Elpuskázták Räikkönen dobogóját – de nagyobb gond is van a Ferrarinál

írta: M4Sport
2016. szeptember 19. 08:57
FOTÓ: ©xpbimages.com

A Ferrarinál állítják, jól döntöttek amikor Kimi Räikkönent átállították három kiállásra – Nico Rosberg példája viszont nemcsak arra mutatott rá, hogy a finn kint tartása volt az egyetlen esélyük a dobogóra, de azt is, vannak hiányosságok a vörösöknél a stratégiai módszerek terén is…

„Mi történt a kerékcserés esetnél? Nem tudom. Nem értem, hogy veszítettünk pozíciót” – érdeklődött tanácstalanul és csalódottan Kimi Räikkönen közvetlenül a Szingapúri Nagydíj leintése után versenymérnökénél, Dave Greenwoodnál. „Részletesen is meg kell vizsgálnunk, Kimi a verseny után. Most safety car-mód, válts safety car-módra” – érkezett a figyelemelterelő válasz.

A rövidke párbeszéd jól példázta, 2007 bajnokának tanácstalanságát: miközben utolsó kerékcseréje előtt a 3. helyen állt, végül mégis lemaradt a dobogóról. Az egész a 33. körrel kezdődött, amikor Lewis Hamilton lecsúszott a 7-es kanyarról, s a bukótérbe kényszerült. Az amúgy is jó versenytempót mutató Räikkönen azonnal kihasználta ezt, s átvette a harmadik pozíciót, hogy aztán a kör végén a boxba hajtson új gumikért. Pontosan ugyanabban a körben kapta meg friss lágy abroncsait, mint Nico Rosberg az élen.

Hamilton egy körrel később érkezett – az élen álló négyes közül utolsóként váltott lágy papucsokra. Eredetileg úgy volt, hogy valamennyiüknek ez az utolsó kiállása. Csakhogy miután a címvédő a Ferrari mögé volt kénytelen besorolni, a Mercedes jelezte: a B-terv lép életbe. Átálltak a három kiállásos stratégiára. Hamilton fölzárkózott ellenfelére, majd a 45. körben elévágási kísérletbe kezdett: szuperlágy gumikra váltott.

A Ferrari erre védekezéssel reagált, ám hiába próbálták lekövetni ellenfelüket, Räikkönen a 46. körben megejtett cseréjével visszaesett 4.-nek. A leintésnél pedig jött az a kétkedő rádióüzenet…

Maurizio Arrivabene igyekezett védeni csapatát, kiállt stratégiái döntése mellett. Arról azonban ő sem volt teljes mértékben meggyőződve, hogy helyes lépés volt a boxba hívni Räikkönent. „Tekintettel a hátralévő távra és a gumikopás mértékére, nagyon is volt értelme a boxba hívni őt, hogy fedezzük magunkat a Mercedes stratégiájával szemben. De meg kell még vizsgálnunk, hogy az adataink helyesek voltak-e” – érvelt.

A versenyt követően Räikkönen – jó csapatemberként – sem állította határozottan, hogy hibáztak, azt azonban magabiztosan kijelentette, hogy el tudott volna menni a lágy gumikon a verseny végéig. „A gumik biztosan bírták volna a végéig. Még ki kell értékelnünk az adatokat, hogy lássuk, csinálhattuk-e volna másképp. Pozíciót vesztettem, de szerintem nem sok mindent tehettük volna ellene.”

Kimi Räikkönen

A Mercedes látta – a Ferrari miért nem?

Egyvalamit azért mégis. Választhatták volna Nico Rosberg útját is. Ő és Räikkönen a finn kiállásáig teljesen azonos taktikán volt: mindketten a 33. körben kapták meg lágy gumijukat, melynek 28 kört kellett volna teljesítenie a célig. És egy Räikkönenhez hasonlóan kíméletes stílusú, rutinos versenyző számára aligha okozott volna gondot ennek teljesítése.

Tény, a Mercedes kockázatot vállalt a német kint tartásával Daniel Ricciardo kerékcseréje után. Csakhogy nem volt más választása. Rosberg Ricciardo kiállása előtt 3,1 másodperces előnnyel rendelkezett, az ausztrál viszont elképesztően gyors kivezető kört produkált friss szuperlágy abroncsán. A Mercedes eredetileg ki akarta hívni Rosberget, ám a kör közepén már látták a részidőkből, hogy ezzel biztosan elveszítik a vezető pozíciót. „Ez volt az egyetlen esélyünk” – mondta Toto Wolff annak kapcsán, hogy végül mégis kint tartották versenyzőjüket.

Mindezek ismeretében a Ferrarinak nagyon is van min elgondolkodnia. Räikkönen Hamilton kiállása előtt mindössze 2,1 másodperces előnyben volt a brittel szemben, és bár a címvédő kivezető köre 0,8 másodperccel lassabbra sikerült, mint Ricciardóé, az nála sem volt kérdés, hogy sikeres lesz az elévágása.

Mi ellen védekezett ekkor a Ferrari Räikkönen kihívásával? Döntésük utólag szemlélve olyan megmozdulásnak tűnik, amilyet az egyenesben DRS-sel kikerült versenyzőktől szoktunk látni: miután az ellenfél elé kerül, reményvesztetten egy kicsit még kinéz a szélárnyékból – csak a látszat kedvéért…

A Mercedes B-tervének életbe lépésével a Ferrarinak tehát ugyanúgy egyetlen esélye volt pozíciója megvédésére, mint Rosbergnek: kint kellett volna tartania versenyzőjét. Hogy el tudott volna menni a verseny végéig, az Räikkönen szerint nem kérdés. Hogy aztán ki tudta volna-e védekezni Hamilton fölzárkózását és esetleges támadását úgy, mint Rosberg Ricciardóét, az már más lapra tartozik. Mindenesetre mellette szólt, hogy Hamilton két körrel korábban ment ki kerékcserére, azaz ennyivel többet kellett volna bírnia gumijának. Ráadásul Ricciardóval ellentétben ő nem friss, hanem használt szuperlágyakat kapott, azaz a kopás miatti tempóvesztés nála korábban jelentkezett volna.

Lewis Hamilton

Kockázatvállalás helyett magyarázkodás – ismét

Nem biztos, hogy a végeredmény más lett volna – a verseny képe viszont mindenképp. A Ferrari csak jól jöhetett volna ki belőle: vagy a dobogón ünnepeltek volna, vagy kijelenthették volna, amit Ricciardo a verseny után: „Mindent megpróbáltunk.” A kritikák utáni magyarázkodásnál mindenképp jobban festett volna.

Ráadásul vesztenivalójuk sem volt. Ha – mint attól Arrivabene szerint tartottak – Räikkönen gumija drámaian elkopott volna a végén, a finnre akkor is csak egyvalaki jelentett volna veszélyt: a másik Ferrarit kormányzó Sebastian Vettel…

A történteknek van egy komoly tanulsága: megmutatkozott, hogy a Mercedes és a Ferrari között nem csak a tempó, az aerodinamika vagy a motorerő terén van komoly különbség, de a csapat működésében is.

Alighanem a stratégiai programokon, szimulációkon is van mit fejleszteniük. Miközben a csillagosok már az első szektoridők láttán tudták, hogy Rosberget kint kell tartaniuk, a Ferrari megrekedt a konzervatív „lekövetés” mellett, s míg a németek azt is azonnal jelezték versenyzőjüknek, hogy ellenfelük friss gumija egy idő után el fog kopni, a Scuderia ezzel sem számolt.

És az már csak plusz adalék, hogy a maranellóiaknak a mostani már a sokadik olyan hétvégéje, amely után arról folyik a vita, mit csinálhattak volna jobban a stratégia terén… Ha komolyan gondolják céljaikat, 2017-re ezen a téren is komoly előrelépésre lesz szükségük.

Maurizio Arrivabene

Oszd meg!

29 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Janisf
#29 Janisf 2016. szeptember 20. 14:55  
BrettShaw:
A gondolatmenet hibás. Nem kell egyszinten legyen, ha pozíció előnyben van hozzá képest.

Mi a hiba a képletben? A tempójuk kb így volt egálban, hogy gumielőnyben versenyzett Kimi a végén az ultrákon... Nem gondoljátok hogy egy 1-seccel gyorsabb abroncson illett volna simán támadni Hamiltont? Ehelyett még csak igazán támadó poziícióba sem tudott kerülni... És sokat ér a pozíció előny, ha a kopott gumikon Hamiltonhoz képest 3 sec-eket kapott volna körönként... Ha a kopott gumin Hamilton elkapja Kimit akkor meg azon menne a sírás, hogy miért nem tették fel az ultrákat a végén, miért nem reagáltak??

nova76
#28 nova76 2016. szeptember 20. 09:47  

Azért abban is bízhattak hogy Rai valahogy csak megoldja az újbóli előzést, ha mögé kerül vissza. Egyébként ha jobban nyomta volna, talán elé is vissza jöhetett volna. Ennyi mindent fél percen belül nem lehet eldönteni. Rábízhatták volna magukat Rai-ra, mondhatták volna neki hogy már nem ér vissza elé, de utol fogja érni, mit választ.

andrea1
#27 andrea1 2016. szeptember 20. 08:02  
DUdi:
Ez pedig az Autosporté: https://pbs.twimg.com/media/CstWNxkWgAAS5zs.jpg:large

Jó kis értékeléseket kapott, olaszoktól meg hűha kb:D
Ezzel nagyon egyetértek a.lrgerosebb versenye volt ez az idén.:)

qwerm
#26 qwerm 2016. szeptember 20. 07:02  
DUdi:
Ferrari: "We’re racing, we’re racing. C’mon Kimi" Kimi: "What do you want me to do in the Pitlane, Go Faster?" Ferrari: "No, no. I know. https://streamable.com/3k66

he? ezt akkor nyomták neki, mikor a boxban volt? :D

raikkönen0909
#25 raikkönen0909 2016. szeptember 20. 06:23  
NanoKutya:
Nem bírod felfogni,hogy a három lehetőségből azt az egyet választottak, amivel esélye sem volt...mindegy, hogy a merci mekkora űrautó, akkor is volt két opció, amivel előtte maradt volna az utolsó kiállás után...a többi már sose derül ki!

Nem bírja

DUdi
#24 DUdi 2016. szeptember 19. 20:42  

Ferrari: "We’re racing, we’re racing. C’mon Kimi"
Kimi: "What do you want me to do in the Pitlane, Go Faster?"
Ferrari: "No, no. I know.

https://streamable.com/3k66

DUdi
#23 DUdi 2016. szeptember 19. 17:51  

Ez pedig az Autosporté:
https://pbs.twimg.com/media/CstWNxkWgAAS5zs.jpg:large

DUdi
#22 DUdi 2016. szeptember 19. 17:46  

Gazzetta’s drivers ratings
https://pbs.twimg.com/media/CssVLirWEAAbkNT.jpg

Italian main news outlet La Gazzetta Delo Sport hailed "Raikkonen’s assertive, intelligent drive that was topped off with the Hamilton pass. Brivissimo,"; while Arrivabene called Raikkonen’s driving as that of a great champion that he is, although still unsure about the strategic mistake that cost Kimi a deserving Podium.

NanoKutya
#21 NanoKutya 2016. szeptember 19. 17:05  
Zasalamel:
Baromi sokat számít, a merci sokkal jobb technika mint a ferrari, sztem ezt nem kell részletezni, bármikor tudnának sokkal jobb tempót összerakni. Továbbá jobb tempó mellett a gumikkal is jobban bánik, itt hiába taktikázott volna agresszívabban a ferka nem jött volna ki jobban belőle, eleve egy jobb autó kéne hozzá. Mint mondtam az lett volna jó ha kint hagyják mert akkor lett volna nagyobb esély a dobogóra, de nem 100%.

Nem bírod felfogni,hogy a három lehetőségből azt az egyet választottak, amivel esélye sem volt...mindegy, hogy a merci mekkora űrautó, akkor is volt két opció, amivel előtte maradt volna az utolsó kiállás után...a többi már sose derül ki!

raikkönen0909
#20 raikkönen0909 2016. szeptember 19. 14:22  
Zasalamel:
Azt felejtik el egyesek h a ferrari nincs egy szinten a mercivel, hiába jött volna ki hamarabb kimi akkor hami felgyorsult volna a sima lággyal annyira h ne érje utol a verseny végéig, ugyanez igaz fordítva is hiába maradt volna kint kimi mindenképp bukta volna a pozíciót. A merci kb 1 seccel gyorsabb körökre képes. Abban igazatok van h kint kellett volna maradni és így lehetett volna némi esély a 3 helyre, mint a biztos 4 helyet választani. 1 Vettel-lel most baromi jól taktikáztak, sem a RB (max), sem a force india (perez) nem taktikázott olyan jól mint a ferrari.

Vettelnek is nehezére esett megelőzni a Saubert pedig ott nem egy sec a difi

Thibczy
#19 Thibczy 2016. szeptember 19. 13:21  
Zasalamel:
Malajziában jobbak lehetnek a RB-nál.

Sepang tele van tempós, elnyújtott kanyarokkal, és kemény féktávokkal, a Pirelli pedig hozza a kemény - közepes - lágy hármast. Itt garantáltan nem fog a Ferrari labdába rúgni a Red Bullal. Ha pedig jön az eső, márpedig itt óriási esély van rá, akkor – elnézve a silverstone-i és a hungaroringi formát – kb. a McLarenekkel fognak harcolni.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 19. 13:26

Zasalamel
#18 Zasalamel 2016. szeptember 19. 13:06  

Malajziában jobbak lehetnek a RB-nál.

MS_argo001
#17 MS_argo001 2016. szeptember 19. 13:04  

KR előtt 2 Mercedes és 1 RB végzett. Ezek mind jobbak a Ferrarinál, szóval reális a 4. hely. Egy ilyen jellegű pályán nem nagyon van benne több, a Monzához hasonló erőpályán el lehet kapni a Red Bullt.

qwerm
#16 qwerm 2016. szeptember 19. 12:10  
Cooper82:
Régóta ez van, hogy csak azt nézik mit csinál a másik és arra reagálnak. Szinte sose kockáztatnak, sose ők a "kezdeményezők".

2010 abu dhabi. 6 év telt el. és még mindig...

Cooper82
#15 Cooper82 2016. szeptember 19. 11:36  

Régóta ez van, hogy csak azt nézik mit csinál a másik és arra reagálnak. Szinte sose kockáztatnak, sose ők a "kezdeményezők".

guide
#14 guide 2016. szeptember 19. 11:07  
DUdi:
De meg sem próbálták. Azt gondolom, hogy amikor egyértelműen hátrányban vannak szinte minden téren akkor néha egy-egy merészebbnek tűnő dolgot mepróbálhatnának. sokan ezt várják tőlük. Pl. egy bátrabb taktikát, amire most lehetőség lett volna. A dobogó volt a tét. Mert mi van ha nem jön be? Semmi. 4. lett volna. Rosszabb nem. De nem tették. E helyett feladták a saját taktikájukat és mentek a Merci után. Az után a csapat után aki a pályán mögöttük volt. Mert ez a taktika Kiminél nem volt sem "A", sem "B" sem semmilyen. Nem értem, hogy miért nem magukkal foglalkoznak, miért szaladnak más után. Amikor meg nem kellett volna kockáztatni (Kanada) akkor bevállalták. Mindegy. Ez elment. Kár érte.

Egy tökéletes taktikával meglehetett volna a 3. hely,csak az a kérdés,hogy mi lett volna az.

Ha előbb kihozzák kerékcserére,akkor lehet,hogy Ham kinn marad és Kimi már nem éri utol.
Ha Kimi marad kinn tovább,akkor Ham lehet hogy megelőzte volna a végén.
Mondjuk így viszont,hogy együtt jöttek,minimális volt az esélye az előzésre.

qwerm
#13 qwerm 2016. szeptember 19. 10:44  

azt nem merném egzakt kijelenteni, h el lett puskázva egy biztos dobogó, de h a lehetőségét elvágták, h esetleg lehessen, az biztos.

F1890
#12 F1890 2016. szeptember 19. 10:39  

nincs ebben semmi meglepő, just ferrari

Zasalamel
#11 Zasalamel 2016. szeptember 19. 10:27  
DUdi:
De meg sem próbálták. Azt gondolom, hogy amikor egyértelműen hátrányban vannak szinte minden téren akkor néha egy-egy merészebbnek tűnő dolgot mepróbálhatnának. sokan ezt várják tőlük. Pl. egy bátrabb taktikát, amire most lehetőség lett volna. A dobogó volt a tét. Mert mi van ha nem jön be? Semmi. 4. lett volna. Rosszabb nem. De nem tették. E helyett feladták a saját taktikájukat és mentek a Merci után. Az után a csapat után aki a pályán mögöttük volt. Mert ez a taktika Kiminél nem volt sem "A", sem "B" sem semmilyen. Nem értem, hogy miért nem magukkal foglalkoznak, miért szaladnak más után. Amikor meg nem kellett volna kockáztatni (Kanada) akkor bevállalták. Mindegy. Ez elment. Kár érte.

Hát igen, én is kint hagytam volna Kimit, főleg miután csak a középső szektorban 2 secet bukott hamival szemben, hát ez van, könnyebb dolguk lenne egy jobb autóval... :/

matosan
#10 matosan 2016. szeptember 19. 10:25  

Mint ahogy a másik cikknél is írtam...szerintem féltek a safety cartól...csak ez magyarázza hogy a gyakorlatilag biztos 4. helyet választották a bizonytalan 3-6? esetleg rosszabb helyezésig. Ez nem mentség és nem is érdem.... De ha bevállalják és elmegy mellette Vettel is akkor most Velem együtt ezért hörögne mindenki :D

DUdi
#9 DUdi 2016. szeptember 19. 10:22  
Zasalamel:
Baromi sokat számít, a merci sokkal jobb technika mint a ferrari, sztem ezt nem kell részletezni, bármikor tudnának sokkal jobb tempót összerakni. Továbbá jobb tempó mellett a gumikkal is jobban bánik, itt hiába taktikázott volna agresszívabban a ferka nem jött volna ki jobban belőle, eleve egy jobb autó kéne hozzá. Mint mondtam az lett volna jó ha kint hagyják mert akkor lett volna nagyobb esély a dobogóra, de nem 100%.

De meg sem próbálták.
Azt gondolom, hogy amikor egyértelműen hátrányban vannak szinte minden téren akkor néha egy-egy merészebbnek tűnő dolgot mepróbálhatnának. sokan ezt várják tőlük. Pl. egy bátrabb taktikát, amire most lehetőség lett volna. A dobogó volt a tét. Mert mi van ha nem jön be? Semmi. 4. lett volna. Rosszabb nem. De nem tették. E helyett feladták a saját taktikájukat és mentek a Merci után. Az után a csapat után aki a pályán mögöttük volt. Mert ez a taktika Kiminél nem volt sem "A", sem "B" sem semmilyen.
Nem értem, hogy miért nem magukkal foglalkoznak, miért szaladnak más után. Amikor meg nem kellett volna kockáztatni (Kanada) akkor bevállalták.
Mindegy. Ez elment. Kár érte.

Zasalamel
#8 Zasalamel 2016. szeptember 19. 10:20  
Thibczy:
Lehet, hogy a Ferrari nincs egy szinten a Mercivel, de ezen a pályán nem is szükséges a pozíció megtartásához. Ott lett volna a seggében Hamilton, de előzni már nehezebb lett volna. Vettel is csak frissebb gumikkal tudott olyan könnyedén előzni, nem beszélve arról, hogy a Ferrari és a középmezőny között sokkal nagyobb szakadék van, mint a Ferrari és a Merci között. Hamiltonnak pedig még nem is lett volna gumielőnye Kimihez képest.

Ha jól láttam 1 sec tempókülönbség is elég h simán megelőzze az előtte lévőt.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 19. 10:21

Thibczy
#7 Thibczy 2016. szeptember 19. 10:16  
Zasalamel:
Azt felejtik el egyesek h a ferrari nincs egy szinten a mercivel, hiába jött volna ki hamarabb kimi akkor hami felgyorsult volna a sima lággyal annyira h ne érje utol a verseny végéig, ugyanez igaz fordítva is hiába maradt volna kint kimi mindenképp bukta volna a pozíciót. A merci kb 1 seccel gyorsabb körökre képes. Abban igazatok van h kint kellett volna maradni és így lehetett volna némi esély a 3 helyre, mint a biztos 4 helyet választani. 1 Vettel-lel most baromi jól taktikáztak, sem a RB (max), sem a force india (perez) nem taktikázott olyan jól mint a ferrari.

Lehet, hogy a Ferrari nincs egy szinten a Mercivel, de ezen a pályán nem is szükséges a pozíció megtartásához. Ott lett volna a seggében Hamilton, de előzni már nehezebb lett volna. Vettel is csak frissebb gumikkal tudott olyan könnyedén előzni, nem beszélve arról, hogy a Ferrari és a középmezőny között sokkal nagyobb szakadék van, mint a Ferrari és a Merci között. Hamiltonnak pedig még nem is lett volna gumielőnye Kimihez képest.

Zasalamel
#6 Zasalamel 2016. szeptember 19. 10:12  
BrettShaw:
A gondolatmenet hibás. Nem kell egyszinten legyen, ha pozíció előnyben van hozzá képest.

Baromi sokat számít, a merci sokkal jobb technika mint a ferrari, sztem ezt nem kell részletezni, bármikor tudnának sokkal jobb tempót összerakni. Továbbá jobb tempó mellett a gumikkal is jobban bánik, itt hiába taktikázott volna agresszívabban a ferka nem jött volna ki jobban belőle, eleve egy jobb autó kéne hozzá.

Mint mondtam az lett volna jó ha kint hagyják mert akkor lett volna nagyobb esély a dobogóra, de nem 100%.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 19. 10:14

andrea1
#5 andrea1 2016. szeptember 19. 10:12  

Mondjuk ennek az egésznek nem.tulajdonítottam nagy.dolgot, most sem. Kár a dobogóért,de.követni kellett volna Rosberg taktikáját.Persze.spórolva ment Rosberg de.itt az első 12 körbe a.lagyas etapba hozzakepest rendben volt,pénteken csak Vettel próbálta a lágyat,.nagy mértékű kopás nem volt, bár.értem.mitől feltek de pénteken pont Kiminek voltak a legkiegyensulyozottabb etapjai,szerintem megcsinálta volna. Kint kellett volna hagyni,lesz ami.lesz mert maximum még Vettel fogja be ha.gáz van.

http://en.mclarenf-1.com/index.php?page=chart&gp=970&graf=3&dr1=Kimi%20Raikkonen&dr2=Nico%20Rosberg


Ui.azért Kimi etapjain is lehet látni a.pénteki kiegyensúlyozottság a versenyen is érvényes volt.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 19. 10:18

raklap
#4 raklap 2016. szeptember 19. 10:10  

vettel versenyét megoldották tökéletesen, rajkora meg nem maradt energia... valahogy a retardált nagycsoportos ovodás és egy gibbon közötti iq szint kellett volna, hogy átlássák a helyzetet ... egy rossz dolgot tudtak taktikailag meglépni, sikerült eltalálni.

BrettShaw
#3 BrettShaw 2016. szeptember 19. 10:08  
Zasalamel:
Azt felejtik el egyesek h a ferrari nincs egy szinten a mercivel, hiába jött volna ki hamarabb kimi akkor hami felgyorsult volna a sima lággyal annyira h ne érje utol a verseny végéig, ugyanez igaz fordítva is hiába maradt volna kint kimi mindenképp bukta volna a pozíciót. A merci kb 1 seccel gyorsabb körökre képes. Abban igazatok van h kint kellett volna maradni és így lehetett volna némi esély a 3 helyre, mint a biztos 4 helyet választani. 1 Vettel-lel most baromi jól taktikáztak, sem a RB (max), sem a force india (perez) nem taktikázott olyan jól mint a ferrari.

A gondolatmenet hibás. Nem kell egyszinten legyen, ha pozíció előnyben van hozzá képest.

Zasalamel
#2 Zasalamel 2016. szeptember 19. 09:46  

Azt felejtik el egyesek h a ferrari nincs egy szinten a mercivel, hiába jött volna ki hamarabb kimi akkor hami felgyorsult volna a sima lággyal annyira h ne érje utol a verseny végéig, ugyanez igaz fordítva is hiába maradt volna kint kimi mindenképp bukta volna a pozíciót. A merci kb 1 seccel gyorsabb körökre képes.

Abban igazatok van h kint kellett volna maradni és így lehetett volna némi esély a 3 helyre, mint a biztos 4 helyet választani.

1
Vettel-lel most baromi jól taktikáztak, sem a RB (max), sem a force india (perez) nem taktikázott olyan jól mint a ferrari.

Utoljára módosítva: 2016. szeptember 19. 09:52

BrettShaw
#1 BrettShaw 2016. szeptember 19. 09:41  

Mindig beszopjátok, minden egyes alkalommal! Utána jönnek a nyilatkozatok, hogy a 4. Hely volt az elérhető legjobb és, hogy innen nézve nem is veszítetettetek semmit. Pedig, de. Egy újabb dobogó szállt el.

Ha egyenlő költségvetése lenne a ferkának és a manornak biztos a manor nyerne. A Ferrari többszörös holtversenyben ugyan, de a leggyengébb csapatok egyike, minden szempontból.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Pascal Wehrlein

02016.10.23. 00:50

Kedv vagy stílus kérdése Vettel halványabb teljesítménye?

Formahanyatlására többféle magyarázat lehet – a Ferrariéra nem tud választ