Gyutai Adrián jól halad a kitűzött céljai felé

írta: Motorsportal
2016. május 12. 20:22
FOTÓ: ©Korda Racing

Befejeződött a felkészülés, és a hétvégén kezdetét veszi a 2016-os olasz bajnokság, ahol ismételten a National Trophy 600 kategóriájában versenyez a tavaly a gyorsaságimotoros-világbajnokságon is debütáló Gyutai Adrián. A Korda Racing versenyzője az elmúlt hétvégén is a duplafutamos versenyhétvége helyszínén, Vallelungában tesztelt, és úgy véli, minden szinten készen áll a rajtra.

Eddigi pályafutása legkeményebb felkészülését zárta le Gyutai Adrián, aki idén is a CIV National Trophy 600 kategóriában versenyez. A hétvégi szezonnyitó előtt a versenynek is helyszínt adó vallelungai pályán tesztelt ismét a Korda Racing motorosa, aki a rendelkezésére álló két nap alatt számos új alkatrészt próbált ki a motorján – Honda CBR 600 –, illetve tesztelte a Dunlop futamokra szánt versenyabroncsait is. Utóbbi esetében a kemény keveréken már olyan időt volt képes motorozni, mint tavaly a puha, versenyen használt abronccsal. A motor végsebességével sincs gond, és a geometriai beállítások is megvannak. A 25 éves paksi motoros elégedett az elmúlt hónapokban elvégzett munkával, és úgy véli, igencsak eredményes felkészülésen van túl.

„Nagyon jól zártuk a felkészülési időszakot, ez a két nap rendkívül fontos volt. Nagyon sok különböző dolgot kipróbáltam, és végre megvan a jó alap, amire a továbbiakban bátran építhetünk. Innen már csak az adott versenyhétvégéken való finomhangolás van hátra a pályákhoz. A teszt utolsó részében kipróbáltuk a versenyre szánt gumikeveréket, amivel jó időket tudtam menni. Természetesen még van hova fejlődnöm, és javítanom kell az egész tempómon, de nagyon jól haladunk” – jelentette ki Gyutai Adrián.

A hétvégén már élesben kell majd bizonyítania, hiszen Vallelungában – ahol kétszer is tesztelt az elmúlt hetekben – egy duplafutamos versenyhétvégével elkezdődik az idei bajnoki szezon. Nem lesz egyszerű dolga a Korda Racing versenyzőjének, ugyanis a nevezési lista alapján 43 fős mezőny lesz ott a hétvégi idénynyitón a National Trophy 600-as kategóriában.

„Az első versenyhétvége nagyon nehéz lesz, az időjárás egyelőre megjósolhatatlan, folyamatosan változnak az előrejelzések. A mezőny nagyon kemény lesz, de bízom benne, hogy felvesszük a legjobbakkal is a versenyt. A motor és a csapatom képes mindenre, már csak nekem kell beváltanom ezeket jó eredményekre. Csütörtökön még tesztelünk egy napot a vallelungai pályán, és ekkor megkapjuk az új motorblokkot is, azaz végre teljes lesz a kép. Ha az időjárás engedi, akkor a tesztnapon és a szabadedzésen még finomítani fogunk a száraz beállításokon, hiszen péntek délután már az első időmérőt rendezik majd meg. Nagyon várom már az első versenyt, szeretnék jó eredményt elérni, nem is olyan titkolt vágyam, hogy végre dobogóra állhassak, illetve hogy az összetettben az év végén a legjobbak között végezzek. A csapatomnak és a szponzoraimnak hála minden feltétel adott a jó eredmények eléréséhez” – fogalmazott Gyutai Adrián.

A Korda Racing tulajdonosa bízik versenyzőjében, ám még véletlenül sem szeretne elvárásaival külön terhet rakni a vállára. Pontosan tudja, milyen fontos egy bajnoki szezon rajtja, és hisz abban, hogy Adrián kihozza a maximumot magából, ami akár a dobogóra is elég lehet.

„Az egész csapatunk nevében mondhatom, nagy izgalommal várjuk Adrián bemutatkozását a nagyon kemény olasz bajnokságban. A Korda Racing büszke arra, hogy egy ilyen tehetséges motoros a színeiben versenyez! Amellett, hogy maximálisan hiszünk a tehetségében és a tudásában, valamint tisztában vagyunk azzal, milyen komoly felkészülés áll mögötte, nem szeretnénk semmilyen eredménybeli elvárással terhet rakni a vállára az idénynyitón, de az egész szezonon keresztül. Bízunk benne, és képesnek tartjuk arra, hogy a legjobbak között végezzen akár már a hétvégén Vallelungában” – közölte Korda Erik.

Forrás: Korda Racing

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary