Gyutai Adrián „kölcsönmotorral” nyert

írta: Motorsportal
2016. augusztus 09. 20:26
FOTÓ: ©Pole Positions Communications

Továbbra sem tudni, hogy folytatni tudja-e a pályafutását, és ezzel a 2016-os olasz bajnokság National Trophy 600 kategóriájában a szereplését Gyutai Adrián. Ám addig is, amíg pont kerülhet erre, a Korda Racing versenyzője nem pihen, és az elmúlt hétvégén a H-Moto Team újabb önzetlen segítségének köszönhetően rajthoz tudott állni a Román Superbike Bajnokság Supersport kategóriájának hungaroringi futamain. A 25 éves paksi motoros a pole pozícióból vághatott neki a két futamnak, és amíg szombaton technikai okok miatt kiállni kényszerült az élről, addig vasárnap fölényes győzelmet aratott.

Továbbra is példamutatóan segíti a H-Moto Team Gyutai Adriánt. A 25 éves paksi motorosnak – aki jelenleg anyagi okok miatt kénytelen volt félbeszakítani az olasz bajnokság National Trophy 600 kategóriájában való szereplését – a magyar csapat ismét odaadta a már egyszer, július elején is biztosított Yamaha R6-ost, hogy indulhasson a Román Superbike Bajnokság hungaroringi futamain.

„Számomra teljesen természetes volt, hogy újra segítünk Adriánnak, hiszen mindig is jó kapcsolatot ápoltunk vele és menedzsmentjével. Örülök annak, hogy segíteni tudtunk, és az eredményeket látva úgy vélem, Adrián élt is a lehetőséggel. Azt továbbra sem értem, hogy egy ilyen tehetséges, már nemzetközi szinten is bizonyított motoros támogatása miért jelent gondot Magyarországon” – fogalmazott Kelemen Krisztián.

A tavaly a Moto3 misanói vb-futamán a gyorsaságimotoros-világbajnokságon debütáló, és a 26. helyen záró magyar versenyző remek szerepléssel hálálta meg a segítséget. A Korda Racing pilótája ugyan csak másodszor versenyezhetett a Yamahával, ám szinte tökéletesen összenőttek, aminek eredményeképpen nemcsak fölényesen megnyerte Adrián a vasárnapi futamot, hanem sikerült megjavítania az eddigi legjobbját is, és a teljesen széria blokkal is képes volt 1:53-as körökre. A több mint 40 fős nemzetközi mezőnyben ő indulhatott a pole pozícióból mindkét napon, ám amíg szombaton az első futómű technikai gondjai miatt 3 körrel e leintés előtt az első helyről kiállt – nem kockáztatta meg, hogy továbbszáguldva esetleg elesik –, addig vasárnap a tökéletesen működő Yamahával fölényesen győzött.

„Köszönöm a H-Moto Team-nek az újabb lehetőséget. Nagyon jól éreztem magam a hétvégén, egyre jobban ráérzek erre a Yamahára. Sikerült megfutnom az eddigi legjobb időmet, és végül a technikailag is tökéletes vasárnapi futamon győzni tudtam. Öt éve kizárólag Hondával versenyeztem, de kifejezetten tetszik a Yamaha, amivel nagyon más versenyezni, mint a másik japán márkával. Noha nagyon örültem a győzelemnek és az egyre jobb köridőknek, nem tagadom, a lelkem még mindig nagyon fáj, hiszen már két futamot is ki kellett hagynom az olasz bajnokság National Trophy 600-as kategóriájában. A menedzsmentem és a csapatom mindent megtesz annak érdekében, hogy már a szeptemberi, imolai versenyhétvégén visszatérhessek. Pontosan tudom, hogy ami nem öl meg, az megerősít, ennek tudatában edzek nap, mint nap, hogyha lehetőséget kapok, a lehető legjobb formában folytathassam az olasz bajnokságot” – jelentette ki Gyutai Adrián. 

Forrás: Pole Positions Communications

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary