Gyutai Adrián profi körülmények között készülhet

írta: Motorsportal
2016. április 12. 17:05
FOTÓ: ©Korda Racing

Amíg az olasz bajnokság National Trophy 600 kategóriájában versenyző és a gyorsaságimotoros-világbajnokságon is debütáló Gyutai Adrián ezúttal a májusi szezonnyitó helyszínén, Vallelungában tesztelt az elmúlt hétvégén. A Korda Racing versenyzőjét alaposan meglepte az olasz csapata, ugyanis a versenymotorján kívül ezúttal a tartalékmotorját is kipróbálhatta. Adrián rengeteg kört tett meg, és mind ő, mind pedig főmérnöke, Carlo Corradini is elégedetten nyilatkozott a közös munkával kapcsolatban.

Eddigi pályafutása legkeményebb felkészülésének végéhez közeledik Gyutai Adrián, aki idén is a CIV National Trophy 600 kategóriában versenyez. Ezúttal a szezonnyitónak is helyszínt adó vallelungai pályán tesztelt a Korda Racing motorosa, aki a rendelkezésére álló két nap alatt nemcsak rengeteg kört tett meg, hanem ezúttal a versenymotorján kívül – Honda CBR 600 – a tartalékmotorját is kipróbálhatta. Adrián egyre jobban megérti magát új szerelőivel, valamint főmérnökével, Carlo Corradinivel, és mindkét Honda teljesítményével is elégedett volt. A 25 éves paksi motoros nem véletlenül dolgozik ilyen keményen, hiszen idén szeretné megnyerni a 43 fős kategória bajnoki címét, ennek megfelelően a következő két hétvégén az itthoni edzőmotorjával folytatja a felkészülését, míg a tervek szerint még egy hétvégét Vallelungában tölt majd, ahol ismételten egy kétnapos teszten vesz részt.

„Egyre jobban összeszokom a csapattal és a motorral. Jól érzem magam ebben a közegben, nagyon profi munkát végeznek. Úgy hiszem, versenyképesek leszünk a bajnoki szezonban, de ehhez még tennünk kell a rajtig hátralévő időben. Mindkét motorom remekül működik, igaz, az első futóművel van még egy kis lemaradásunk, de ez orvosolható a következő gyakorláson. A teszt összességében nagyon pozitív volt, majdnem száz kört mentem és sok adatot gyűjtöttünk, ami a további javuláshoz nélkülözhetetlen. Egyetlen gondunk az volt, hogy vasárnap, a teszt végén rengetegen voltak a pályán, így nem is tudtam kihozni a maximumot az új szett gumikból az utolsó percekben. Van egy jó alapunk, amiből kiindulhatunk, már csak a finomhangolás van vissza. Az első verseny előtt még csinálunk egy harmadik tesztet is, ahol még néhány dolgot ki fogunk próbálni, majd következhet az első dupla futam Vallelungában” – fogalmazott Gyutai Adrián.

Főmérnöke, Carlo Corradini – aki a Superbike világbajnokság királykategóriájában jelenleg 53 ponttal a 7. helyen álló, BMW-vel szereplő Jordi Torres egyik főszerelője is egyben – nagyon elégedett volt Adrián teljesítményével, de annyit hozzátett, van még min dolgozniuk a rajt előtti utolsó teszten.

„A mostani vallelungai teszten elsősorban különböző geometriai beállításokat próbáltunk ki. Adrián láthatóan jól érzi magát a motoron, egyre megnyugtatóbb teljesítményt nyújt, de nem titok, még meg rengeteget kell dolgoznunk ahhoz, hogy versenyképesek, igazi bajnokaspiránsok legyünk. Márpedig ez a célunk! Sajnos vasárnap az edzés végén lehetetlen volt gyors kört menni, mivel rengeteg pilóta volt a pályán, ám a két nap alatt nyert adatok alapján készítjük majd fel mindkét motort a következő tesztre, amit szintén Vallelungában hajtunk végre még az első verseny előtt” – jelentette ki Carlo Corradini.

Forrás: Korda Racing

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary