne ismeretlen Frank Williamsék számára, 1984 és 1987 között ugyanis szorosan együttműködtek a japán gyárral, mielőtt létrejött az azóta legendássá váló első McLaren-Honda kettős. A Williams az említett időintervallum alatt 23 futamgyőzelmet, két konstruktőri trófeát és Nelson Piquet révén egy egyéni bajnoki címet is szerzett. Az Auto Bild Motorsport cikke szerint a váltással lehetőség nyílna arra, hogy a Sauber szerződést kössön a Mercedesszel, vagyis 1994 után ismét együttműködjön a németekkel.

A hírek természetesen a Williamshez is eljutottak, a teljesítménymérnök, Rob Smedley pedig szinte azonnal cáfolta, hogy csapata új motorpartnert keres, a Mercedesszel ugyanis maximálisan meg vannak elégedve. „Először is, nagyon-nagyon boldogok vagyunk a kiszolgálással és magával a hajtóegységgel, amit a Mercedestől kapunk” – idézi szavait az F1i. „Tényleg roppant elégedettek vagyunk, hiszen a Mercedes egy profi csapat és hihetetlenül jó erőforrásokat szállít!”

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

csaby_massa
#6 csaby_massa 2016. január 22. 11:11  
Tasi-r:
eddig ragozni a semmit egy cikkbe :D

láttam, az elején, hogy sok a duma, ezért egyből a dőlt betűkhöz görgettem.

kofa
#5 kofa 2016. január 22. 00:50  

Nem zörög a haraszt......

Tasi-r
#4 Tasi-r 2016. január 21. 22:14  

eddig ragozni a semmit egy cikkbe :D

albutr
#3 albutr 2016. január 21. 19:55  

nem hinném hogy most lecserélnék a Mercedes motort de később lehet hogy Hondára váltanak.csak ahhoz a Hondának nagyon erősnek kell lennie.

Wolverine
#2 Wolverine 2016. január 21. 19:33  

Hát ha a Sauberekkel akarnak harcolni....

GreenHonda
#1 GreenHonda 2016. január 21. 17:49  

Érdekes mennyivel kevesebbszer emlegetik a Williams - Honda időket pedig Piquet és Mansell csatája sem lehetett rossz, amennyire láttam.

Utoljára módosítva: 2016. január 22. 18:07

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Daniel Ricciardo

02016.10.23. 16:05

Retteg az újabb hibától a Mercedes

Már minden apróság aggasztja őket – inkább túlzásba viszik az óvatoskodást

22016.10.23. 16:01

Boullier elmondta, miért esett vissza a McLaren

Úgy érzi, a hullámzó teljesítménynek a pályákhoz van köze

02016.10.23. 15:26

Amerikai Nagydíj – rajtrács

Innen várja a mezőny a lámpák szabad jelzését!