Wolff reagált Brawn kijelentésére

F1 banner 2017
írta: M4Sport
2016. október 22. 13:58
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff reagált Ross Brawn azon kijelentésére, miszerint azért távozott a csapattól, mert képtelen volt megbízni benne és Niki Laudában. Az osztrák nem haragszik korábbi kollégájára; szerinte szavait kiragadták a szövegkörnyezetből.

Nagy-Britanniában hamarosan megjelenik Brawn Adam Parr-ral közösen megírt, Total Competition (Totális versengés) című könyve, ami elsősorban a Forma–1-es csapatok szerveződése és a harcászati stratégiák közötti párhuzamokat mutatja be, ám számos háttérinformáció is megismerhető lesz belőle. A napokban ezek közül jelent meg néhány a nemzetközi médiában.

A legnagyobb port a Mercedestől való távozásával kapcsolatos kijelentés kavarta, elmondása szerint ugyanis azért hagyta el az istállót, mert egyszerűen nem tudott megbízni az akkor kinevezett sportigazgatóban és a tanácsadóként ténykedő Laudában. „Olyan emberekkel, akik a csapaton belül cserbenhagytak a hozzáállásukkal. Aztán 2013 elején kiderült, hogy Paddy Lowe-t szerződtetni akarják a csapathoz, majd alá is írtak Stuttgarttal. Amikor megkérdeztem erről Totót és Nikit, egymásra mutogattak. Ezekben az emberekben nem tudtam bízni” – írta.

Az idézett sorok bejárták a világsajtót, nem meglepő tehát, hogy az Amerikai Nagydíj helyszínén az egyik érintett véleményét is kikérték. Wolff a téma kapcsán elmondta, nincs harag közte és a korábbi technikai igazgató között, kinek kijelentését szerinte kiragadták a szövegkörnyezetből, így az másképp hangzott a napokban megjelent cikkekben, mint magában a könyvben.

„Elolvastam az idézeteket, és Ross-szal is kapcsolatban vagyok” – nyilatkozta a Sky Sportsnak a pénteki szabadedzések után. „Úgy látszik, néhány idézetet kiragadtak a szövegkörnyezetből; én elfogadom ezt. Egy nagy cég szerkezeti átalakítása mindig nehéz feladat. Miután Ross úgy döntött, elhagyja a csapatot, hihetetlen sorozat vette kezdetét, és ez nehéz helyzetet teremtett. Emberként és mérnökként is tisztelem, egy ilyen idézet pedig nem fog változtatni ezen” – tette hozzá.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

F1890
#1 F1890 2016. október 22. 14:09  

milyen bájos wolf szava :3

nem szeretem bránt mert kicsit túlértékeltnek tartom őt is , és sztem a szavaiból a sértettség is visszaköszön. de ez a wolf ez valami kegyetlen módon tudja hülyének nézni a szurkolóit :D az más kérdés h amit csinál az tényleg jó. szóval ha így nézzük a merci jól járt a szerkezeti átalakulással. az meg h nem maradt hely brawnak meg haugnak, mondhatni kit érdekel ha nyertek 3 vb címet és a valaha volt legnagyobb dominanciát érték el.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

A Mercedes öröme

02016.12.08. 14:07

A visszaútra nem váltott jegyet Rosberg

Nem tud elképzelni nagyobb tettet a bajnoki címnél és Hamilton legyőzésénél