Gyutai Adrián példaképével tesztelt

írta: Motorsportal
2016. április 20. 20:24
FOTÓ: ©Korda Racing

Ezúttal Magyarországon folytatta felkészülését az olasz bajnokság National Trophy 600 kategóriájában versenyző és a gyorsaságimotoros-világbajnokságon is debütáló Gyutai Adrián. A Korda Racing versenyzőjét nagyon feldobta a legutóbbi teszt, ugyanis a Hungaroring vadonatúj aszfaltcsíkján példaképével, Talmácsi Gáborral motorozhatott. A gyakorlásra a 2007-es világbajnok hívta meg Adriánt, aki kipróbálhatta a Talmácsi Racing nemrég elkészült Hondáját, míg Talmácsi Gábor rengeteg jó tanáccsal látta el az olasz bajnoki nyitányra készülő versenyzőt.

Eddigi pályafutása legkeményebb felkészülésének végéhez közeledik Gyutai Adrián, aki idén is a CIV National Trophy 600 kategóriában versenyez. Ezúttal hazai pályán tesztelt a Korda Racing motorosa, hiszen előbb a Kakucsringen körözött edzőmotorjával, majd kipróbálhatta a Hungaroring új aszfaltját is. A mogyoródi pályára nagy örömmel ment, hiszen példaképe, Talmácsi Gábor hívta meg Adriánt, hogy próbálja ki csapatának nemrég elkészült hatszázas Hondáját, és a tapasztalatait ossza meg vele, illetve az Alpok Adria-sorozatra készülő ifjú versenyzőjével, Somosi Alexanderrel. Nos, a teszt remekül sikerült, és sem Talmácsi Gábor, sem pedig Gyutai Adrián nem zárja ki a további együttműködést.

„Régóta figyelem Adrián karrierjét, és nem tagadom, szurkolok neki. Többször szóba került már az együttműködésünk, és most megragadtam az alkalmat, és meghívtam erre a tesztre. Kipróbálta a Hondánkat, elmondta a véleményét a motorról, megosztotta velünk, milyen beállításokkal megy, hiszen ő is ezzel a márkával versenyez évek óta. Nagyon sokat beszélgettünk egymással, nagyon jó hangulatban telt a gyakorlás. Jó lenne többször megismételni ezt, bennem mindenképpen megvan a nyitottság a szorosabb együttműködésre. Őszintén remélem, hogy Adrián valóra váltja az álmait, mert a tehetsége mindenképpen megvan hozzá” – fogalmazott a 125-ös kategóriában 2007-ben világbajnoki címet szerzett Talmácsi Gábor.

A közös munka és az esetleges folytatás lehetősége nagyon feldobta a 25 éves paksi motorost, aki sosem titkolta azt, hogy Talmácsi Gábor az etalon a számára. Úgy véli, minden közösen eltöltött idő ajándék a számára, hiszen példaképétől már most is rengeteg tanácsot kapott, amit már a következő teszten is megpróbál hasznosítani.

„Nagyon örültem a lehetőségnek, amit Gábortól kaptam, hiszen minden pályán töltött pillanat ajándék, főleg, ha a példaképemmel motorozhatok együtt. Sokat segített ez a nap a felkészülésemben, és rengeteg jó tanácsot kaptam tőle. Nagyon hasznos volt számomra ez a nap, köszönöm a lehetőséget. Rendkívül boldoggá tesz annak a lehetősége, hogy ez nem csak egy egyszeri alkalom lehet köztünk, hiszen ha valakitől, hát Gábortól bőven van mit tanulnom. Annak is örültem, hogy a Hungaroring új aszfaltját is kipróbálhattam, ami egyelőre még egy kicsit csúszós, de nagyon jó lesz, ha majd fel lesz rendesen gumizva. Nemsokára jön az utolsó, verseny előtti tesztünk Vallelungában, nagyon-nagyon várom, hogy folytathassam munkát az új csapatommal. A felkészülésem remekül halad, és Gábor tanácsaival még jobb lehetek” – jelentette ki Gyutai Adrián.

Forrás: Korda Racing

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary