Haug: A sportban Schumacher a mérce, ő maga a versenyzés

írta: M4Sport
2016. május 27. 11:59
FOTÓ: ©xpbimages.com

Nemcsak Németországra, a Forma–1-re és az egész világ autóversenyzésére óriási hatást gyakorolt Michael Schumacher. Norbert Haug egy pénteki díjátadó kapcsán a kezdetekről, a mercedeses hattyúdalról és a család hallgatásáról beszélt.

Péntek este a Nürburgringen életműdíjjal jutalmazzák Michael Schumachert. A 2013-as balesete során súlyos fejsérülést szenvedő hétszeres bajnokot menedzsere, Sabine Kehm képviseli majd a díjátadón, melyen a német egykori főnöke és barátja, Norbert Haug mond majd beszédet.

A Mercedes korábbi sportigazgatója a Der Westen című lapnak adott interjúban kiemelte: Schumacher nemcsak F1-es sikereiért, de a német autósportra és a világ motorsportjára gyakorolt hatásáért is megérdemli az elismerést. „Michael Schumacher a Forma–1 valaha volt legsikeresebb versenyzője, és a Nürburgring az ő idejében igazi zarándokhely volt a motorsport számára. Több mint százezer Schumacher-pólós ember látogatott ki a pályára – ez egy óriási motorsportfesztivál, egy igazi Michael Schumacher-fesztivál volt éveken át. Ma teljesen más idők járnak. Már csak egy futam van, és Hockenheimben is nehéz megtölteni a lelátókat. Akkoriban Michael Schumachernek és a sikereinek köszönhetően mindkét német futam teltházas volt, és ebben a Mika Häkkinennel és David Coultharddal vívott nagy csatáknak is szerepük volt. Michael akkoriban mindig azt mondta, hogy Häkkinen a legkeményebb ellenfele. Ez egy csodás időszak volt a Forma–1 számára, középpontban Michael Schumacherrel” – nyilatkozta.

„Ő minden idők legnagyobb versenyzője, és nem csak azért, mert 91-szer nyert futamot és hétszer bajnoki címet. Azért is, mert óriási érdeklődést váltott ki a Forma–1 iránt. Ezen a hétvégén lesz négy éve, hogy a Mercedesszel megszerezte a pole pozíciót Monacóban – a legnehezebb pályán, amely igazi versenyzőpálya. Ez azt mutatja, hogy még a karrierje végén is teljesen versenyképes volt.”

Haug kiemelte, méltán emlegetik Schumacher Németország legnagyobb sportolói, így Franz Beckenbauer vagy éppen Boris Becker társaságában. „Ő is ebbe a klubba tartozik, és nemcsak mert F1-es bajnok, hanem mert a két évtized alatt óriási hatást gyakorolt a motorsportra – és nemcsak Németországban, az egész világon. Amikor például a Forma–1 először látogatott el Indiába, a szervezők azt mondták, a Forma–1 jó, de Michael Schumacher még jobb, és a sportág azért megy el hozzájuk, mert Schumacher ott versenyez. Kínában, Japánban és az Egyesült Államokban is mindig Schumacher volt a legnépszerűbb, ő volt Mr. Forma–1, Mr. Versenyzés az egész világ számára.”

Norbert Haug

Megérti a család hallgatását

Schumacher 2013-as szomorú síbalesete miatt eltűnt a nyilvánosságból, és állapotáról családja hazaszállítása óta nem is ad hírt. Haug megérti ezt a fajta zárkózottságot. „Ezt tiszteletben kell tartani. Bárki, akinek balesete van vagy baj történik a családjában, mindig szembesül a kérdésekkel, hogy van a rokon, ez érthető, de nyomasztó is. Egy olyan híresség esetében, mint Michael pedig főleg az. Már olyat is olvastam, hogy valaki követelte: a nyilvánosságnak joga van tudni, hogy van Michael Schumacher. Én nem értek egyet ezzel. A család eldöntötte, neki mi a jó, a privátszférát pedig tiszteletben kell tartani. Sabine Kehm jól kommunikálja ezt, tudja, hogy valahányszor információt adnak, újabb kérdések következnek. Nyilván péntek este a díjátadón is előjönnek majd ezek a kérdések, de mi ugyanúgy kezeljük majd őket, ahogyan a család számára megfelelő. Ez a beszédemre is igaz lesz” – jelezte Haug.

A kezdetekről

Haug jól emlékszik mikor találkozott először Michael Schumacherrel. „Még újságíróként dolgoztam, amikor Michael a Forma–3-ban versenyzett, és a Mercedes a juniorcsapatába választotta. Egy évvel később aztán én lettem a motorsport-igazgató. A C-csoportos világbajnokságban Heinz-Harald Frentzennel és Karl Wendlingerrel alkották az utánpótláscsapatot, Michael részt vett pár DTM-versenyen is. Ez a három fiú azonnal versenyképesnek bizonyult, 1991-ben pedig segítettünk Michaelnek az F1-be kerülni. Végül 2009 decemberében tért vissza hozzánk.”

„Nem bántam, hogy a Benettonhoz került, hiszen akkoriban még csak építgettük a Sauber-csapatot, és nem álltunk készen rá, hogy világbajnoki esélyeket kínáljunk egy óriási tehetségnek. De mindig is volt közöttünk egy laza egyezség, mely szerint még szeretnénk együtt dolgozni később. 1998-ban majdnem sikeres tárgyalásokat folytattunk a McLaren-Mercedesszel. 2009-ben aztán végül összejött, Michael visszatért a Mercedeshez, oda, ahol a profi karrierje indult. De amíg ellenfelek voltunk, a kapcsolatunk akkor is nagyon jó volt, a pályán kívül is barátok voltunk.”

Norbert Haug

Schumacher mint ember

Haug kiemelte, sokan félreismerik Schumachert, aki magánemberként teljesen más karakter, mint a versenypályán volt. „Igazi példakép. Nagyon összeszedett, vidám ember, aki nagyon együttérző is. Versenyzőként jéghidegnek mondták, de ezt én nem tudom alátámasztani. Nagyon összeszedett volt, ez igaz, de közben igazi családközpontú ember is, akinek még mai napig megvan a gokartos baráti köre. Minden szerelőt ismert, tudta a nevüket, mindent beleadott értük. Michael a pályafutása során mindig sokat követelt, mindennek utánakérdezett. Aki vele dolgozott, annak fel kellett készülnie a rengeteg kérdésre! Mindent tudni akart, hogy kezében tartsa az irányítást és átlásson mindent. Ez tette őt annyira erőssé. Az egy dolog, hogy tehetséges valaki, de az semmit sem ér, ha nem tudja kihasználni.”

„Mindig a földön járt, de közben az is igaz – és ezt pozitív értelemben mondom –, hogy a pályán mindig is egy vadállat volt. Mindig versengett, akár a pályán volt, akár csak ostáblát játszottunk, Michael mindig nyerni akart. Közben viszont sportszerű maradt. Voltak durva megmozdulásai, mégsem volt jellemző rá, hogy könyökkel lökje odébb az ellenfeleit. A hibákért – még ha sokszor késve is – mindig elnézést kért, és tanult is belőlük. Egyszerűen ő jelenti a mércét ebben a sportágban. A világon nincs olyan versenyző, aki ne ismerné és tisztelné Michael Schumachert.”

A mercedeses három évről

Haug 2010 és 2012 között három szezonon keresztül dolgozhatott együtt Schumacherrel a Mercedesnél. Egy nehéz, csalódásokkal teli időszak volt, mely kevés sikert hozott számukra. „Akkoriban egy épülő kis csapat voltunk. Michaelt azért hoztuk oda, hogy segítsen lerakni az alapokat a későbbi sikerekhez. Az építkezésben nagyon sokat segített nekünk, mégpedig egy csúcsvezető képességeivel. Michael nemcsak versenyezni tud, de motiválni és irányítani is az embereket. Gondolkodik, előre lát dolgokat. A 2007-es szünet után kellett neki némi idő, mire újra fölveszi a ritmust, és a versenyszelleme továbbra is világbajnokhoz méltó volt.”

„Nyilván el lehet gondolkodni azon, mi lett volna, ha folytatja még. Az eredeti terv az volt, hogy a Mercedes Michael Schumacherrel újra nagy sikereket érjen el – hasonlókat, mint amiket 2013 óta elérnek –, és így a csúcson hagyhatta volna abba. De az élcsapattá válás folyamata elnyúlt egy évvel, mert mindannyian szép jövőt akartunk. Emlékszem, mekkora felhajtás volt a médiában, amikor 209 végén bejelentettük a visszatérését. Ilyet a sportág még nem látott korábban. Michael Schumacher az Ezüstnyíllal – ez a Mercedesnek és a sportnak is jót tett, és ez a mai napig érvényes.”

Norbert Haug

Mick Schumacherről

A korábbi sportigazgató végül Schumacher német és olasz Forma–4-ben versenyző fiáról is szót ejtett. „Gyerekkora óta ismerem Micket. Nagy lehetőségek rejlenek benne, nagyon szorgalmas. De előre megjósolni, hogy egyszer Forma–1-es bajnok lesz-e, lehetetlenség. A nagyon kemény Forma–4-ben jól helyt áll, ráadásul egy kiváló csapat áll mögötte. Persze nincs annál nehezebb, mint egy bajnok fiaként a középpontban állni. Az első versenyein annyi fotós és újságíró volt ott, mint a korábbi években összesen. De Mick remekül kezeli a helyzetet, és olyan utat jár be, amelyre az édesapja és az édesanyja is büszke lehet.”

Oszd meg!

24 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

mrktrx
#24 mrktrx 2016. május 27. 23:07  
stonefly:
Tök véletlen, de itt van nálunk egy Hockenheimben élő rokonunk, és rákérdeztem, hogy németországban milyen hírek keringenek. Ő azt mondta hogy Corina már el is vált ..... :(

Ennek nincs sok értelme. Még logikát sem találok benne.

G0007
#23 G0007 2016. május 27. 22:01  
stonefly:
Tök véletlen, de itt van nálunk egy Hockenheimben élő rokonunk, és rákérdeztem, hogy németországban milyen hírek keringenek. Ő azt mondta hogy Corina már el is vált ..... :(

ó hát meg tudom érteni ha így van, de ez szerintem pletyka

hammertime
#22 hammertime 2016. május 27. 21:44  
successboy:
Ezért igazán értékesek Hamilton Mercedes-el nyert VB trófeái..Annyira keményen megdolgozott értük, hogy még Pesten is érezhető volt az izzadság szaga a srácnak. Ritka felejthetetlen VB trófeák igazán szoros és küzdelmes csatákkal megfűszerezve. :D

Rosberget legyőzte, ha érted mire gondolok.;)

stonefly
#21 stonefly 2016. május 27. 21:44  

Tök véletlen, de itt van nálunk egy Hockenheimben élő rokonunk, és rákérdeztem, hogy németországban milyen hírek keringenek. Ő azt mondta hogy Corina már el is vált ..... :(

Tarzaan
#20 Tarzaan 2016. május 27. 19:51  

Az a nagy helyzet, hogy Schumi pont akkor érkezett a csapathoz, amikor a Mercedes igazgatótanácsa arról döntött, hogy csak megkurtított költségvetéssel vesznek részt az F1-ben. Vagyis hiába vették meg a bajnokcsapatot, a személyzet majdnem felét még 2010 előtt elküldték, és az élcsapatokhoz - Ferka, RBR, Meki - képest félpénzből versenyeztek.

Nem véletlen, hogy MS-nek nem volt bizodalma a folytatáshoz - pláne amilyen 2012-es első félév kijutott neki - és ugye azt nem sejtette, hogy pont 2012 közepe táján unja meg a Mercedes igazgatósága a szenvedést, és növeli meg a csapat költségvetését.

successboy
#19 successboy 2016. május 27. 17:48  
Rikii:
Nem mintha szukseg lett volna Hamiltonra, Rosberg is ugyanugy behuzta volna az elmult 2 vb cimet felgozzel a mezony felett.

Ezért igazán értékesek Hamilton Mercedes-el nyert VB trófeái..Annyira keményen megdolgozott értük, hogy még Pesten is érezhető volt az izzadság szaga a srácnak.
Ritka felejthetetlen VB trófeák igazán szoros és küzdelmes csatákkal megfűszerezve. :D

Mr. Répatorta balneológus
#18 Mr. Répatorta balneológus 2016. május 27. 16:59  

Indokom az előzőhöz: A Red Bull évei alatt, igaz Vettel kétszer nagy fölénnyel nyert és kétszer szorosan, Mark Webber azonban sosem volt második, sőt volt olyan, hogy az év végén dobogós se lett. Míg a Merci érában Rosberg egyértelmű 2. sőt 2014-ben majdnem 80 ponttal lett jobb a harmadiknál. Szerintem az előbbi négy évében együtt emelkedett ki a pilóta-jármű páros, míg az utóbbi 2 évben nagyon egyértelművé vált, hogy a jármű dominál.

Mr. Répatorta balneológus
#17 Mr. Répatorta balneológus 2016. május 27. 16:52  
Rikii:
Nem mintha szukseg lett volna Hamiltonra, Rosberg is ugyanugy behuzta volna az elmult 2 vb cimet felgozzel a mezony felett.

A magas labda csodálatos lecsapása volt. Magam is úgy vélem, hogy a Mercedes annyival jobb a mezőnynél, hogy ezzel bármelyik élpilóta behúzta volna (ALO, BUT, VET de még RIC és MAS is).

Nigel
#16 Nigel 2016. május 27. 16:36  
andrea1:
Mondjuk hihető is valahol, mert Montezemolo volt az aki anno nagyon negatívan és érzelmesen nyilatkozott az állapotáról, rosszul van, ha ezt elmondta most akár tényleg lehet pozitívum is beállt az állapotát illetően. Azt is mondta felépülhet, tényleg csak nem vaktába mondogat ilyet.. Valamelyik nap olvastam is egy erre felhozott pl-t hogy valaki 5 év után a semmiből épült fel egy agyrésülésből. De persze ez csak egy eset, de amíg a szervezete valójában nem adja fel addig esély van. Meglátjuk, reméljük a legjobbakat.


Emlékszem, amikor felröppentek olyan hírek, hogy már pislog, reagál a környezetére, könnyezik, és hasonlók. Utána viszont teljes lett a hírzárlat, és ami nem hivatalos infó ki is szivárgott, az szinte mind lesújtó volt.

Nehéz eligazodni, hogy akkor milyen állapotban is lehet jelenleg. Vannak csodák, bár súlyos agyi sérülések esetén ritkán szoktak előfordulni. Főleg ennyi idő elteltével. Épp ezért nagyon megörültem a mostani hírnek, mert megcsillantotta a reménynek legalább a szikráját.

Szegény Bianchi halála sokkoló volt, még akkor is, ha számítani lehetett rá, hogy bekövetkezik. Senki sem szeretne hasonlót átélni. Az egész világ drukkol MS-nek.

Utoljára módosítva: 2016. május 27. 16:49

G0007
#15 G0007 2016. május 27. 16:08  
Rikii:
Nem mintha szukseg lett volna Hamiltonra, Rosberg is ugyanugy behuzta volna az elmult 2 vb cimet felgozzel a mezony felett.

idén szerintem megcsinálja

andrea1
#14 andrea1 2016. május 27. 15:57  
Nigel:
Szerintem bármilyen valós infó csak az őt kezelő orvosok, ápolók köréből kerülhet ki. Jó lenne a megerősítése ennek a pozitív hírnek mástól is. Ha ez igaz, és tényleg van valóságalapja, akkor hosszú idő óta ez az első olyan fejlemény, amely reményt kelthet. Pár hete "jól értesültek" már tudni vélték, hogy Michaelnek nem sok van hátra. Most pedig itt ez a hír. Az ember hirtelen nem tudja hová tenni, eldönteni, hogy igaz-e vagy sem. Túl sok hamis infó látott már napvilágot.

Mondjuk hihető is valahol, mert Montezemolo volt az aki anno nagyon negatívan és érzelmesen nyilatkozott az állapotáról, rosszul van, ha ezt elmondta most akár tényleg lehet pozitívum is beállt az állapotát illetően. Azt is mondta felépülhet, tényleg csak nem vaktába mondogat ilyet.. Valamelyik nap olvastam is egy erre felhozott pl-t hogy valaki 5 év után a semmiből épült fel egy agyrésülésből. De persze ez csak egy eset, de amíg a szervezete valójában nem adja fel addig esély van. Meglátjuk, reméljük a legjobbakat.

