Irány Németország! Csányi Gergő célba vette a dobogót

írta: Motorsportal
2016. március 21. 15:00
FOTÓ: ©Nyolczas fotó

Ismét szintet lép motoros pályafutásában Csányi Gergő, aki idén Németországban képviseli hazánkat. A fiatal motoros már gőzerővel készül a szezonra, melynek startja előtt tavalyi eredményeiről, az új kihívásokról és célokról kérdeztük.

Összefoglalnád a 2015-ös éved?

Sajnos nem úgy indult, ahogy szerettem volna. Az első két versenyen technikai problémák hátráltattak, de szerencsére így is sikerült dobogós helyezést szereznünk. Év közben összeállt a technika; örültem, hogy már csak nekem kell gyorsulnom. Szerencsére ez is összejött, hiszen minden pályán két másodpercet gyorsultam a korábbi időkhöz képest. Az IMRC-ben sikerült megszereznem a második helyet, igaz, a szezonzáró előtt még vezettem a bajnokságot. Az MMSR-ben harmadik lettem, amire pedig különösen büszke vagyok az az, hogy a magyar-bajnokságban megnyertem a szlovákiaringi futamot. Nem volt ez rossz év!

Hogyan telt a felkészülési időszak?

Végig keményen dolgoztam! Járok erőnléti edzések és power plate edzésekre is. Egy héten négy napot edzek, mert a lehető legjobb formában akarok kerüli a szezon kezdete előtt. Szerencsére hamar elkezdhettük a motoros edzéseket is, ami komoly segítséget jelent. Áprilisban két nagypályás teszten is részt veszek, de az még kérdéses, hol lesznek ezek. Idén új rajtszámot is választottam: ezentúl a hármast használom, mégpedig Max Biaggi tiszteletére, aki az egyik kedvenc versenyzőm.

Hol versenyzel idén?

Egy komoly bajnokságot választottunk erre az évre, mégpedig a német bajnokság kereteiben futó Triumph Challenge-sorozatot. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy itt indulhatok.

Bemutatnád a bajnokságot, az ellenfeleket és a motorod?

A bajnokságban mindenki egyforma technikát használ – Triumph Daytona 675-ösöket –, ami azért nem rossz dolog. A 30 fős mezőny nagyon kemény lesz, akárcsak tavaly. Például a címvédő is versenyben lesz. Három német és két cseh helyszínen lesznek a versenyek, a hétvégéken pedig két futamot rendeznek. A pályák egyébként a mosti kivételével ismeretlenek számára. Remélem, hamar felvesznem majd a ritmust az ismeretlen német aszfaltcsíkokon is, és elcsíphetek pár dobogós helyezést. Legjobban a mosti futamot várom, hiszen azt a helyszínt ismerem.

Milyen céljaid vannak az évre?

Szeretnék bekerülni a legjobb három közé! Tudom, hogy nagyon sok munka lesz ezzel, de mindent meg fogok tenni, hogy elérjem a célt!

A Triumph Challenge versenynaptára:

május 7-8

Lausitzring

június 4-5

Hockenheim

június 25-26

Brno

július 23-24

Oschersleben

szeptember 10-11

Most

Oszd meg!

0 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

HairHungary