Vécéincidens, egy üveg vodka – így bosszantotta Schumacher Rosberget

írta: M4Sport
2016. augusztus 05. 13:44
FOTÓ: ©xpbimages.com

Hogy nem könnyű Michael Schumacher csapattársának lenni, azt a hétszeres világbajnok számos kollégájától hallhattuk már. Nico Rosberg a Bildnek nemrég szemléletes és vicces történetek révén mutatott rá, mit is jelentett ez a gyakorlatban!

Bár mostanság Lewis Hamiltonnal gyűlik meg a baja, nem lehet azt állítani, hogy Nico Rosberg számára ne lenne ismerős érzés, amikor egy igazi domináns személyiség mellett kell észrevetetnie magát és bizonyítania. A német számára 2009 végén nagy lehetőség érkezett el: miután belátta, a Williamsszel vélhetően az örökkévalóságig is próbálkozhat a csúcsra jutással, aláírta első gyári szerződését, s az újjáformálódó Mercedes-istálló tagja lett. Pár hét sem telt azonban el, és kiderült, a sportág történetének legsikeresebb versenyzője, Michael Schumacher lesz a csapattársa.

Három szezont húztak le egymás mellett, és bár tény, hogy veterán honfitársát ez idő alatt sokszor üldözte a balszerencse, minden statisztika szerint Rosberg jött ki győztesen e párharcból. „Michael révén teljesebb és jobb versenyzővé váltam. Három éven keresztül versenyeztem mellette a Mercedes-csapatnál, és meg kell mondjam, hihetetlenül sokat tanultam tőle” – mondta Rosberg a Bildnek a közös időszakról.

Majd azért hozzátette: „Emellett egy-két pszichológiai trükköt is.”

Nico Rosberg, Michael SchumacherEz utóbbiak kapcsán Rosberg mulatságos történetekkel tárta elénk, milyen is, amikor a csapattársak közötti állandó versengés heccelésbe és pályán kívüli tréfákba csap át. A hétszeres bajnok elmondása szerint egyszer egy monacói időmérő rajtja előtt négy perccel tett keresztbe neki szokatlan módszerrel…

„Ilyenkor még mindenki gyorsan elmegy vécére. A monacói átmeneti garázsoknál azonban ebből csak egy van. Michael előttem ment be” – elevenítette fel a történteket. „Bekopogtam az ajtón: »Hello, itt Nico, kérlek, nyisd ki!« Tudta tehát, hogy én kint állok és várok, de nem nyitotta ki. Addig pepecselt, míg már csak négy perc volt hátra. Ez arra még pont elég volt, hogy ő beüljön az autójába és pályára hajtson. Én meg mehettem volna tele hólyaggal az időmérőre… Arra gondoltam, velem ilyet nem játszik! A vécé mellett egy vödörbe pisiltem…”

Egy másik hasonló alkalom már egy futamot követő ünnepléshez volt köthető. „Michael a csapat buliján a mérnökök szeme láttára húzott meg egy óriási üveg vodkát. De nem lenyelte, hanem csak belefújt. A levegőbuborékok miatt úgy látszott, mintha egyszerűen csak benyakalná, mint a vizet. Természetesen én jól betankoltam, ő viszont a valóságban csak belefújt az üvegbe” – mesélte. Ennek hatásait csak másnap lehetett érezni: Schumacher reggel már rég a repülőgépen ült, amikor csapattársa a másnaposság kínjaival nyomta az ágyat – és persze lekéste a hazafelé tartó járatot…

Nico Rosberg, Michael Schumacher

Sokként érte Schumacher visszatérése

Rosberg életét persze nem csak az efféle mókázások és bosszantások nehezítették meg Schumacher társaként. Nem titkolja, amikor 2009 végén bejelentették a bajnok visszatérését, kissé megijedt attól, mi is vár majd rá Brackleyben. „Egy sokk volt, amikor megtudtam, hogy ő lesz a csapattársam. Én a hétszeres világbajnok, minden idők legjobbja ellen? Elsőre csak állsz, és nem tudod, mi van. Tudod, hogy ha veszítesz egy 41 éves ellen – még ha hétszer világbajnok is volt –, máris körön kívülre kerülsz. Akkor csomagolhatsz, ennyi volt, a karrierednek vége, mehetsz.”

Rosberget ráadásul korábbi főnöke, a korábbi williamses, Patrick Head sem biztatta sok jóval. „Azt mondta, olyan keményen fog ellenem versenyezni, amilyet még sosem láttam. Először csak bután néztem rá. Nem volt éppen hasznos az önbizalmamnak…”

Ha az eredmények terén Schumacher végül nem is nyomta el Rosberget, személyiségével és hírnevével mégis sikerült „rátelepednie”. És ez nem csak abban nyilvánult meg, hogy visszatérése miatt folyton rá irányult a média figyelme – a csapaton belül is érezhető volt az a tisztelet, ami a rekordbajnokot övezte. „Ha Michael belépett, hirtelen mindenki a monitorát kezdte bámulni. Ha én léptem be, semmi sem történt. Természetesen ez azért bosszantott.”

De más példával is szolgált. „Az első évben történt. Én a negyedik, Michael a tizenkettedik helyen voltunk a rajtrácson. A verseny előtt taktikai megbeszélést tartottunk, és mindenki Michaelre figyelt. Rám egyetlen pillantást sem vetettek, az én taktikám teljesen mindegy volt.”

Persze nem egyszerű tiszteletlenség volt ez a csapattagok részéről, sokkal inkább a karizma és a múlt kérdése. Ahogy a fiatal, bizonyítani vágyó Rosberg egyre-másra szállította az eredményeket, s egyre többször győzte le neves ellenfelét, úgy vívta ki fokozatosan a Mercedes elismerését is, s úgy vették őt is egyre komolyabban.

Nico Rosberg, Michael Schumacher

„Minden idők legjobbja”

Az a fajta tisztelet, amivel csapattársához a mérnökök viszonyultak, ráadásul Rosberget is jellemezte bizonyos fokig. Elmondása szerint mindig is csodálta honfitársa szemléletmódját, hogy minden apró részletre ügyelt, valamint hogy sosem fordult például elő vele, hogy megfeledkezett volna egy szerelője születésnapjáról. Rosberget egyedül társa babonássága zavarta, mely e részletekre kiterjedő figyelemmel párosulva például odáig vezetett, hogy a csapatnak csavarokat kellett számolnia, nehogy páros szám jöjjön ki, amit Schumi nem szeret…

Rosberg ezzel együtt is kijelentette: „Ő minden idők legjobbja. Sosem hasonlítanám össze magam Michaellel.”

