Gyutai Adrián mentor lett

írta: Motorsportal
2016. október 07. 17:26
FOTÓ: ©Oláh Imre

Noha tovább folytatja versenyzői pályafutását Gyutai Adrián, mostantól már mentorként is tesz a magyar motorsportért. A 25 éves paksi versenyző felel ugyanis a hazai utánpótlás egyik legtehetségesebb tagja, a tízéves Oláh Barnabás szakmai felkészítéséért. A közös munkának már meg is van az első eredménye, az ifjú motoros futamgyőzelmekkel zárta az idei versenyszezonját.

Sokáig úgy tűnt, hogy akár véget is érhet Gyutai Adrián versenyzői pályafutása, pedig a paksi tehetség tavaly a Moto3 misanói vb-futamán a gyorsaságimotoros-világbajnokságon is bemutatkozhatott, és a 36 fős mezőnyben végül a 26. helyen fejezte be a versenyt. Azonban mára biztossá vált, hogy folytatja a versenyzői karrierjét, ám emellett a magyar utánpótlás egyik legjobbjának szakmai munkájáért is felel. A Korda Racing motorosa irányítja majd a téli felkészülését a tízéves Oláh Barnabásnak, aki idén megnyerte a korosztálya számára kiírt magyar-cseh-szlovák bajnokságot, illetve a Közép-Európa Kupát a Mini GP Pro kategóriában. Az elmúlt hétvégén már Adrián segítette az ifjú tehetséget szezonzáró versenyén, ahol Barnus a szombati második helye után vasárnap mindkét futamot megnyerte a MAMI Kupa Youngtimer 90 kategóriában.

„Nagyon örülök neki, és megtisztelőnek tartom, hogy Barnus apukájában felmerült az ötlet, hogy Barnussal közösen dolgozzak. Két évvel ezelőtt, egy kecskeméti versenyen láttam először motorozni, már akkor lenyűgözött, miként megy a pályán, egyszerűen nem hittem el, amit láttam. Nagyon tehetséges kissrác, sokra viheti. Remélem, hogy pár héten belül elkezdhetjük a felkészülést a 2017-es szezonra. Az Euroringen már ott voltam mellette, ahol vasárnap remek teljesítménnyel mindkét futamot megnyerte. Félelmetesen gyors, egyszerűen fantasztikus, amit már tízévesen tud a motorozásról” – mondta Gyutai Adrián.

Oláh Barnabás és édesapja, Oláh Imre boldogan fogadták, hogy Adrián elvállalta a mentori szerepet, és már most, az elmúlt hétvégi versenyen látszott, tökéletes az összhang köztük.

„Úgy érzem, rengeteget tanulhatok Adriántól, aki egész hétvégén segítette a munkámat. Minden felmenetel előtt közösen döntöttük el, milyen áttétellel és gumival menjek fel a pályára, és minden lejövetel után kiértékeltük a tapasztalatokat, valamint kidolgoztuk a követendő taktikát. A tanácsainak köszönhetően folyamatosan gyorsultam, egyre többször találtam meg a megfelelő íveket, és a második vasárnapi futamon sikerült is megfutnom az addigi leggyorsabb körömet. Mindkétszer rajt-cél győzelmet arattam, így jó érzéssel zárhattam az idei szezonomat. Remélem ez a hétvége egy hosszú együttműködése kezdete lesz Adriánnal, már alig várom, hogy elkezdhessem vele a téli felkészülésemet” – jelentette ki Oláh Barnabás.

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary