Beindult a székfoglaló: Ki hol folytathatja 2017-ben?

írta: M4Sport
2016. július 19. 21:09
FOTÓ: ©xpbimages.com

Kik váltanak csapatot, kik maradnak a helyükön, kik vannak veszélyben és kik pályáznak az újonc szerepkörre? Tombol a nyár, és a versenyzőpiacon még számos kérdőjel sorjázik. Összegezzük a jelenlegi helyzetet.

Bár nyíltan egyik esélyesként emlegetett utódjelölt sem mondta ki, sok olyan versenyző lehetett a paddockban, aki kicsit sem örült annak, hogy Silverstone-ban biztossá vált Kimi Räikkönen 2017-es maradása a Ferrarinál. Az olaszok hivatalos bejelentésével a legkapósabb ülés talált gazdára, és ezzel számos résztvevő maradt hoppon.

Például Romain Grosjean, aki sosem titkolta, az álma válna valóra, ha vörösbe öltözhetne. „Őszintén szólva ez nem igazán befolyásol” – reagált Räikkönen hosszabbítására Silverstone-ban. „Jövőre ugyanilyen ruhát fogok viselni! Nyilván ez jó hír Kimi számára, hiszen ez a legjobb csapat, ahol szerepelhetsz. Most már eldőlt, hogy marad, így a piac kissé beszűkült. Az ember mindig olyan csapathoz vágyik, amellyel bajnok lehet, de én nem vagyok elkeseredve, mert jól érezem magam a Haasnál, és jövőre szerintem meglephetünk pár embert.”

Grosjean ezzel tehát jelezte, a következő évnek is az amerikai csapattal vág neki. Azt azonban nem tagadja, 2018-ban nem bánná, ha megnyílna előtte egy ferraris lehetőség. „Ez nagyszerű lenne. Sosem titkoltam, hogy szeretnék világbajnok lenni és egy nagy csapatnál versenyezni. De a Haasnál otthonra leltem, jó munkát végzünk, amire büszke is vagyok.”

A Ferrarival szintén hírbe hozott Valtteri Bottast látszólag nem viselte meg, hogy egy lehetőséggel kevesebb maradt előtte. „Meghozták a döntésüket, ez jó hír Kiminek. Én jelenleg a Williams versenyzője vagyok, szóval ez semmilyen formában nem befolyásol” – mondta szűkszavúan a finn.

És úgy tűnt, Sergio Pérez sem csalódott a Scuderia döntése miatt. „Mindig is hangsúlyoztam, hogy nem álltunk kapcsolatban a Ferrarival. Ők egy nagy csapat, akiknek bajnokságot kell nyerniük, ezért a lehető legjobb lehetőségeket keresik. Most így döntöttek, sok sikert nekik! Az én szempontomból ez mit sem változtat” – állította.

Pedig a bejelentés nagyon is komoly hatással van az idei versenyzőpiacra, hiszen ezzel – még ha vannak is bizonytalan pontok – gyakorlatilag egyetlen élcsapatnál sem maradt szabad hely. Ha az elmúlt évek konstruktőri eredményeit nézzük, a legértékesebbnek tűnő ülés most a Williamsé lehet; a gyári háttér miatt hosszú távon azonban a Renault is vonzó lehetőségnek tűnhet, még ha erősen kérdéses is, az idén csak vergődő franciák mire lesznek képesek 2017-ben. A jelenleg versenyképes Toro Rossónál és a várhatóan egyre acélosabbá váló McLarennél eközben a versenyzőkérdés szó szerint belügy, így „külsősök” oda nemigen kerülhetnek be.

Csapatonként sorra vettük, kik lehetnek az esélyesek a jövő évi állandó helyekre!

Mercedes

Nico Rosberg, Lewis HamilonMiután Lewis Hamilton a múlt évben hosszabbított a brackley-i csapattal, őt további két és fél évig a németekhez köti megállapodása. A brit egyes pletykák szerint a Ferrari elnökének kívánságlistáján is szerepel, és bár váratlan fordulat bármikor történhet a Nico Rosberggel vívott csatája során, jelenleg nehéz elképzelni, hogy váltson – 2017-ben biztosan a Mercedesnél marad.

Nico Rosberg szerződéshosszabbítását egyelőre nem jelentették be, ám a felek a közelmúltban azt nyilatkozták, már csak pár részletben kell megállapodniuk. Toto Wolff sportigazgató Silverstone-ban kijelentette: „Kétségem sincs afelől, hogy változatlan marad a felállásunk jövőre. Sosem mondhatsz ki semmit százszázalékosan, mert sosem tudhatod, mi történik, de nagyon-nagyon biztos vagyok ebben.”

Ferrari

Kimi RäikkönenSebastian Vettel szíve szerint alighanem Maranellóból vonulna vissza, szerződése még 2017-ben is a vörösökhöz köti őt, a közelmúltban pedig olyan pletykák láttak napvilágot, miszerint már most megkezdték a tárgyalást a 2020-ig történő hosszabbításról.

Kimi Räikkönen helye 2017-ig vált biztossá Silverstone-ban, menedzsere, Steve Robertson azonban épp a héten jelentette ki, még azt is el tudja képzelni, hogy a finn 2018-ban is ott lesz a rajtrácson. Ez persze részben a teljesítményétől, részben pedig a Ferrari lehetőségeitől, az elérhető versenyzőktől függ majd.

Red Bull

Max VerstappenA helyzet ennél a csapatnál is egyszerű. Daniel Ricciardo Ausztriában megerősítette, hogy 2018-ig meghosszabbították szerződését a Red Bull-lal. Max Verstappent pedig az osztrákok vélhetően a világ összes kincséért sem engednék el jelenleg.

Kettejük egyre élesedő csatája még tartogathat meglepetéseket, feszültségeket, ám mindez 2017 előtt aligha lehet hatással jövőjükre.

Williams

Felipe MassaA grove-iaknál a változatlan felállástól a teljes váltásig bármi megtörténhet. A helyettes csapatfőnök a versenyzőkérdésben előre jelezte: ezúttal nem terveznek másokhoz igazodni, maguk szeretnék kiválasztani, kikkel vágnak neki az új idénynek. Claire Williams Silverston-eban elmondta: „Vannak gondok a teljesítményünkkel, és szeretnénk, ha Valtteri és Felipe most inkább a pályán nyújtott produkcióra összpontosítana, mintsem azzal foglalkozna, mi lesz 2017-ben. Zárt ajtók mögött beszéljük ezt meg, és ha eljön az idő, bejelentjük, mi lesz. De erre a következő pár futam idején nem kerül sor.”

Hozzátette, hiába pletykálnak Felipe Massa távozásáról, a brazil is esélyes a hosszabbításra. „Felipének a mostani a harmadik éve a csapattal, és eddig remek munkát végzett. Jó érzés, hogy a csapatunk része, és mivel ennyire tapasztalt, természetesen a listánk élén szerepel a neve.”

Massa állítja, a döntés az ő kezében van. „Semmi sem dőlt még el, de egymagam döntök arról, mi lesz. Minden nyitott a Williamsszel, de talán más csapatnál is lesz lehetőségem” – mondta sejtelmesen. Pletykák szerint a Renault-ra célozhatott.

Valtteri Bottas megtartására a Williamsnek állítólag opciós joga. Lehetőség híján a finn menedzsere előrebocsátotta, jó esély van a maradásukra. De ez inkább kényszerhelyzetnek tűnik azok után, hogy tavaly a gyengébb teljesítmény miatt érezhetően már távozhatnékja volt. „Az új szabályok miatt bízik a csapatban. Még van egy be nem fejezett ügyük együtt” – fogalmazott Didier Coton. „A győzelem a célja, a Williams remek gárda, nagy potenciállal. Az elmúlt két évben bizonyították, mire képesek, és ennél még többre számítunk.”

Hogy lesz-e változás az istállónál, ugyanakkor attól is függ, a McLaren meneszti-e Jenson Buttont. Egyes források szerint ebben az esetben a bajnok szinte biztosan a Williamsnél kötne ki, mivel a csapatnak szüksége van a rutinra. Ráadásul meghatározó tényező, hogy a britnek jóval komolyabb a reklámértéke, mint a jelenlegi versenyzőkének. Az Auto Motor und Sport azt sem tartja kizártnak, hogy Lance Stroll is feljebb lépjen: édesapja akár 35 millió dolláros pluszt is hozzátehetne a csapat költségvetéséhez.

Force India

Sergio PérezLátszólag tiszta a kép: Vijay Mallya csapattulajdonos Silverstone-ban elmondta, 2017-ben is Nico Hülkenberg és Sergio Pérez lesz a két versenyzőjük, miután a német eleve szerződéssel rendelkezik, míg a mexikóival nemrég hosszabbítottak.

Nagy kérdés, erről Pérez is tud-e. Ő ugyanis jelezte, még semmi sincs kőbe vésve. Tervei szerint a nyári szünet idején gondolkodik el alaposabban jövőjén, lehetőségein. „Korábban is mondtam, hogy még nem döntöttem a jövőmről. Szeretnék időt hagyni erre, hogy a nyári szünetben átgondoljam ezt. Jelenleg túl mozgalmas a szezon ahhoz, hogy erre vesztegessem az energiám, szeretnék mindent kihozni a következő futamokból a csapatom miatt. A célom, hogy sok pontot szerezzek a következő három versenyen, majd leüljek az embereimmel, és megvizsgáljuk a jövőbeni lehetőségeket.”

A kérdésre, Mallya pontatlanul fogalmazott-e, amikor érvényes szerződésükről beszélt, Pérez nem cáfolt. „Nem állítom, hogy… csak azt mondom, hogy később döntök arról, mi legyen a jövőben” – felelte. „Sok kérdésre kell választ találnom. Ez egy meghatározó szakasza a pályafutásomnak. Már nem leszek fiatalabb. Most huszonhat vagyok, és a következő éveim lehetnek a legjobbak. Szeretném nem elpazarolni őket.”

A hírek szerint egy esetleges renault-s lehetőség gondolkodtathatja el.

Renault

Esteban OconIdei formája és helyzete miatt nem tűnik túl vonzó lehetőségnek, gyári háttere, valamint az anyavállalat ambiciózus tervei mégis azzá tehetik. Hosszú távú tervre van szükségük, és egyelőre nem úgy tűnik, hogy a Kevin Magnussen, Jolyon Palmer párossal megtalálták azon embereket, akikre felépíthetik a jövő nagyobb sikereit.

A nagyobb bizonytalanság Palmer körül van, aki eddig inkább autótöréseivel hívta fel magára a figyelmet, mintsem kiemelkedő teljesítményével. Az istálló tartalékja, Esteben Ocon eközben ígéretes tehetségként várja a nagy lehetőséget. „Nem aggódom Esteban miatt” – nyilatkozta Palmer. „Jól ismerem őt, és nem féltem tőle az ülésemet. Az autó fejlesztésére összpontosítok, mert ha ez sikerül, azt is meg tudom mutatni, mire vagyok képes, hiszen a Q2-ért és a pontokért harcolhatnánk. Jelenleg nehezebb a helyzetem.”

Ocon egyelőre nem lovallja bele magát a lehetőségbe. „A főnökök döntenek arról, mi lesz a Renault-nál. Én készen állok a következő évre, de még korai erről beszélni. Régóta itt vagyok az F1-es paddockban, és amikor Jolyonnal beszélek, nem gondolok arra, hogy elveszem az ülését. De az F1-be kerülésen dolgozom.”

Magnussen rendszerint felülmúlja csapattársát, de az már távolról sem biztos, hogy a Renault hosszú távon vezérként tekint rá. Aligha véletlen, hogy a hírek szerint korábban felvették a kapcsolatot Carlos Sainzcal, aki nemet mondott nekik. Rajta kívül Pérez és Massa is szóba jöhet a franciáknál, miközben a Red Bull nemrég szimulátorversenyzőjét, Sebastien Buemit is a figyelmükbe ajánlotta.

Toro Rosso

Danyiil KvjatA Toro Rossónál Carlos Sainz maradása nemrég biztossá vált. Sorsáról nem ő, hanem a Red Bull döntött: bár a spanyol talán mutatott némi hajlandóságot a váltásra, az osztrákok jelezték, ha valakinek kell a tehetségük, annak komoly árat kell fizetnie a szerződésükből való kivásárláshoz.

Danyiil Kvjat maradása két tényező miatt tűnik valószínűnek. Egyfelől a Red Bull pillanatnyilag kifogyóban van a tehetségekből: az F1-hez legközelebb került Pierre Gasly jelenleg 3. a GP2-es bajnokságban, az előléptetéséhez pedig minimum nyernie kéne. De egyelőre nem tűnik olyan meggyőzőnek, hogy Kvjat helyére ültessék.

Másfelől Helmut Marko jelezte, ők ragaszkodnának az oroszhoz – és Sainz esetéből láthattuk, ez esetben nemigen számít, hogy Kvjat kiábrándult-e a Red Bullból vagy sem. „Kiderült, hogy jó döntés volt a versenyzőcserénk, még ha ez feszültséget is eredményezett. A Red Bull érdekében jártunk el, de mindkét részről nyertes helyzet volt ez, mindkét fél profitált belőle. Kvjat rendbe szedhette magát a Toro Rossónál, és most higgadtabbnak és nyitottabbnak tűnik, mint a Red Bullnál” – fogalmazott a tanácsadó. „Szeretnénk, ha a Toro Rosso jövőre az ötödik helyért harcolna a bajnokságban, és jó, ha van két fiatal és jó versenyzőnk.”

„Nem akarunk új versenyzőt csak azért, mert új. Csak akkor van szükségünk újra, ha látjuk benne a potenciált arra, hogy később futamokat nyerjen. Jelenleg nincs alternatívánk, ezért marad a mostani párosunk” – vetítette előre.

Sauber

Felipe NasrA svájci csapatnak jelenleg kisebb gondja is nagyobb annál, mintsem hogy a jövő évi versenyzőfelállásán gondolkodjon. Most az új résztulajdonossal való megállapodás élvez elsőbbséget, melytől a csapat fennmaradása függ. Hogy aztán jövőre kik vezetik a két autót, azt valószínűleg ez az átszervezés és a pénz határozza majd meg. Amennyiben valóban Svédországból érkezik a segítség, Marcus Ericssonnak aligha kell aggódnia.

Felipe Nasr helyzete kicsit más. Nemrég ő maga utalt rá finoman, hogy a mostani teljesítménynél többet vár a hinwiliektől. „Mielőtt döntenék, látnom kell, hogy mire számíthatok. Ha maradni akarok, akkor látnom kellene, hogy ebben a csapatban lehet hinni. Hiszek bennük, tavaly is hittem, és tisztában vagyok vele, hogy ezek nehéz idők, de minden azon múlik, lesz-e javulás anyagi szempontból. Ha minden összeállna, hiszem, hogy ennél a csapatnál bizonyíthatnék is” – nyilatkozta, majd azt is hozzátette, szerinte már tett eleget azért, hogy a Sauber ragaszkodjon hozzá.

Más kérdés, hogy a brazil annyival nem meggyőzőbb Ericssonnál, hogy Monisha Kaltenbornék mindenáron ragaszkodjanak hozzá. Sorsát eredményeinél vélhetően sokkal jobban befolyásolják a szponzorációs kérdések. Nemrég arról lehetett hallani, hogy Nasr főtámogatója, a Banco do Brasil elbizonytalanodott, folytassa-e motorsportos szerepvállalását, így az is kérdés, a brazilnak meglesz-e a kellő büdzséje a folytatáshoz – máskülönben egy méretesebb pénzeszsákkal rendelkező rivális ki is ütheti őt üléséből.

McLaren

Stoffel VandoorneA McLaren versenyzőkérdése igazi belügynek tűnik. Fernando Alonso 2017 végéig rendelkezik szerződéssel, Éric Boullier pedig korábban azt nyilatkozta, szíve szerint máris hosszabbítana vele. A spanyol azonban nyilván megvárná, mire jut a csapat a következő, változásokat hozó szezonban.

Csupán a másik ülés sorsa kérdéses, melyre két jelölt van: a már most is benne ülő Jenson Button, és a már most is a csapatot erősítő Stoffel Vandoorne. Az istálló előrebocsátotta, szeptemberig, Monzáig halogatják a döntést – talán még tovább. Vandoorne személyében övék az egyik legígéretesebb tehetség, és ahogy a Red Bull ragaszkodik Verstappenhez, úgy vélhetően ők is nehezen mondanának le a belgáról. Más kérdés, hogy „előléptetése” vezéráldozattal járna, ami nem könnyíti meg a döntésüket.

Vandoorne mindenesetre már jelezte: készen áll arra, hogy Alonso csapattársa legyen – de arra is, hogy ha nem lehet, más csapatot keressen magának. És ez akár kényszerhelyzetbe is hozhatja őket. „A tárgyalások úgy tudom, folynak, ami megszokott a szezon ezen részén. Továbbra is az F1-ben szeretnék lenni jövőre, és jók a megérzéseim ezzel kapcsolatban. Remélem, a McLaren lesz a csapatom. Ha erre mégsem kerülhet sor, akkor hiszem, hogy lesz más lehetőségem” – fogalmazott a belga, akit a Renault-val is hírbe hoztak.”

Elmondása szerint esélyeit nem befolyásolhatják a 2017-es változások. „Szinte minden autóval nyertem eddig, amit vezettem, és biztosra veszem, hogy tudok irányt mutatni egy csapatnak. Száz százalékig készen állok erre.”

Manor

Rio HaryantoKiscsapatról lévén szó, a versenyzőkérdésben meghatározó szerepe van a szponzorpénzeknek. Pascal Wehrlein pozíciója persze nemcsak a mercedeses hátszél, a jó teljesítmény miatt is erősnek tűnik. A német nemrég arról beszélt, nehéz megmutatnia a sereghajtó csapatnál, hogy mire is képes valójában, ám arra nem sok esély mutatkozik, hogy más Mercedes-motoros istállóhoz kerüljön. Esetleg a Williams jöhetne szóba számára, amellyel Toto Wolff még mindig jó kapcsolatot ápol.

Rio Haryanto eközben nem a 2017-es ülése miatt aggódik: menedzsere jelezte, fogalma sincs, hogy a Magyar Nagydíj után lesz-e folytatás, mivel ehhez további pénzeket kellene átutalniuk a csapat számlájára. Ha az amúgy a vártnál jobb teljesítményt nyújtó indonéz nem maradhatna, az Indy500-as sikerével újra reflektorfénybe került Alexander Rossi, valamint Will Stevens ugorhat a helyére. A jövő évi állandó versenyzéshez azonban vélhetően mindkettejüknek mélyebben a zsebükbe kéne nyúlniuk.

Haas

Esteban GutiérrezA Haas eleve úgy vágott neki az F1-es kalandnak, hogy Romain Grosjean köré épült fel. A francia egyértelművé tette, 2017-ben is az ő színeikben tervez versenyezni, így a kérdés inkább az, maradhat-e a csapattársa Esteban Gutiérrez, aki eddig nem alkotott maradandót.

Günther Steiner csapatfőnök szívesen folytatná jelenlegi párosával, de jelezte, azért kiértékelik a lehetőségeiket, és Monza után meghozzák a döntést. „Nem sietünk, tudjuk, hogy biztonságban vagyunk, és ha magabiztos vagy, nem próbálkozol semmi radikálissal.”

Azt is elmondta, nem érdekli őket, hogy Gutiérrez még pont nélkül áll, mivel a mexikóinak az év első futamain (amikor igazán versenyképesek voltak Grosjeannal) balszerencséje volt. „Volt pár futama, ahol a körülmények nem segítettek rajta: balesetek, lerobbanó autó. Senkire sem helyezünk nyomást, mert ha elkezdjük, akkor kezdődnek a pletykák és találgatások, az emberek nem érzik biztonságban magukat, és így a versenyzőnktől sem kapjuk a legjobbat.”

A mexikói menedzsere, Didier Coton hozzátette: „A csapat tudja, Esteban mire képes, már bizonyította a tehetségét, amikor nem voltak problémái. Higgadt, érett a hozzáállása, és tudja, hogy eljön majd az ő ideje, mert keményen nyomja.”

Ülésére ugyanakkor más pályázók is vannak. Jordan King mellett a Ferrari tehetsége, Charles Leclerc is vár a nagy lehetőségre – és bizonyára a Ferrarinak is lesz beleszólása a döntésbe. Rajtuk kívül állítólag Felipe Nasr is fölvette a kapcsolatot az amerikaiakkal, aki szponzorpénzeivel győzheti meg őket.

Steiner szerint a döntés még odébb van. „Abban állapodtunk meg, hogy az európai szezon vége előtt nem is beszélünk a versenyzőkérdésről, mivel látnunk kell, mik a lehetőségeink” – fogalmazott.

Oszd meg!

14 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

albutr
#14 albutr 2016. július 20. 21:56  
vacsad:
Newgarden? Miért? Végre kezd belejönni az Indy-be, erre átvinni egy másik szériába? Én remélem Leclerc lesz a befutó, mielőbb az F1-ben a helye.

remélem hogy ő lesz a nyerő.

f1m12
#13 f1m12 2016. július 20. 15:43  
jackasszoli:
Ha Bottas nem karakteres akkor Verstappen mi? Jó pilóta de olyan mint egy gép, élőbe nagyon unszimpatikus kis robotgyereknek néz ki.

Verstappen karaktere a robot. kissrác még, hagyd, a személyisége se fejlődött ki. Bottas---semmi. semmi de semmi

vacsad
#12 vacsad 2016. július 20. 12:33  
Tuareg:
Williams Bottas-Stroll Renault: Massa-Ocon Haas: Grosjean-Leclerc/Rossi/Newgarden Kb ilyen elképzelésem van, főként a Haas érdekel hogy papírforma lesz-e vagy mernek egy merészet húzni.

Newgarden? Miért? Végre kezd belejönni az Indy-be, erre átvinni egy másik szériába? Én remélem Leclerc lesz a befutó, mielőbb az F1-ben a helye.

sába
#11 sába 2016. július 20. 12:26  

Tele van konkrétumokkal ez a cikk. :) Nagyon úgy fest, hogy a renault ülése a legkapósabb.

Lewisthebest
#10 Lewisthebest 2016. július 20. 11:09  
jackasszoli:
Ha Bottas nem karakteres akkor Verstappen mi? Jó pilóta de olyan mint egy gép, élőbe nagyon unszimpatikus kis robotgyereknek néz ki.

Az a baj, hogy Bottas a pályán is szürke :D Tényleg nincs egy emlékezetes momentum se amit fel tudnál idézni vele kapcsolatban. Max azért ha a pályán kívül többnyire nyomja is a sablon szöveget, a versenyeken úgy megy, hogy azt nem lehet nem észrevenni.

jackasszoli
#9 jackasszoli 2016. július 20. 10:08  

Ha Bottas nem karakteres akkor Verstappen mi? Jó pilóta de olyan mint egy gép, élőbe nagyon unszimpatikus kis robotgyereknek néz ki.

Thibczy
#8 Thibczy 2016. július 20. 00:28  
Tuareg:
Williams Bottas-Stroll Renault: Massa-Ocon Haas: Grosjean-Leclerc/Rossi/Newgarden Kb ilyen elképzelésem van, főként a Haas érdekel hogy papírforma lesz-e vagy mernek egy merészet húzni.

Kutyierez beáldozása nem lenne nekik nagy veszteség.

Tuareg
#7 Tuareg 2016. július 19. 22:32  

Williams Bottas-Stroll
Renault: Massa-Ocon
Haas: Grosjean-Leclerc/Rossi/Newgarden

Kb ilyen elképzelésem van, főként a Haas érdekel hogy papírforma lesz-e vagy mernek egy merészet húzni.

Tasi-r
#6 Tasi-r 2016. július 19. 22:07  
Toti:
Furcsa, de Rosberg is eléggé szürkeegér volt, mielőtt a Mercedeshez igazolt. Nem is értettem akkor, miért őt igazolta le az akkor éppen bajnok-utód csapat.

Hát nekem rémlenek megmozdulások meg legalább szívattak a többiek "Britney" ugye :D De Bottas... egy poén, egy meme , egy akármi.. nincs ! Én interjút se láttam vele még életemben lehet Ő levelet ír a végén és nem áll a kamerák és mikrofonok elé ? :D

ryanmckane
#5 ryanmckane 2016. július 19. 22:06  
Toti:
Furcsa, de Rosberg is eléggé szürkeegér volt, mielőtt a Mercedeshez igazolt. Nem is értettem akkor, miért őt igazolta le az akkor éppen bajnok-utód csapat.

Rosbergnek azért volt pár momentuma a Williamssel. Bottas ellenben úgy eltűnt, hogy tényleg csak az eredménylistákon látni, és ott se az első bolyban.

GreenHonda
#4 GreenHonda 2016. július 19. 22:01  
Tasi-r:
Bottas még az F1-ben van? Fura azt hittem idén már nincs :D mennyire semmit mondó nulla karakter és versenyző az valami borzalom :D

Ez erős volt:DD

ryanmckane
#3 ryanmckane 2016. július 19. 22:01  

Bottas amúgy nekem is úgy tűnik, mintha a mezőnyben se lenne. Elautózgat, néha szerez pár pontot, ennyi, de tényleg ennyi.

Toti
#2 Toti 2016. július 19. 21:51  
Tasi-r:
Bottas még az F1-ben van? Fura azt hittem idén már nincs :D mennyire semmit mondó nulla karakter és versenyző az valami borzalom :D

Furcsa, de Rosberg is eléggé szürkeegér volt, mielőtt a Mercedeshez igazolt. Nem is értettem akkor, miért őt igazolta le az akkor éppen bajnok-utód csapat.

Tasi-r
#1 Tasi-r 2016. július 19. 21:42  

Bottas még az F1-ben van? Fura azt hittem idén már nincs :D mennyire semmit mondó nulla karakter és versenyző az valami borzalom :DPIT STOP

Hamilton, ahogy még sosem láttuk (videó)

FORMA-1 HÍREK

Jenson Button

02016.10.20. 23:31

Alonso: Vissza a normalitásba

Amiért Szuzukát csak egyszeri kisiklásnak tekintik

12016.10.20. 23:02

Verstappen már nem függ Ricciardótól

Nem hatotta meg a Mercedes óvása

02016.10.20. 22:44

Megnevettetett újságírók: A texasi cowboy szólalt meg Ricciardóból!

"A pokolba is, inkább egy kicsit lassabban megyek!"