Rikii
#13 Rikii 2016. május 27. 15:36  
hammertime:
Ham 2 mercis vb címe meglehetősen örvendetes volt, úgyhogy nincs miről beszélni.:D

Nem mintha szukseg lett volna Hamiltonra, Rosberg is ugyanugy behuzta volna az elmult 2 vb cimet felgozzel a mezony felett.

vacsad
#12 vacsad 2016. május 27. 15:28  
Lombardo:
Off, csak ki kell írnom magamból, mert agyfaszt kapok. Nézi valaki a WTCC időmérőt? Botrány, hogy nem írnak ki időeredményeket. Egy időmérő időeremények nélkül. A kommentátorok pedig be nem mondanák az időket, pedig ők látják lt-n , és feltűnhetne nekik, hogy szart sem írnak ki. Botrány az egész közvetítés, egy onboard felvetel nincs, es gyakorlatilag 2 autót mutattak az egész időmérőn.

A Nürburgringnek van live timing oldala:
https://livetiming.tracktime.info/nurburgring#screen-results
Itt lehet követni mindent, ami a pályán zajlik, wtcc, 24 órás, stb ;)

Nigel
#11 Nigel 2016. május 27. 15:27  
andrea1:
Kíváncsi lennék valahol Montezemolonak miből fakad a mostani optimista és pozitív nyilatkozata, hogy jól reagál Michael és biztos a gyógyulásába. Ez mondta ő persze, de remélhetőleg tényleg jól halad. ;)

Szerintem bármilyen valós infó csak az őt kezelő orvosok, ápolók köréből kerülhet ki. Jó lenne a megerősítése ennek a pozitív hírnek mástól is. Ha ez igaz, és tényleg van valóságalapja, akkor hosszú idő óta ez az első olyan fejlemény, amely reményt kelthet.

Pár hete "jól értesültek" már tudni vélték, hogy Michaelnek nem sok van hátra. Most pedig itt ez a hír. Az ember hirtelen nem tudja hová tenni, eldönteni, hogy igaz-e vagy sem. Túl sok hamis infó látott már napvilágot.

Utoljára módosítva: 2016. május 27. 15:40

G0007
#10 G0007 2016. május 27. 15:20  

am jó dolgokat mond . ha a f1-et nem is de Schumachert ismerik a világ minden táján ezt én is tapasztaltam már többször is. az pedig h a mercinél is az alapok lefektetéséért ment köztudott de így belegondolva azért elképesztő. benetton néhány év és 2 vb cím, ferrari néhány év és 5 vb cím, merci néhány év és szintén verhetetlenek azóta is. mondogattam is anno, hogy ez lesz a merci sorsa is, csak sajnos túl öreg volt már ahhoz, hogy ez alaklaommal a gyümölcs learatásának is részese legyen ne csak az építésnek és mélységesen elszomorító az ami vele történt és h szerintem még csak nem is tudja h a mercivel is sikerült belökni úgy a szekeret ahogy azt kell.

minden tekintetben a valaha volt egyik legnagyobb sportoló aki élt és örök élmény volt követni, látni, találkozni vele mivel csak tanulhatott tőle az ember. a sokszor szinte felfoghatatlan szintű zsenialitásával, elképesztő munkamoráljával, közvetlen emberi viselkedésével és hibáival együtt.

ismert tény és ahogy a cikkben Haug is utal rá sok helyen tényleg csak A versenyzőként emlegették és valahol tényleg ez is jellemzi őt a legjobban mivel tényleg ő volt A versenyző, aki soha nem adja fel mindig küzd, mindig számolni kell vele, mindig visszavág, és szinte mindig nyer. Új távlatokat nyitott, területeket hódított és aki olyan szintre ért, hogy fölékerekedett a sportnak. Híresebb lett magánál a sportnál ahol versenyzett és olyan tekintélye volt hogy azt is megengedhette magának tortával pofán csapja az f1 mindenható urát. hol látni ma ilyet vagy akár csak egy őt megközelítő vezért egy valódi ikont? Lehet megosztotta a világot de egy akkora karakter, és húzónév volt ami után egy olyan mély tátongó űr maradt amit évek óta próbálnak betemetni sikertelenül. nem jó ez a mai forma 1 , sőt őszintén szólva szerintem egyenesen sz*r, nem szeretem ami történt vele , amilyen irányba tart és hogy elvesztette szinte minden varázsát. versenyzők között sem látok igazi példakép karaktert és nincsen "főgonosz" sem a pálya végi szinte legyőzhetetlen ellenfél csak egy maroknyi játékos akik közül 6 éve az nyer aki alatt jobb az autó. Rosberg Hamilton örülök ha feszkósak legalább hoznak izgalmat, verstappen pedig talán majd egyszer alkalmas lehet a erre a "főgonosz" szerepre de hát hol van az még ha lesz is ilyen egyáltalán. Tehetségek vannak, még ha nem is olyan szinten amitől leesik az álla egy átlag nézőnek, de ha csak a karaktert lessük Kimi tényleg egy egyéniség de lassan visszavonul, Alo elkallódott és érezhetően leszívta a Ferrari meg szerintem sokáig már ő sincs , Rosberg és Button túl szürke, Hamiltont inkább nem is illetném jelzőkkel mert semmi pozitív nincs benne sajnos. a megnyílvánulásai, viselkedése szinte mind éretlen , felvágós , néhol már röhejes, pedig a tehetsége itt ott megvan hozzá hogy vezérré váljon csak hát így biztos nem tekintenek rá úgy az emberek hogy wow, Vettel a funny guy ami tök jó, na de hol a hős, a vezér, a főgonosz? nagyon nagyon hiányzik egy ilyen figura ebből a sportból mivel most csak sok kihívót látok akik harcba szállnának vele. elszomorít az egész és ahogy én látom ezzel rengetegen így vannak világszerte. Minden bizalmam ebben a kis Maxben van mert talán rendelkezik a "varázslás" képességével és ha olyan karakter (amire a versenyzési stílusa enged következtetni viszont idő nagyon még nem volt rá hogy ez kiderüljön) talán kinőhet újra azzá aki hosszú hosszú éveken át lehetne az akit le kell győzni akit imádnak csodálnak, utálnak és máglyára vetnek, aki miatt olyan szintű lenne az érdeklődés hogy még az f1 elkorcsosultságát is feledtetné ...nagyon kell a sportnak újra egy arc, egy vezér de sajnos ez nem megy egyik pillanatról a másikra viszont reménykedem hogy talán már megindult a folyamat.


Utoljára módosítva: 2016. május 27. 15:23

Lewisthebest
#9 Lewisthebest 2016. május 27. 14:53  
Lombardo:
Off, csak ki kell írnom magamból, mert agyfaszt kapok. Nézi valaki a WTCC időmérőt? Botrány, hogy nem írnak ki időeredményeket. Egy időmérő időeremények nélkül. A kommentátorok pedig be nem mondanák az időket, pedig ők látják lt-n , és feltűnhetne nekik, hogy szart sem írnak ki. Botrány az egész közvetítés, egy onboard felvetel nincs, es gyakorlatilag 2 autót mutattak az egész időmérőn.

A WTCC mindig is egy gagyi széria volt, ha nem lenne ott Norbi kb lóf*sz nem nézné :D

G0007
#8 G0007 2016. május 27. 14:42  
Lombardo:
Off, csak ki kell írnom magamból, mert agyfaszt kapok. Nézi valaki a WTCC időmérőt? Botrány, hogy nem írnak ki időeredményeket. Egy időmérő időeremények nélkül. A kommentátorok pedig be nem mondanák az időket, pedig ők látják lt-n , és feltűnhetne nekik, hogy szart sem írnak ki. Botrány az egész közvetítés, egy onboard felvetel nincs, es gyakorlatilag 2 autót mutattak az egész időmérőn.

csodás :D

Lombardo
#7 Lombardo 2016. május 27. 14:14  

Off, csak ki kell írnom magamból, mert agyfaszt kapok.
Nézi valaki a WTCC időmérőt? Botrány, hogy nem írnak ki időeredményeket. Egy időmérő időeremények nélkül. A kommentátorok pedig be nem mondanák az időket, pedig ők látják lt-n , és feltűnhetne nekik, hogy szart sem írnak ki. Botrány az egész közvetítés, egy onboard felvetel nincs, es gyakorlatilag 2 autót mutattak az egész időmérőn.

Utoljára módosítva: 2016. május 27. 14:15

Go.Michael
#6 Go.Michael 2016. május 27. 13:49  

Nekem gyermek korom óta Schumi a best of, elképesztő volt az ő személyének a varázsa, zsúfolásig telt lelátók, és az a hangulat, bele borsózok ha csak vissza gondolok az utolsó nagy évére, 2006-ra. A hideg kiráz attól az évtől. Mindent tud erről a sportról, mindent. Felépítettek egy bajnok csapatot, kétszer is, most már kijelenthető, mert a merci verhetetlen lett. Amikor végleg vissza vonult, megmaradt a ferrari iránti szenvedélyem, de közel sem olyan ez a mostani f1 mint akkor. Aki követte a régebbi éveket tudja, aki nem, neki fogalma sincs. A Fom is elmehet melegebb éghajlatra, hogy képtelenség akkori versenyeket, pillanatokat a tv-ben vissza látni, a mérhetetlen jogdíjak miatt. Lenne mit a mostani közönségnek mutatni.

Egy valamit nagyon sajnálok, hogy a fia mellett nem lehet ott. Bele gondolni se tudok, milyen lehet neki. Édesapja aki megnyert mindent és ha azt mondják forma1, akkor a ő nevét említi az ember, még egy tanáccsal se tudja el látni, vagy pár hasznos gondolattal. nem lehet vele ott a pálya mellett. Ez valami borzasztó lehet, egyedül a bajnok árnyékában.

A sérülése pedig mai napig hihetetlenül sajnálatos, szerintem ebben a helyzetben nincs olyan hogy optimális megoldás. Nem jó hogy semmi információt nem kapunk róla, mert világszerte milliók nagy kedvence volt, de gondolom ha olyan állapotban lenne, biztos adnának ki híreket. Én csak reménykedek, hogy a közeli jövőben, láthatom majd egy nagydíjon a régi szép emlékekről nosztalgiázni!

A jó Isten segítse meg a felépülésben! Mielőbbi jobbulást Bajnok!

Utoljára módosítva: 2016. május 27. 13:51

G0007
#5 G0007 2016. május 27. 13:31  
mrktrx:
Haugnak pacsi innen! És irigylem, hogy ennyire közelről élhette meg ezeket az eseményeket.

hát igen nagy mázlista

andrea1
#4 andrea1 2016. május 27. 13:26  

Kíváncsi lennék valahol Montezemolonak miből fakad a mostani optimista és pozitív nyilatkozata, hogy jól reagál Michael és biztos a gyógyulásába. Ez mondta ő persze, de remélhetőleg tényleg jól halad. ;)

hammertime
#3 hammertime 2016. május 27. 13:10  
Konszpiresiszeoriz:
Jó lenne egy kis sztori a kettőjük eltávolításáról is, lehet az nem volt annyira örvendetes!

Ham 2 mercis vb címe meglehetősen örvendetes volt, úgyhogy nincs miről beszélni.:D

Konszpiresiszeoriz
#2 Konszpiresiszeoriz 2016. május 27. 12:51  
mrktrx:
Haugnak pacsi innen! És irigylem, hogy ennyire közelről élhette meg ezeket az eseményeket.

Jó lenne egy kis sztori a kettőjük eltávolításáról is, lehet az nem volt annyira örvendetes!

mrktrx
#1 mrktrx 2016. május 27. 12:37  

Haugnak pacsi innen! És irigylem, hogy ennyire közelről élhette meg ezeket az eseményeket.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Fernando Alonso

02016.10.26. 16:47

Bottas halál közeli élménye egy taxiban

„Vélhetően sok emberéletet megmentettem aznap este”

02016.10.26. 16:22

„Mihelyst föladod, halott vagy” – Hamilton

Megviselte, de meg nem törte a nyeretlen időszaka

52016.10.26. 14:43

Bolond lenne nem megpróbálni

Ericsson is bekopogtat a Force Indiához