Wolff: Jó hír, hogy meg akarják venni a Forma–1-et

írta: M4Sport
2016. szeptember 05. 17:50
FOTÓ: ©xpbimages.com

Több forrás is tudni véli, a Liberty Media hamarosan felvásárolja a Forma–1-et, az üzlet pedig bizonytalanná teheti Bernie Ecclestone jövőjét. A csapatvezetők szerit egyelőre óvatosan kell kezelni ezeket a híreket, az az új befektetők érkezése viszont jót tenne a sportágnak.

Hónapok óta találgatnak arról, új többségi tulajdonosa lesz a királykategóriának, a CVC ugyanis megválik részvényeitől, Monzában pedig több forrás is tényként közölte, már a héten bejelenthetik, hogy az amerikai Liberty Media lesz a vevő. Az átvétel egyesek szerint elhozza az Ecclestone-korszak végét, az F1 „ügyvezetője” ugyanis hamarosan távozik posztjáról.

Utódja a 21st Century Fox birtokosa, Chase Carey lehet, a Forma–1-ben dolgozó szakértők szerint azonban hiba lenne azonnal kinevezni az új vezetőt, akinek előbb Ecclestone mellett kellene „tapasztalatokat” gyűjtenie egy átmeneti időszakban. Éppen ezért a csapatvezetők sem hiszik, hogy azonnal sor kerül a váltásra. „Elég sok spekulációt hallani, én azonban őszintén remélem, hogy nem ez volt Bernie utolsó versenye. És nem is gondolom, hogy ez volt az” – nyilatkozta Christian Horner.

„Mindannyian várjuk az új híreket, azt, hogy kiderüljön, mi történik az átvétellel kapcsolatban a következő hetekben, hogy lesz-e bármiféle változás, vagy újraelosztás. Ebben az időszakban viszont borzalmasan sok találgatás kap szárnyra. Az nyilvánvaló, hogy vannak tárgyalások és egyeztetések, addig azonban semmi sem biztos, amíg alá nem írták a szerződéseket” – tette hozzá a Red Bull csapatvezetője, aki egyébként hosszú ideje jó kapcsolatot ápol Ecclestone-nal.

Bár ahogyan Horner is mondta, addig, amíg a Liberty Media képviselői alá nem írják a szerződést a jelenlegi tulajdonosokkal, semmit sem tekinthetünk hivatalosnak, a csapatok izgatottan várják az új befektetőt. A Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff például úgy érzi, a Forma–1-nek szüksége van néhány új ötletre, és arra, hogy modernebbé váljon.

„Jó hír, ha van egy befektető, aki fel akarja vásárolni a részvényeket. Ha komoly pénzekért vásárolsz fel egy céget és egy olyan vállalatot képviselsz, mint a Liberty, akkor biztosan véghez vittél már néhány dolgot az életben. Nem hiszem, hogy valaki ilyen sok pénzt költ, és azt mondja, semmit sem fog megváltoztatni, viszont mindent az amerikai módszer szerint csinál. Sok dolgot tanulhatunk tőlük, különösen a digitális platformokról, de vannak olyanok is, melyek itt működnek, ott pedig nem. Biztos kielemzik, mit lehet megváltoztatni és mit kell békén hagyni. Okkal szállnak be” – mondta.

A hétvége során természetesen az osztrák szakember véleményét is kikérték Ecclestone esetleges távozásának híréről. „Nem tudom, mi történik a menedzsmentben. Bernie remek munkát végzett az elmúlt 50 évben, és azzá tette ezt az egészet, ami. Ezért mindenki hálával tartozik neki. Felépített egy birodalmat és mi mind profitáltunk ebből. Ez a birodalom rengeteg szurkolót és versenypályát termelt ki, és félmilliárdos évenkénti bevételt. Fantasztikus munkát végzett, függetlenül attól, hogy a jövőben lesznek dolgok, amiken változtatnunk kell. Egy biztos, én nem akarok spekulálni!”

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

totopad
#3 totopad 2016. szeptember 06. 06:37  

Börni lassan 90!!! éves lesz! Meddig akarja ezt csinálni és meddig hagyják neki?! De komolyan, ez vicc! Egy öregember irányítja a föld egyik legnagyobb sportját?

DUdi
#2 DUdi 2016. szeptember 05. 19:44  
kulcsarb:
Börnié az F1 15%-a (mert a Bambino Trust is az ő érdekeltsége), szóval nem hiszem, hogy kitennék, akárki lesz is az új tulaj, a CVC-é egyébként 35%, és ennek a 35%-nak is csak egy részét adja el most,

Ez a másik cikkben van:

A CVC jelenleg 35,1%-os résztulajdonos a Forma–1-ben, rajta kívül az amerikai befektetési tanácsadó cég, a Waddel&Reed birtokol 20,9%-ot, míg Bernie Ecclestone-nak 5,3%-a van, valamint családi cégéhez, a Bambino Trusthoz is tartozik további 8,5%. Döntési joga ugyanakkor csak a CVC-nek van.

Szóval lehet, hogy Bernie bátyó kellemetlen helyzetbe kerül. De nem lepődnék meg, a ezt is kibulizná :)

kulcsarb
#1 kulcsarb 2016. szeptember 05. 18:21  

Börnié az F1 15%-a (mert a Bambino Trust is az ő érdekeltsége),
szóval nem hiszem, hogy kitennék, akárki lesz is az új tulaj,

a CVC-é egyébként 35%, és ennek a 35%-nak is csak egy részét adja el most,

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

rajt

02016.10.27. 08:14

Mexikói tudnivalók

Gumik, DRS-zónák, sajtótájékoztatók

202016.10.26. 17:25

Az igazi Alonso még nem veszett el – „A győzelem a minden”

Úgy alkalmazkodik, mint senki más – úgy térne vissza a csúcsra, ahogy előtte senki

12016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”