Gyutai Adrián remek formában van

írta: Motorsportal
2016. augusztus 22. 18:48
FOTÓ: ©Pole Positions Communications

Továbbra sem tudni, hogy folytatni tudja-e a pályafutását, és ezzel a 2016-os olasz bajnokság National Trophy 600 kategóriájában a szereplését Gyutai Adrián. Ám az esély megvan rá, hiszen a menedzsment erőfeszítésének hála, a folytatáshoz szükséges összeg egy része már megvan. A 25 éves paksi motoros éppen emiatt minden percet kihasznál az edzésre, hogyha meglesz az anyagi háttér, a lehető legjobb formába térhessen vissza az olasz bajnokság mezőnyébe.

Noha vannak bíztató jelek, még mindig nem biztos, hogy Gyutai Adrián a szeptember eleji, Imolában rendezendő dupla futamon visszatérhet-e az olasz bajnokság National Trophy 600 kategóriájának mezőnyébe. A háttértárgyalások gőzerővel folynak, és a folytatáshoz szükséges pénz fele már megvan, és jelenleg 3-3,5 millió forint hiányzik a biztos folytatáshoz. Ugyanis a 25 éves paksi motoros még a májusi, Vallelungában rendezett idénynyitón olyan súlyosan bukott több alkalommal, hogy mind a verseny, mind pedig a tartalékmotorja összetört, így kizárólag az okozott kár megtétele után indulhat újra az olasz bajnokságban.

A Korda Racing versenyzője természetesen a kényszerszünetet sem töltötte motorozás nélkül, és a 220 Volt H-Moto Team által a rendelkezésére bocsátott Yamaha R6-os nyergében előbb második helyen zárt a Magyar Kupa hungaroringi futamán a 600-as géposztályban, majd megnyerte a Román Superbike Bajnokság Supersport futamát. Az elmúlt hétvégét pedig szintén pályán töltötte, a Kakucsringen rótta a köröket edzőmotorján a tavaly a Moto3 misanói vb-futamán a gyorsaságimotoros-világbajnokságon debütáló, és a 26. helyen záró magyar versenyző.

„Mivel pontosan tudom, hogy a menedzsmentem milyen keményen dolgozik a háttérben azért, hogy folytathassam a versenyzést, így nekem a pályán kell bizonyítanom, hogy méltó vagyok a bizalomra. Nekem nincs más dolgom jelenleg, mint keményen edzeni, és ha lehetőséget kapok valamelyik versenyen elindulni, akkor ott minél jobban szerepelni. Kemények készülök a visszatérésre, és remélem, hogy ez már a szeptemberi, Imolában rendezendő dupla futamon megtörténhet. Tökéletesen érzem magam és jó formában vagyok, nagyon vágyom már arra, hogy újra az olasz bajnokságban szerepelhessek, és a támogatóimnak is szeretném jó eredményekkel meghálálni a rengeteg segítséget. A nyári versenyeken, főleg a román bajnokin már sikerült olyan időt és eredményt elérnem a Hungaroringen, amire építhetek majd később. A munkám mellett folyamatosan edzek, és a Kakucsringen eltöltött idő is hasznos volt a számomra” – jelentette ki Gyutai Adrián.

Forrás: Pole Positions Communications

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary