Wilson autót kapott ajándékba új munkaadójától

írta: Motorsportal
2003. június 28. 23:30
A Silverstone-ban megrendezésre került Angol Nagydíjon Justin Wilson még a mezőny egyik leggyengébb autójában ült, azonban a Jaguar csapathoz való átigazolásának köszönhetően most hétvégén jó eséllyel száll majd harcba a világbajnoki pontokért folytatott küzdelembe.

Míg a Minardinál fizetnie kellett az állásáért, addig a Jaguar csapattól minden egyes világbajnoki pontért 25.000 dollárt kap, és amennyiben elégedettek lesznek teljesítményével, a 2004-es esztendőre is meghosszabbítják szerződését.

A csapat még egy meglepetéssel szolgált a 24 esztendős pilótának. Wilson egy Jaguar XKR-rel is gazdagabb lett. Eredetileg néhány nappal ezelőtt vehette volna át a gépkocsi kulcsait, azonban a biztosító kerszetülhúzta a csapat számításait, mivel Wilson csak csütörtökön fogja betölteni 25. életévét. Annak ellenére sem voltak hajlandóak kivételt tenni, hogy egy Formula-1-es versenyzőről van szó.

Wilsonnak az következő futamokon lehetősége nyílik majd a bizonyításra, amelyek során azon kérdés is eldől majd, hogy a brit pilóta lesz-e Mark Webber csapattársa a 2004-es évadban is. Wilson állására többek között Alexander Wurz és Nick Heidfeld is pályázik. A Hockenheimban megrendezésre kerülő versenyen még nem támasztanak nagy elvárásokat vele szemben, azonban utána már neki is bizonyítania kell. "Az elkövetkezendő versenyen nem várunk kimagasló teljesítményt tőle. A Német Nagydíj olyan lesz, mint a téli tesztelések, a Magyar Nagydíj pedig olyan, mint a montreali futam" - nyilatkozta a BBC-nek Tony Purnell.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