Wolff nem foglalkozik a kritikákkal

írta: M4Sport
2016. január 13. 12:43
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff nem foglalkozik azzal a Red Bull csapatvezetője által megfogalmazott kritikával, miszerint ő akadályozta meg a két cég szerződéskötését. Az osztrák szakember egyértelművé tette, ő csak a stuttgartiak érdekeit védte!

Hosszú utat járt be a Red Bull, mielőtt eldőlt, kitölti 2016 végéig érvényes motorszállítói szerződését, azaz idén is a Renault partnere marad: a csapat vezetői tavaly nyáron a Mercedesszel, később pedig a Ferrarival és a Hondával is tárgyalóasztalhoz ültek. Végül mindhárom gyártótól kosarat kaptak, noha egy időben biztosra vették, sikerült megegyezniük a Mercedesszel; a csapatvezető, Christian Horner többször elmondta, ebben a cég első embere, Dietrich Mateschitz sem kételkedett.

Hitüket a tanácsadóként dolgozó Niki Laudával folytatott tárgyalásokra alapozták (vele állítólag kezet is ráztak), Wolff azonban – Horner szavaival élve – nem akarta, hogy az egyik legnagyobb ellenfél Mercedes-motorokat kapjon. Wolff természetesen reagált a fenti kijelentésre; elmondta, céljai között nem szerepel a Red Bull Forma-1-es alakulatának segítése, neki ugyanis a Mercedes érdekeit kell védenie, és örül annak, hogy ezt a feladatot teljesíteni tudta.

„Ez a környezet eléggé megalkuvó, én pedig azt hiszem, végig teljesen egyértelműen fogalmaztam a céljaimmal kapcsolatban” – mondta a Motorsport munkatársának. „A legfőbb célom az, hogy megvédjem a csapatot, és annak dolgozóit! Továbbá az, hogy megóvjam őket a hibás döntésektől, melyeket politikai nyomás hatására hozhatnak. Én értem, hogy néha kompromisszumokat kell kötnünk, viszont abban az esetben, ha a csapatban dolgozó fiúk és lányok hátrányba kerülnek ezek miatt a kompromisszumok miatt, akkor nem fogom elfogadni őket” – nyomatékosítja.

A Mercedest – és Wolffot – nemcsak a Red Bull kritizálta: döntésük néhány szakértő szerint sem volt szimpatikus, de a szurkolókat is alaposan megosztotta a téma. A bírálók gyakran megemlítik, hogy a címvédő „megijedt” a bikásoktól, akik azonos erőforrásokkal közelebb kerülhettek volna az istállóhoz, mások pedig a sport jövője miatt aggódnak, látva, hogy adott esetben az egyik legerősebb csapat is erőforrás nélkül maradhat. Wolff eközben nem győzi hangsúlyozni, neki elsősorban a Mercedes érdekeivel kell törődnie. „Ha ennek az egésznek az a következménye, hogy támadni fognak, akkor vállalom! Az a legfontosabb, hogy az embereim tudják, mit miért csinálok. Hiszen igazából mindet értük teszek. Nem foglalkozom a többiekkel” – zárta gondolatát.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary