Frankl András: Száguldás az élet

írta: SzNZsolty
2003. november 30. 00:54
FOTÓ: ©Száva-Nagy Zsolt
Száguldás az élet könyvborító
© Száva-Nagy Zsolt
Frankl András első könyve 1994-ben jelent meg „Forma 1 Sztorik” címmel, egy sorozat nyitó tagjaként. A folytatás 1998-ig tartott.

A szerző most öt éves szünet után lépett elő legújabb művével, melynek középpontjában szintén a Forma 1 áll, ám ezúttal számtalan más, mégoly izgalmas téma is terítékre kerül.

Ilyen például Bernie Ecclestone tanulságos élettörténete, vagy az illegális, Amerikát a keleti parttól a Csendes-óceánig átszelő Cannonball versenyről szóló fejezet, melyben a szerző saját élményeit meséli el. Kiderül az is, hogyan juttatta börtönbe őt, és kedves kollégáját, Dávid Sándort egy Rolls-Royce 1983-ban, és miként került a Vészhelyzet kórházába Indianapolisban húsz évvel később. Ízelítőt kapunk abból, mi minden történt Monacóban 1966 és 2003 között, és betekintést nyerhetünk a Menedzserek pénzszagú világába is.

A könyv kis példányszámban áll a vásárlók rendelkezésére, melyből az Formula.hu olvasói már a boltban való megjelenés előtt kézhez kaphatják a saját példányukat

A tartalomból:

Schumacher-Montoya
A 2003-as év futamainak összefoglalója
Emlékezés Ayrton Sennára
Bernie
Menedzserek
Négyszemközt Zsoltyval
Autó-Motor
Sportosztály
Miért nem lett belőlem autóversenyző
Rajtbaleset az 1976-os Brit Nagydíjon
Rolls Royce-szal a börtönbe
Tenisz a Roland Garroson Gyulai Istvánnal
A jóbarát - Jackie Stewart
Veszélyben Silverstone
Ferrarival az Eau-Rouge-ban
Baumgartner Zsolt
Hungaroring
Gyönyörű nők
Leg-leg-leg ...
Monaco
CannonballInterjú Frankl Andrással
(2003 november. PC GURU Móricz Krisztián):

Frankl Andrást San-Franciscói otthonában értük utol, ahonnan nagyon szívesen válaszolt néhány kérdésünkre az új kiadvánnyal kapcsolatban.

Kérdés: Ön korábban kommentátorként, külföldi tudósítóként, manapság pedig az RTL KLUB Forma 1-es szakértőjeként tevékenykedik. Ez az amit mindenki tud, de azt nem tudjuk, mivel foglalkozik még ezeken kívül?
Frankl András: Való igaz, Szujó Zoltánnal rengeteg riportot sikerült összehoznunk, amióta az RTL KLUB átvette a közvetítési jogokat. Ezen kívül tudósítok a Forma 1-ről a FORZA című Ferrari újságnak, és a BMW magazinjának, a Blimmer-nek. Az ő jóvoltukból figyelemmel kísérhettem Montoya munkáját az Amerikai versenyen. Ráadásul volt egy kis kitérőm a vészhelyzetből már ismert kórházban is. Természetesen ez is bekerült a könyvbe.
Dolgozom még a Bernie Ecclestone tulajdonában lévő Formula magazine-nak, és tesztelek autókat a www.theautochannel.com -nak.

Kérdés: Öt év kihagyás után most egy új könyvvel örvendezteti meg a hazai szurkolókat. Aki ismeri korábbi munkájait, az tudja, hogy ön néha igen különleges dolgokkal rukkol elő.
Frankl András: Öt könyvet írtam „Forma 1 Sztorik” címmel. Amikor abbahagytam, úgy döntöttem, ennyi volt, kész. Azt, hogy most újból tollat ragadtam, az nem teljesen az én ötletem. Tudnod kell, hogy én még bizony írógéppel írtam korábbi munkáimat. Ahhoz, hogy az új könyv megjelenhessen, meg kellett tanulnom az Internet, és a szövegszerkesztés fortélyait. Nekem itthon egy iMAC-em van, angol billentyűzettel, Zsoltynak pedig –akivel együtt dolgoztunk- egy PC-je. Ezen kívül ott volt még a kilenc óra eltolódás, amivel meg kellett küzdenünk. Végül is mindenek ellenére összejött, ami egy kisebb csodával ér fel.
A könyvben megtalálod az idei versenyek történéseit, olvashatsz Monacóról, egészen 1966-ig visszamenőleg. Lesz benne egy hosszú interjú, amiben egészen érdekes kérdésekre kap választ az olvasó. A Forma 1-en kívül pedig még szó lesz egy teljesen illegális autóversenyről, ami Amerikán át vezet, és volt szerencsém benne részt venni. Azt, hogy milyen eredménnyel, nem árulom el. Egyelőre.


Kérdés: Mikortól kerül a boltok polcaira a könyv?
Frankl András: Ha minden a terv szerint halad, akkor December elején már megvásárolhatja a kedves olvasó.

Kérdés: Nagyon köszönjük, és reméljük jövőre újra találkozunk önnel a képernyőkön.
Frankl András: Én köszönöm, és talán a Monacói verseny alkalmával újra a stábbal dolgozom.
Oszd meg!

5 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

qKoRN
#5 qKoRN 2007. június 18. 20:21  

Tökjó =)

hhf
#4 hhf 2005. július 22. 21:01  

Hozzászólás törölve!
OK:

hhf
#3 hhf 2005. július 22. 20:43  

Hozzászólás törölve!
OK:

icc
#2 icc 2005. július 22. 20:22  

Hozzászólás törölve!
OK:

icc
#1 icc 2005. július 22. 20:13  

Hozzászólás törölve!
OK:

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”