Wolff másképp emlékszik Alonso történetére…

írta: M4Sport
2016. március 03. 12:08
FOTÓ: ©xpbimages.com

Toto Wolff cáfolta Fernando Alonso azon állítását, miszerint tárgyaltak egy esetleges Lewis Hamiltonnal történő helycseréről.

A kétszeres világbajnok pár napja egy spanyol rádióadónak adott interjúban azt állította, 2014-ben volt némi esélye arra, hogy a ferraris szerződéséből kilépve átvegye Lewis Hamilton helyét a Mercedesnél. Fernando Alonso azt ugyan nem tudja, egykori csapattársa tudott-e minderről, de azt megerősítette: „Igen, volt ilyen ajánlat”.

A hír azóta a Mercedes sportigazgatójához, Toto Wolffhoz is eljutott, ám ő határozottan cáfolta, hogy bármit is ajánlottak volna Alonsónak. „Óvatosnak kell lennünk azzal, amiket a médián keresztül mondunk” – nyilatkozta a Mirrornak, majd a lehető legdiplomatikusabban utalt rá, hogy valójában csak Alonso szeretett volna bekerülni csapatukba. „Bizonyos érdeklődést ugyan kifejeztek ezzel kapcsolatban, de mi akkoriban tárgyaltunk már Lewisszal. Mondtam Fernandónak, hogy senki mással nem beszélek mindaddig, míg Lewisszal egyeztetek. Ehhez tartottuk is magunkat.”

Az Alonso által említett „ajánlat” fogalma azért kicsit másképpen definiálható. Wolff szavai pedig Alonso azon állítását is más megvilágításba helyezik, miszerint a versenyzőcserére a Ferrari miatt nem került sor. „A lehetőség megvolt, de a Ferrari akkoriban nem akart élni vele” – mondta, meg nem említve, hogy a Mercedes sem mutatott különösebb érdeklődést iránta.

2005 és 2006 bajnoka végül elhagyta a Ferrarit, s a McLarent választotta, miközben Hamilton a múlt évben hosszas tárgyalások után aláírta új, hároméves szerződését a Mercedesszel. Tavaly többször is hangoztatta, szíve szerint a csillagos márkától vonulna vissza, s nem tartja kizártnak, hogy még egyszer hosszabbít majd velük.

Oszd meg!

3 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#3 albutr 2016. március 03. 17:41  
continental:
Csak a szokásos csúsztatás Alótól.

miért?simán elképzelhető hogy most Wolf lódít egy kicsit.

continental
#2 continental 2016. március 03. 16:09  

Csak a szokásos csúsztatás Alótól.

Sebees
#1 Sebees 2016. március 03. 12:48  

Így kicsit életszerűbb a történet.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.27. 16:56

Horner: Már csak a trükkös időmérős beállítás terén nagy a Mercedes előnye

Ha Rosberg és Hamilton összeakad, a Red Bull lecsapna a lehetőségre

22016.10.27. 15:56

Titkos adatok láttak napvilágot a 2017-es autókról

Ekkora javulást várnak a csapatok az autóktól és a motoroktól

02016.10.27. 14:57

Schumacher és Vettel nyomdokain Rosberg

Még nem bajnok, de hazájában már díjat kapott