Wurz: A pilóták „nagyon világosan” támogatták a nyilatkozatot

írta: M4Sport
2016. március 23. 18:54
FOTÓ: ©xpbimages.com

A versenyzők érdekvédelmi szövetsége (GPDA) egyszerű többséggel dönt, de Alexander Wurz elnök szerint most „nagyon világos” eredmény született.

A szervezet ma délután nyílt levélben fordult a Forma–1 vezetőihez, amelyben arra kérte őket, hogy változtassanak a sportág döntési mechanizmusán. A Forma–1-ben – a sportok világában egyedülálló módon – gyakorlatilag maguk a résztvevők alakítják ki a szabályokat, amelyeknek el kell nyernie a nagycsapatok részvételével működő Stratégiai Csoport gyakran egyhangú támogatását, mielőtt előterjesztenék őket. Wurz szerint a GPDA-tag versenyzők egyértelműen a nyilatkozat mellett állnak – jóllehet, nem minden versenyző tagja a szövetségnek.

„A GPDA egészen az 1960-as évekbeli megalakulása óta egyszerű többséggel dönt, ami nagyon jól működik” – magyarázta az ex-Forma–1-es pilóta. „Ebben az esetben viszont nagyon világos eredménnyel szavaztunk, hogy kifejezzük a véleményünket – a többségünknek ez a véleménye.”

Az elnöki tisztséget 2014 óta betöltő versenyző azt is elárulta, hogy bár valóban az időmérővel kapcsolatos botránynál telt be náluk a pohár, a véleményük már jó ideje kialakulóban volt és mindvégig nagyon hasonló vonalon mozgott.

„Mégiscsak a versenyzők a sport igazi sztárjai és főszereplői, úgyhogy a rajongók elég heves felindulására valamint a paddockban folyó beszélgetésekre reagálva, a versenyzők úgy érezték, hogy itt az ideje, hogy kifejezzék a közös véleményüket” – fogalmazott az osztrák. „De ez nem egy elhamarkodott reakció volt a kvalifikációs kísérletezgetésre. Ezt a közleményt már jó ideje fontolgatta az összes versenyző, és Melbourne-ben is megbeszéltük a GPDA különleges versenyzői megbeszélésén.”

A nyílt levélben a pilóták kijelentették, hogy szerintük egyenként mindenki a legjobb belátása szerint cselekszik, következésképpen a rendszerrel van a baj. A mezőny olyan vezetést szeretne, amelyben a döntéseket egy egyértelmű program alapján hozzák meg, amely rögzíti a Forma–1 alapvető értékeit.

A GPDA-t Wurz mellett a két igazgató, Jenson Button és Sebastian Vettel vezeti – a nyilatkozatot mindhárman aláírták.

Oszd meg!

1 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

totopad
#1 totopad 2016. március 23. 19:05  

Kétségtelen, hogy évek óta a felsorolt problémák miatt gyengül az F1 és messze nincs benne az összes hiba, amin lehetne változtatni, de nem tudom, hogy mennyit nyom majd a latba! Számomra a mélypontot jelzi, hogy már a pilótáknak kell vívniuk a sportért, mert a ,,felelős" vezetők nem tudnak vele mit kezdeni, a szurkolókat, akik meg kifizetnék a súlyos belépőket, pont leszrják és ész nélkül változtatnak!

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”