Végül pedig az általa már többször emlegetett 2012-es austini hétvégét felidézve mutatott rá, miért is csodálta annyira kollégáját. „Az egyik legrosszabb versenyünk volt. Én tizenharmadik voltam, ő tizenhatodik. Michael ennek ellenére összeült a mérnökökkel, hogy megbeszéljék, mit kéne jobban csinálni jövőre. Abban a tudatban, hogy ő maga már itt sem lesz akkor! Mindenki más egyetlen perccel a verseny leintését követően helikopterre szállt volna, hogy hazarepüljön a pályáról. Ezért volt ő egyedülálló.”

Nico Rosberg, Michael Schumacher

Oszd meg!

185 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Nigel
#185 Nigel 2016. augusztus 08. 21:13  
szabb:
Schumacher megosztó személyiség, ez a hsz-ek számából ismét bebizonyosodott.

Megosztó és még mindig jelentőségteljes, aki rengeteg embert foglalkoztat. Pedig szerencsétlen nem igazán tud tenni azért, hogy jelen cselekedeteivel legyen tele a sajtó.

Ha nem történt volna vele az a baleset, akkor most nagyon aktív életet élne, ezt biztosra veszem. Nem az a fajta volt, aki otthon ül és tévét néz. Mindig keresett magának valamilyen adrenalin-növelő elfoglaltságot. Sajnos ez lett a veszte is.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 08. 21:16

szabb
#184 szabb 2016. augusztus 08. 20:57  

Schumacher megosztó személyiség, ez a hsz-ek számából ismét bebizonyosodott.

BP05
#183 BP05 2016. augusztus 08. 20:51  

https://twitter.com/sebvettelnews/status/760413844527255554/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

Ez a kép is elég beszédes, főleg hogy nekik egyenként is volt már annyi űrautójuk mint MSC-nek nemhogy kettejüknek összesen.

BP05
#182 BP05 2016. augusztus 08. 20:02  
F1890:
Kimi futamoko nem bukott 60-70 po tot es mint iden mondtam nem sovanyka mert jol megy nem balfaszkodik mint tavaly vagy csak keveset. Button megverte barrit ahogy msce is tehat ha egy button kepes erre akkor hamilton meg lazabban.. o nezzd meg h ham button kozott mi volt kvalikon majd azt h 2011 japan volt az elso szaraz futam ahol mindketten befejeztek a fztamot egyiknek sem volt problemaja es but erobol megverte.eppencsak veri? Tavaly tobb futammal a vege elott vb majd iden 40 pontos hatranybol 19 pont elony mindezt ugyh 1-2be futnak be vagyis pontositsunk senki sem veszelyezteti oket az 1-2ben .gyenge csapattarsakat sorolsz fel hamnel pedig ha az f1et nezzuk prost senna utan valszeg neki volt a legkemenyebb csapattarsai. Mscnel a barri irvine verstappen lofasz duorol ne is beszeljunk.jelentektelen hulladekok .raadasul alonso jobban vert egy kiforrott massat mint msc .akkor mert ne tarthatnam oket egy szintnek.

Hogy hány pontot bukott Kimi azt meg nem mondom, de már 1 körön is jobban tartja vele a lépést ami meglepő tekintve hogy Vettel 1 k6r0÷n nagyon gyors szokott lenni szóval nekem ez soványka tőle. a Tavalyi éve az rendben volt, de ez az idei nem az igazai.
Button úgy verte meg Barrit 18 ponttal hogy a Barri balszerencsésebb volt Buttonnál, úgyhogy enélkül nagyon necces lett volna Button VB címe ha egyáltalán meg lett volna, szóval ezzel azért nem vágnék fel a helyedben :D
Tavaly Rosberg talán túlságosan rágyúrt az időmérőkre ezért a futamokon szar volt és Hamilton simán megette őt a futamokon. Idén meg a 40 pontos előnyből úgy lett 19 pontos hogy az év elején Hamilton volt szopórolleren, aztán mikor Rosberg szívott akkor gyorsan el is olvadt az előny, + hibázott is és büntették is meg olyanért is amiért Hamiltont nem szokták illetve a csapat hibájából is.
Azt nem mondtam hogy gyengék(kivéve Kovalainent) voltak csak hogy ha akkora klasszis lenne akkor jobban kellett volna vernie őket is.
Alonso jobban vert egy kiforrott Massát? Hát nem, de egy kiherélt Massát egész biztosan. Láttad te egyáltalán hogy a Ferrari miket csinált Massával Alonso mellett?
Hát többek közt ezért se!

Nigel
#181 Nigel 2016. augusztus 08. 19:24  
G0007:
csak tudod a különbség kb akkora mint egy zsuzsi és zidán között. mind focista, mind2 sztár, mind2 sokat keres, mindkettő volt az eb-n, mindkettő csapatkapitány volt , simáűn összemérhetőek , de valahogy mégis hülyeségnek tartod hogy összemérmi a kettőt, pont azért mert ég és föld. én ezt érzem amikor Schumacherhez mérsz olyanokat akik nem mérhetőek hozzá, vagy legalábbis még nem azok olyan orbitális köztük a differencia. de mint mondtam ezzel az értelmesebbje tisztában is van. vettel is , nico is elmondta nem hasonlítanák magukat hozzá, alo is elmondta h szerite ms idők legnagyobbja, button pedig világ életében így volt ezzel . ha te nem látod azokat az orbitális különbségeket ami miatt ők és én is ezt mondják az a te dolgod, de mint írtam ez kb tényleg egy gesztesi vs pacino összehaosnlítás így ne csodálkozz rajta ha az ember felhobordik rajta hogy egyáltalán van ember akiben egy ekkora faszság felmerül . hasonlítgass schumacherhez ha akarsz versenyzőket, de olyanokat akiket lehet is hozzá hasonlítani mert tettek le annyit az azstalra, értek el annyit, volt hasonló hatásuk, volt hasonló szenvedély,akaraterő és tudás a tarsolyukban vagy valami. hasonlíts egy sennát, egy clarkot, egy fangiot, egy laudát, egy prostot és arról lehet érdemi vitát folytatni. de ez így csak egy nagy adag szarkupac. olyan mint zsuzsi zidán hasonlítgatás. arról is lehet dumálni, de igazából egy nagy adag marhaság amin csak röhögni lehet és legyinteni, az érzékenyebb lelkü foci őrülteknek,franciáknak, zidánosoknak meg egyenesen felháborító én ugyan ezt érzem amikor ilyen ökörségekről írsz. biztos nagyon jó hamilton, vettel, alonsoról pedig tudjuk is hogy az. talán top 20as mindegyikük , de hát már ne is haragudj közük nincs schumacherhez meg sennához , fangiohoz . ezek más ligában játszanak. de még laudához stewarthoz prosthoz is kétlem hogy lenne közük jelenleg. annyira más szinten vannak hogy egész egyszerűen nem is lehet ezzel érdemben mit kezdeni mert még beszélni sem érdemes róla. sőt én egy hakkinent is többre tartok és jobb bajnoknak mint alonso kivételével bármelyiket.


Játszadozzunk el a gondolattal, és tegyük fel, hogy MS és Hamilton fénykorukban egyazon csapatnál versenyeznek és hasonlóan gyorsak. A gyorsasága mellett pont az volt Schumacher erőssége, ami most Hamilton gyengéje.

Éjszakába nyúlóan ott volt a szerelőivel, minden egyes részletről tudni akart, semmi sem kerülte el a figyelmét, semmit sem bízott a véletlenre.

Hamilton ezzel szemben éli a nagyvilági életet, habzsolja az élvezeteket, és nem nagyon érdekli, hogy mi van a kocsival, a csapattal, az őt körülvevő mérnökökkel. Piszok gyors, de nem tud annyira összekovácsolni egy csapatot, nem törődik az egyébként fontos "mellékeseményekkel".

Pedig ezek apró, de fontos összetevői a sikeres szereplésnek. Már csak ez MS felé billentené a mérleg nyelvét, abból a fikcióból kiindulva, hogy egyforma gyorsak lennének, ha ugyanabban a csapatban versenyeznének fénykorukban.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 08. 19:37

G0007
#180 G0007 2016. augusztus 08. 17:49  
F1890:
Engem nem haborit fel. Szimplan hulyesegnek gondolom mivel 1 lofaszt nem nyert zsuzsi ketto soha nem volt legjobb sapatoknal. A vet ham alo msc 4esnel mindketto igaz.sikeresek mindent megnyertek es nagy sapatoknal toltottek kb ersz palyafutasukat

csak tudod a különbség kb akkora mint egy zsuzsi és zidán között. mind focista, mind2 sztár, mind2 sokat keres, mindkettő volt az eb-n, mindkettő csapatkapitány volt , simáűn összemérhetőek , de valahogy mégis hülyeségnek tartod hogy összemérmi a kettőt, pont azért mert ég és föld.

én ezt érzem amikor Schumacherhez mérsz olyanokat akik nem mérhetőek hozzá, vagy legalábbis még nem azok olyan orbitális köztük a differencia.

de mint mondtam ezzel az értelmesebbje tisztában is van. vettel is , nico is elmondta nem hasonlítanák magukat hozzá, alo is elmondta h szerite ms idők legnagyobbja, button pedig világ életében így volt ezzel .

ha te nem látod azokat az orbitális különbségeket ami miatt ők és én is ezt mondják az a te dolgod, de mint írtam ez kb tényleg egy gesztesi vs pacino összehaosnlítás így ne csodálkozz rajta ha az ember felhobordik rajta hogy egyáltalán van ember akiben egy ekkora faszság felmerül .

hasonlítgass schumacherhez ha akarsz versenyzőket, de olyanokat akiket lehet is hozzá hasonlítani mert tettek le annyit az azstalra, értek el annyit, volt hasonló hatásuk, volt hasonló szenvedély,akaraterő és tudás a tarsolyukban vagy valami. hasonlíts egy sennát, egy clarkot, egy fangiot, egy laudát, egy prostot és arról lehet érdemi vitát folytatni. de ez így csak egy nagy adag szarkupac. olyan mint zsuzsi zidán hasonlítgatás. arról is lehet dumálni, de igazából egy nagy adag marhaság amin csak röhögni lehet és legyinteni, az érzékenyebb lelkü foci őrülteknek,franciáknak, zidánosoknak meg egyenesen felháborító

én ugyan ezt érzem amikor ilyen ökörségekről írsz. biztos nagyon jó hamilton, vettel, alonsoról pedig tudjuk is hogy az. talán top 20as mindegyikük , de hát már ne is haragudj közük nincs schumacherhez meg sennához , fangiohoz . ezek más ligában játszanak. de még laudához stewarthoz prosthoz is kétlem hogy lenne közük jelenleg.

annyira más szinten vannak hogy egész egyszerűen nem is lehet ezzel érdemben mit kezdeni mert még beszélni sem érdemes róla. sőt én egy hakkinent is többre tartok és jobb bajnoknak mint alonso kivételével bármelyiket.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 08. 18:13

Nigel
#179 Nigel 2016. augusztus 08. 17:37  
F1890:
Te tenyleg nem ertesz sporthoz.kimi nem megujult hanem fos volt elmult ket evben iden megjol megy es vettel kb 30-50 ponttal verne pechek nelkul. Nem ujul meg vki 35 evesen ? Rossi armstrog es meg sorolhatnam.bmeg ez mentalis sport nem fiikai ergo itt meglehet ujulni ha nem is kurva nagy mertekben de meglehet. Es kimi valojaban kurva szar volt tavaly mostmeg hozza kb egy olyan szintet amivel nem kell szegyenkezni.


Kimit emeled az egekbe, de az eszedbe sem jut, hogy esetleg Vettel esett vissza. Folyton kifogásokat keresel a gyengébb teljesítményére.Láttunk már olyat, hogy valaki 35 felett képes "megújulni", bár ez olyan ritka, mint a fehér holló. Az F1-ben pedig különösen igaz ez.

Azért Armstrongot ne hozzuk már fel példának, az összes győzelmétől megfosztották doppingolás miatt. A MotoGP pedig nem hasonlítható össze az F1-gyel. Mondd azt például Nicónak, hogy jobban döntse be a kocsiját, és akkor gyorsabb lesz.

Az éllovasok sokszor csak 1-2 mp-re motoroznak az utánuk következők előtt, míg az F1-ben általában már 10 kör után elszakad a vezető a többiektől. Sokkal nagyobb mozgástere van egy motorversenyzőnek, sokkal többet számít a pilóta, mint az F1-ben.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 08. 17:47

F1890
#178 F1890 2016. augusztus 08. 17:26  

Nade mara eleg ennyi. Ugyse ertunk egyet. Szep estet

F1890
#177 F1890 2016. augusztus 08. 17:25  

Engem nem haborit fel. Szimplan hulyesegnek gondolom mivel 1 lofaszt nem nyert zsuzsi ketto soha nem volt legjobb sapatoknal. A vet ham alo msc 4esnel mindketto igaz.sikeresek mindent megnyertek es nagy sapatoknal toltottek kb ersz palyafutasukat

G0007
#176 G0007 2016. augusztus 08. 17:20  
F1890:
Vazz dzsudzsak soha nem nyert blt mig vettel nyert 4 vbt msc 7et. Ez olyan minth jordanhz hasonlitjak kobet meg jamest. A 3 kozel egyforma noha egyik sem olyan sikeres mint jordan

látod téged is felháborít. ezért háborít fel engem is ha olyanokat kezdünk el mérni valakihez aki nem mérhető az illetőhöz. mérj hozzá olyat aki egyáltalán hozzá is mérhető mert tett le annyit az asztalra.

F1890
#175 F1890 2016. augusztus 08. 17:13  

Kimi futamoko nem bukott 60-70 po tot es mint iden mondtam nem sovanyka mert jol megy nem balfaszkodik mint tavaly vagy csak keveset. Button megverte barrit ahogy msce is tehat ha egy button kepes erre akkor hamilton meg lazabban.. o nezzd meg h ham button kozott mi volt kvalikon majd azt h 2011 japan volt az elso szaraz futam ahol mindketten befejeztek a fztamot egyiknek sem volt problemaja es but erobol megverte.eppencsak veri? Tavaly tobb futammal a vege elott vb majd iden 40 pontos hatranybol 19 pont elony mindezt ugyh 1-2be futnak be vagyis pontositsunk senki sem veszelyezteti oket az 1-2ben .gyenge csapattarsakat sorolsz fel hamnel pedig ha az f1et nezzuk prost senna utan valszeg neki volt a legkemenyebb csapattarsai. Mscnel a barri irvine verstappen lofasz duorol ne is beszeljunk.jelentektelen hulladekok .raadasul alonso jobban vert egy kiforrott massat mint msc .akkor mert ne tarthatnam oket egy szintnek.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 08. 17:16

BP05
#174 BP05 2016. augusztus 08. 17:03  
F1890:
Ez a baj veled nem tudod elfogadni h vki nem szarnak tartja msct hanem a jelenkor nagyjait egy szintre helyzi vele es ha vki ezt gondolja sertett tiniszintjen reagalsz ra. Rossinak szurkolok de fiatalkoraban makja volt mert gyenge mezonyben nyerte halomra a cimeket 07 ota eros a motogp es azota elegge kiegyenlitett a szitu a 3-4 zseni kozott vb cimek szamaban. De biztos antirossis vagyok.... Ez meg a masik te igy lenezel egy negyszeres vbt h degradalod h nem erdemel Nnyit stb stb. Es felvagy akkor haborodva h ha vkinek meg mas a velemenye mscrol.nevezetesen az h tobbmindenkit is olyan jonak tart.

Mi alapján kéne egy szintre helyeznünk velük?
Vettel eddig csak Newey féle rakétákban nyerte a VB címeit és a legnagyobb ellenfele önmaga illetve a technika volt ugyanis ha nincs az a sok kiesés akkor Alonsonak még ennyi esélye sem lett volna ellene, mivel csak Vettel kieséseiből élt meg. Aztán amikor kapott egy erős csapattársat akkor ki is kapott tőle, lehet hogy pechesebb volt nála de nem annyival mint amennyivel kikapott. És azt is aláírom hogy idén is pechesebb mint Kimi, de már csak a 8-4-es (büntetések nélkül) időmérő párharc is soványka Kimi ellen.
futamokon pedig Kimi is szívott már nemcsak Vettel.

Hamilton hozott egy x-et Alonso ellen aki nem épp a csúcsformáját nyújtotta 07-ben, talán túlságosan ráfeküdt a politizálásra csapaton belül és később a csapattal is megromlott a kapcsolata ami ki tudja mennyire hatott ki az eredményeire. Aztán kapott egy Massát ellenfélnek akik sikeresen el is bénázták a VB-t, bár igaz a Mclaren meg gyengébb volt szóval legalább kicsit kiegyenlítődtek az esélyek. Aztán jött Button, akit annyira nem vert meg mint ahogy azt mindenki várta és kellett is volna sőt volt hogy csúnyán alul is maradt vele szemben.Most meg megkapta az űrautót és éppenhogy csak veri azt a Rosberget akivel még a nyugger MSC is tartotta a lépést.

Hát ezek alapján én nem látom miért is kellene egy szintre helyeznünk velük? Szó se róla ezek rendkívül szép eredmények és jó teljesítmény, de ez nem az amitől dobok egy hátást és amitől leesik az ember álla.

F1890
#173 F1890 2016. augusztus 08. 16:58  

Vazz dzsudzsak soha nem nyert blt mig vettel nyert 4 vbt msc 7et.
Ez olyan minth jordanhz hasonlitjak kobet meg jamest. A 3 kozel egyforma noha egyik sem olyan sikeres mint jordan

G0007
#172 G0007 2016. augusztus 08. 16:44  
F1890:
Ez a baj veled nem tudod elfogadni h vki nem szarnak tartja msct hanem a jelenkor nagyjait egy szintre helyzi vele es ha vki ezt gondolja sertett tiniszintjen reagalsz ra. Rossinak szurkolok de fiatalkoraban makja volt mert gyenge mezonyben nyerte halomra a cimeket 07 ota eros a motogp es azota elegge kiegyenlitett a szitu a 3-4 zseni kozott vb cimek szamaban. De biztos antirossis vagyok.... Ez meg a masik te igy lenezel egy negyszeres vbt h degradalod h nem erdemel Nnyit stb stb. Es felvagy akkor haborodva h ha vkinek meg mas a velemenye mscrol.nevezetesen az h tobbmindenkit is olyan jonak tart.

azért reagálok így rá mert felháborít az összehasonlítás ezekkel. mérj hozzá olyat aki hozzá is mérhető, akkor nem háborodok fel. jó hogy nem dzsudzsákot méregetünk egy zidánhoz , az operatőrömet rober capa-hoz, gesztesit pacinohoz és így tovább...

ezen háborod csak fel

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 08. 16:46

BP05
#171 BP05 2016. augusztus 08. 16:40  
F1890:
Kosz h leszaroztad az akkori pilotageneraciot :) csak egyetertunk vmiben :)

Rajtad kívül senki se szarozta le az akkori pilótagenerációt, csak nem mindegy hogy az összcsomagot tekintve ki milyen kihívást jelent. És amikor egy Newey féle rakétáról van szó ott már szinte mindegy is lenne hogy ki vezeti az autót, ehhez képest nem éppen fakezüek vezették azokat.
Alonso is mindig azt mondta hogy Newey ellen versenyzik nem Vettel ellen.

F1890
#170 F1890 2016. augusztus 08. 16:26  

Kosz h leszaroztad az akkori pilotageneraciot :) csak egyetertunk vmiben :)

BP05
#169 BP05 2016. augusztus 08. 16:22  
F1890:
Most a mervci veletlenul sem azert nyer mert legjobb mogorja van :) amo mint tudjuk 21. Szazadi tehat egy olyan csoda amirol meg a ferrari mernokei a rono a honda mernokei is sak amulnak ezt meg ne vard mar mscnek mert kurvara nem az o erdeme. Ha rbnak ilyen mptorja lett volna 14et idei vbt is nyerik. 14hez meg annyith ha vettel 3. A vbn nem lephetett volna le :)nem azt mondom h suandekosan szar volt hanem nem feltetlenul volt motivalt. Es ha meg hamilton urhajo vbi nem szamitanak akkor a 95 os benetton msce tovabbi 3 ev is lofuty tehat csak 3szoros? Es ki volt a csapattarsa? Nem volt prost ellenfele metrt o koraban senki nem volt. Hill volt a legnagyobb ellenfele aki az apja lehetett volna ven trottykent kerult az f1be harminc folott. En is tudom degradalni a cimeit. Ahogy te teszed vettellel vagy hamiltonnal. 10 evig senki sem volt rajtakivul a palyan mert uresjarat volt pilotafelhozatalban aztan megjelent alo es kimi es megszorongattak a golyoit. Kimi gyengebb verdaval alonso meg kb azonossal. Es mi t te magad irtad h urhajoval konnyu nyerni akkor a kedvencednel is fel lehet ezt hozni h jokor volt jo helyen.mert allitolag o is majdnem eligazolt a mclarenbe tehat o is megingott a ferrari sikertepen evei utan

LOL
A 95-ös Benetton kb. annyira volt űrhajó mint a 2008-as Mclaren. Még maguk a Williamsesek is elismerték hogy jobb kocsijuk van, de ez ne zavarjon XD
Kit érdekel ki volt a csapattársa mikor mindegyiket szarrá verte. Ellenfelek? Neki Newey volt a legnagyobb ellenfele mert javarészt a kib*szott űrautói ellen kellett felvennie a versenyt és amikor azt akár csak egy JV vezeti már az k*rva nagy dolog ha fel tudja venni vele a versenyt nemhogy az amikor Hill pláne amikor Häkkinen. Szóval ennyit az ellenfelekről.

F1890
#168 F1890 2016. augusztus 08. 16:04  

A sokra tartott fangiod meg kikapott elso eveben rogton ascaritol ugy nyert 1 vbt h sapattarsa atadta az autojat. Vmint az akkorai legnagyib urhajoval mercivel ment.akkor o sem erdemel 5ot ezen elv alapjan

guide
#167 guide 2016. augusztus 08. 16:03  
G0007:
a 4 vb cím sok . 4 vb címet nem ér vettel. nem tudom hány éves vagy, de anno a 4-5 vb cím egy megközelíthetetlen álom volt. 2-3 is már olyan hogy kettőt rántott a faszán mindenki a tv előtt ha ilyet arcot látott aki ennyire jó. ma meg beül egymás után nyer 4-et kiszáll, nem csinál azóta semmit meg azért se tett semmit hogy az a 4 m,eglegyen csak beült a készbe és vezetett adott kört a mezőnynek minden futamon és kész, de elvárják hogy emiatt a lenyűgöző "teljestímény" miatt kezeljük őt 4x-es vb-ként ami azt jelenti kb hogy jobb mint senna, lauda, clark van olyna jó mint prost, majdnem olyan jó mint fangio stb hát nem. leírtam már, hogy férleértés ne legyen. vettel vb kvalitás szó se róla, nem vagyok hülye. jó fiatalon jött esős futamon villan, jól küldi, a vb címeket is be kellett húzni, alo is volt valamennyire nehezítés meg a tapasztalt webber , a futamokat meg kellett nyenrie sőt azonos emberrel plakátoltuk ki a falunkat szóval legalább jó az izlése is és igényes ...( :D) de hogy 4 vb címet nem ér az amit ő képvisel az szentfazék.

Kit érdekel,hogy mi volt régen?Az nyer,aki alatt a legjobb autó van!Ez mindig is így volt,meg mindig is így lesz!Lehet Hamilton hatot nyer,Verstappen meg tizet.Még jó,hogy nem az elfogult szurkolók szavazzák meg,hogy ki méltó a világbajnoki címre!:D

F1890
#166 F1890 2016. augusztus 08. 16:01  

Ez a baj veled nem tudod elfogadni h vki nem szarnak tartja msct hanem a jelenkor nagyjait egy szintre helyzi vele es ha vki ezt gondolja sertett tiniszintjen reagalsz ra. Rossinak szurkolok de fiatalkoraban makja volt mert gyenge mezonyben nyerte halomra a cimeket 07 ota eros a motogp es azota elegge kiegyenlitett a szitu a 3-4 zseni kozott vb cimek szamaban. De biztos antirossis vagyok....

Ez meg a masik te igy lenezel egy negyszeres vbt h degradalod h nem erdemel Nnyit stb stb. Es felvagy akkor haborodva h ha vkinek meg mas a velemenye mscrol.nevezetesen az h tobbmindenkit is olyan jonak tart.

G0007
#165 G0007 2016. augusztus 08. 15:55  
guide:
Na látod-látod! A legjobb pilóták a legjobb csapatoknál kötnek ki.Ha az RB kihúzta volna a gyufát Vettelnél,akkor ő került volna Schumi helyére és nyerné szarrá magát a Merciben. De mehetett volna a McLarenbe is,mert ők is egy rakás pénzt fizettek volna neki,nem csak a Ferrari.Valószínűleg ők "méltónak" tartották rá!

a 4 vb cím sok . 4 vb címet nem ér vettel. nem tudom hány éves vagy, de anno a 4-5 vb cím egy megközelíthetetlen álom volt. 2-3 is már olyan hogy kettőt rántott a faszán mindenki a tv előtt ha ilyet arcot látott aki ennyire jó.

ma meg beül egymás után nyer 4-et kiszáll, nem csinál azóta semmit meg azért se tett semmit hogy az a 4 m,eglegyen csak beült a készbe és vezetett adott kört a mezőnynek minden futamon és kész, de elvárják hogy emiatt a lenyűgöző "teljestímény" miatt kezeljük őt 4x-es vb-ként ami azt jelenti kb hogy jobb mint senna, lauda, clark van olyna jó mint prost, majdnem olyan jó mint fangio stb

hát nem. leírtam már, hogy férleértés ne legyen. vettel vb kvalitás szó se róla, nem vagyok hülye. jó fiatalon jött esős futamon villan, jól küldi, a vb címeket is be kellett húzni, alo is volt valamennyire nehezítés meg a tapasztalt webber , a futamokat meg kellett nyenrie sőt azonos emberrel plakátoltuk ki a falunkat szóval legalább jó az izlése is és igényes ...( :D) de hogy 4 vb címet nem ér az amit ő képvisel az szentfazék.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 08. 15:56

guide
#164 guide 2016. augusztus 08. 15:49  
G0007:
egyértelmű akartak németet és ha lehet kettőt, de a Mercinél elsőkörben Vettel Schumacher párosban gondolkodtak

Na látod-látod!
A legjobb pilóták a legjobb csapatoknál kötnek ki.Ha az RB kihúzta volna a gyufát Vettelnél,akkor ő került volna Schumi helyére és nyerné szarrá magát a Merciben.
De mehetett volna a McLarenbe is,mert ők is egy rakás pénzt fizettek volna neki,nem csak a Ferrari.Valószínűleg ők "méltónak" tartották rá!

G0007
#163 G0007 2016. augusztus 08. 15:45  
F1890:
Ahhoz kepest rozbival mar nyaron alairtak. Msc allitolag csak osszel kerult szoba miutan button nem nagyon akarodzott hosszabbitani

fel kellett mérni az erőviszonyokat. ki marad ki nem, ki mennyit kér, ki elérhető ki nem...nem csettintésre megy ez. Schumacherről első körben nem is feltételezték a Mercisek, hogy elérhető lehet akár . Azért is kereste meg Brawn személyesen

G0007
#162 G0007 2016. augusztus 08. 15:43  
F1890:
En azt mondom amit msce o beakart ulni egy vb eselyes autoba es nem szenvedni akart 3 even at nulla gyozelmet szerezven.egyertelmu celjai voltak h miert tert vissza ezt te is en is jol tudjuk. Neki mar nem fert bele az 5 eves periodus mi t lathajuk nem is bizott mar bennuk. Fitt volt jol erezte magat vbt akart menni nem pedig 5-8 helyekert es h a szarbol varat epitsen

te azt mondasz amit akarsz. én meg közbe elmondom mi volt az ok. Az hogy segítsen lerakni az alapokat a későbbi sikerekhez.

ennyi.

vitatkozhatsz ezzel, csak ez nem vitatéma. a csávó kezei alól 20 éven át kerültek ki közepesen gyengéből több évre domináns alakulattá váló csapatok, te meg úgy csinálsz mint ha fogyatékos lennél, és ezt nem vetted volna észre.

lónak a faszát nem vetted te ezt észre, csak játszod az agyad és trollkodsz és úgycsinálsz mint aki nem lenne ezzel tisztában. azt ha bemásolom neked nyilatkozatot ami konkrétan, és félreérthetetlen azzal is kalimpálni kezdesz


ne járasd már le magad megint komolyan, nem is értem mi a célod hova akarsz kilyukadni. az a célod hogy azt bizonyítsd be hogy Schumacher nem volt akkor szám, vagy mi? már írtam tegnap is vagy mikor de valahol sajnállak ebben a harcodban, mert semmi esélyed

Schumacher pechedre vélhetően minden idők legnagyobb autóversenyzője volt és ez ellen nem tudsz tenni semmit, meg nem is értem mért akarsz? amiatt, hogy rühelled képtelen vagy ezt elfogadni? rossz olvasnod róla? vagy csak velem akarsz dumálni vagy mi a cél?

nem tudom, de ez már valahol beteges. komolyan mondom. az hogy hosszú hosszú évek óta folytatod ezt a negatív hadjáratodat én nem is igazán értem. mi a célja ennek? azt akarod hogy bárcsak ő ne lett volna hogy a többiek felértékelődjenek? vagy hogy vegyük egy lapon a mostaniakat sennával és schumacherrel mert bevalottan neked áll a faszod a mostani suhancokra és zavar hogy én hogy viszonyulok hozzájuk ha sennához vagy ms-hez mérik őket?

vagy mi?


annyira elborult ez a részedről már , de tényleg hogy én hülye is itt ragadok ha van időm és húgyos vödörkről, II. Erzsébetről irogatok meg ezer évvle ezelőtti futamokról és konkrént fekete fehér nyilatkozatokat bizonygatok mint valami félnótás

....

szívok is egy cigit meg elugrom a csajomért

F1890
#161 F1890 2016. augusztus 08. 15:35  

Ahhoz kepest rozbival mar nyaron alairtak. Msc allitolag csak osszel kerult szoba miutan button nem nagyon akarodzott hosszabbitani

G0007
#160 G0007 2016. augusztus 08. 15:31  
guide:
Norbert Haug Vettelről: A 60 éves szakember azt is elmondta, hogy a címvédő majdnem a Mercedes versenyzője lett. „Majdnem így alakultak a dolgok, de a Forma-1-ben nincs olyan, hogy ha, volna, lehetne. Nagyon intenzív tárgyalásokat folytattunk, de a Red Bull rá építette a dolgokat. Ennek pedig logikus következménye az, hogy a Red Bull-lal versenyez.” Lehet,hogy azért szerződtették Schumit,mert Vettelt nem kapták meg és két németet akartak?:) http://gp-live.hu/f1-hirek/vettel-megerdemli-a-sikereket-es-o-a-legjobb-versenyzo-a-mezonyben/

egyértelmű akartak németet és ha lehet kettőt, de a Mercinél elsőkörben Vettel Schumacher párosban gondolkodtak

F1890
#159 F1890 2016. augusztus 08. 15:30  

En azt mondom amit msce o beakart ulni egy vb eselyes autoba es nem szenvedni akart 3 even at nulla gyozelmet szerezven.egyertelmu celjai voltak h miert tert vissza ezt te is en is jol tudjuk. Neki mar nem fert bele az 5 eves periodus mi t lathajuk nem is bizott mar bennuk. Fitt volt jol erezte magat vbt akart menni nem pedig 5-8 helyekert es h a szarbol varat epitsen

guide
#158 guide 2016. augusztus 08. 15:27  
G0007:
Már ne is haragudj, de akkor miről beszélünk? állítasz megint egy marhaságot, amire bemásolok neked egy nyilatkozatot (lásd a figyelmességem, hogy kielégítsem a nyomozói bizonyítékkeresési mániád) a csapat sportigazgatójáról , aki pont azt mondja el mért hozták oda Schumachert. az ő állítása pedig az amit én is mondtam, szinte szórul szóra: "azért hoztuk oda, hogy segítsen lerakni az alapokat a későbbi sikerekhez. " ez nem vitatéma. fogd már fel végre és ne kötekedj itt ki tervezte a szárnyat hülyeségekkel és hogy más is ezt csinálja. nem pajtás nem csinálta úgy más mint ő, ezért kellett a mericnek is. tehetséget észreveszel azt írod,de azt nem ha valaki 20 éven át juttat el csapatokat a csúcsra... (facepalm)

Norbert Haug Vettelről:
A 60 éves szakember azt is elmondta, hogy a címvédő majdnem a Mercedes versenyzője lett. „Majdnem így alakultak a dolgok, de a Forma-1-ben nincs olyan, hogy ha, volna, lehetne. Nagyon intenzív tárgyalásokat folytattunk, de a Red Bull rá építette a dolgokat. Ennek pedig logikus következménye az, hogy a Red Bull-lal versenyez.”

Lehet,hogy azért szerződtették Schumit,mert Vettelt nem kapták meg és két németet akartak?:)

http://gp-live.hu/f1-hirek/vettel-megerdemli-a-sikereket-es-o-a-legjobb-versenyzo-a-mezonyben/

G0007
#157 G0007 2016. augusztus 08. 15:27  
F1890:
Tessek parancsolj bemasolom msc nyilatkozatat 2009 telerol "Ez a csapat iden megnyerte mindket vb. A mercedes benzzel amely egy eros partner a celunk csak az lehet hogy a vbert kuzdjunk .eros verseny lesz mint latjuk de nagyon izgatott vagyok hogy visszaterhetek ebbe" Tessekcafold meg a kedvebcedet. Egyertelmu h o a vbt akart menni mar 2010ben nem pedig varni eveket h hatha odajutnak...

köszönöm de ezzel mit a fenét kezdjek?

minek és mit cáfoljam meg? nincs mit megcáfolni, mivel nem ugyan arról van szó.

-én arról írok a csapat mért hozta vissza, mért őt választotta , mért ő kellett nekik még ennyi idősen is mivel más magyraázat nincs rá.
-Te meg arról , hogy MSC végső célja mi volt a Mercivel mielőtt odament


A Merci azért hozta vissza amit már leírtam, meg amit elmondott Haug is.


Utoljára módosítva: 2016. augusztus 08. 15:27

F1890
#156 F1890 2016. augusztus 08. 15:23  

154
Koszonom h megerosited a felmeres eredmenyet :)

F1890
#155 F1890 2016. augusztus 08. 15:22  

Tessek parancsolj bemasolom msc nyilatkozatat 2009 telerol
"Ez a csapat iden megnyerte mindket vb. A mercedes benzzel amely egy eros partner a celunk csak az lehet hogy a vbert kuzdjunk .eros verseny lesz mint latjuk de nagyon izgatott vagyok hogy visszaterhetek ebbe"

Tessekcafold meg a kedvebcedet. Egyertelmu h o a vbt akart menni mar 2010ben nem pedig varni eveket h hatha odajutnak...

G0007
#154 G0007 2016. augusztus 08. 15:22  
F1890:
Akkor kapd be a faszom ha erre celoztal

brávó legalább ez megy

G0007
#153 G0007 2016. augusztus 08. 15:21  
F1890:
Jah ugyis megelozte volna a futamon 2. 3.ara... Mellesleg azon a futamo utolso helyrol seult autoval ugyh mikor felraktak a szaraz gumit leesett az eso majd tovabba a gumik miatt mert nem hoztak bukott ismet 10 secet . Tehat serult auto utolso hely 1 folos kiallas +10 SEC LETT VB

a tény hogy kegyesen elengedte, hogy világbajnok lehessen. amit írsz az csak rizsa. bizonyíték hol van? :D

hm egész jók ezeknek a semmitmondó szavaknak a bedobálása xD

am írtam már, hogy világbajnok kvalitásunak tartom nemde? csak azt mondtam, ha nem figyeltél volna hogy 4 vb címre nem méltó a srác az eddig mutatottak alapján

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 08. 15:23

G0007
#152 G0007 2016. augusztus 08. 15:16  
F1890:
144 Bocs nagyok az ujjaim es mobilrol nehez. De allitolag intelligenciakerdese csak h helyettesiteni tudjunk pat betut.olvastam rola. En sem fogok nyilatkozatokat masolgatni sem toled sem mastol de egyertelmu volt a merci szandeka h 10ben vbt akarnak menni

Már ne is haragudj, de akkor miről beszélünk?

állítasz megint egy marhaságot, amire bemásolok neked egy nyilatkozatot (lásd a figyelmességem, hogy kielégítsem a nyomozói bizonyítékkeresési mániád) a csapat sportigazgatójáról , aki pont azt mondja el mért hozták oda Schumachert.

az ő állítása pedig az amit én is mondtam, szinte szórul szóra:

"azért hoztuk oda, hogy segítsen lerakni az alapokat a későbbi sikerekhez. "


ez nem vitatéma. fogd már fel végre és ne kötekedj itt ki tervezte a szárnyat hülyeségekkel és hogy más is ezt csinálja. nem pajtás nem csinálta úgy más mint ő, ezért kellett a mericnek is.


tehetséget észreveszel azt írod,de azt nem ha valaki 20 éven át juttat el csapatokat a csúcsra... (facepalm)

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 08. 15:18

F1890
#151 F1890 2016. augusztus 08. 15:14  

Akkor kapd be a faszom ha erre celoztal

G0007
#150 G0007 2016. augusztus 08. 15:14  
F1890:
Jah mert alo alatt nem lett veletlenul vb a ronci dehohynem :P Az h te csak palyafutasa lezarasa utan tudsz ertekelni bkit es kozben nem veszed eszre az eszrevehetetlent te dolgod. Szoval te csak 06ban jottel ra h msc ekkora zseni? En mar mikor elkezdtem nezni akkor rajottem erre es arra is h bassszottul top 5os lesz. Na errol beszelek te csak kesobb veszed majd eszre h ez egy golden era volt en meg mar most latom.

én előbb elolvasom a könyvet és utána mondom meg, hogy tetszett vagy sem.


ha már intelligenciáról írtál az előbb, akkor ezt javaslom neked is

F1890
#149 F1890 2016. augusztus 08. 15:13  

Jah ugyis megelozte volna a futamon 2. 3.ara...
Mellesleg azon a futamo utolso helyrol seult autoval ugyh mikor felraktak a szaraz gumit leesett az eso majd tovabba a gumik miatt mert nem hoztak bukott ismet 10 secet . Tehat serult auto utolso hely 1 folos kiallas +10 SEC LETT VB

G0007
#148 G0007 2016. augusztus 08. 15:13  
F1890:
144 Bocs nagyok az ujjaim es mobilrol nehez. De allitolag intelligenciakerdese csak h helyettesiteni tudjunk pat betut.olvastam rola. En sem fogok nyilatkozatokat masolgatni sem toled sem mastol de egyertelmu volt a merci szandeka h 10ben vbt akarnak menni

kkrsz apd elf zoms

tessék bogozd ki akkor ha intelligencia kérdése.


F1890
#147 F1890 2016. augusztus 08. 15:09  

144
Bocs nagyok az ujjaim es mobilrol nehez. De allitolag intelligenciakerdese csak h helyettesiteni tudjunk pat betut.olvastam rola. En sem fogok nyilatkozatokat masolgatni sem toled sem mastol de egyertelmu volt a merci szandeka h 10ben vbt akarnak menni

F1890
#146 F1890 2016. augusztus 08. 15:07  

Jah mert alo alatt nem lett veletlenul vb a ronci dehohynem :P

Az h te csak palyafutasa lezarasa utan tudsz ertekelni bkit es kozben nem veszed eszre az eszrevehetetlent te dolgod. Szoval te csak 06ban jottel ra h msc ekkora zseni? En mar mikor elkezdtem nezni akkor rajottem erre es arra is h bassszottul top 5os lesz. Na errol beszelek te csak kesobb veszed majd eszre h ez egy golden era volt en meg mar most latom.

G0007
#145 G0007 2016. augusztus 08. 15:07  
F1890:
Beloled kivallo politikus lenne de ezt tudod mar tobbszor mondtam neked. Most is ugy allitod be a dolgot mintha msc azert tert volna vissza h a mercit a szarbol feltornassza ! Pedig nem! O maga es mindenki elmondta h kovi evben futamgyozelemert aksrnak menni vb-t . Es ahogy ez nem jott ossze te elkezdted mondani h o ezert tert vissza h felsegitse a csapatot. Olvass vissza az akkori nyilatkozatokrol .egyiksem hitte h ekkora szar lesz az a 3 ev. Msc meg is unta mert nem latott potencialt a kesobbiekben bennuk pedig ha tudja h 14ben ekkora urhajot kap tuti h hosszabbit. Ezert is tert vissza 10 re mert vb auto volt a csapat ott volt regi jatszopartnere stb. Rozbi is elmondta h a 12 helyeert tobbet foglalkoztak mint mikor o 4. Volt igy madlr ertheto h a jo rajthelyeit nem tusta kamatoztatni 10 evelejen :P Mellesleg en azt mondom h a 90es evekben egy alo ham vet ugyanigy verte volna a mezonyt mint msc. Szted nem ez csak neki ment....damon hill 30 folott volt jobval aztan halkinen aki kb sohasem birta a nyomast ket ev utan ki is egett. Vettel meg ugy h mindenki basztata 4et nyert kettot utolso futamo sszoros vbken. Ugyh ne beszelj itt olyanokrol h a masik nem ert hozza mert nem igy van.

nem kell ahhoz politikusnak lenni, hogy elmondj dolgokat valakinek aki nincs tisztában azzal a témával amiről ír.

"Most is ugy allitod be a dolgot mintha msc azert tert volna vissza h a mercit a szarbol feltornassza ! Pedig nem!"NEM IS KOMMENTÁLOM

Norbert Haug a Mercedes Sportigazgatója:

"Michaelt azért hoztuk oda, hogy segítsen lerakni az alapokat a későbbi sikerekhez. Az építkezésben nagyon sokat segített nekünk, mégpedig egy csúcsvezető képességeivel."

G0007
#144 G0007 2016. augusztus 08. 15:05  
F1890:
Beloled kivallo politikus lenne de ezt tudod mar tobbszor mondtam neked. Most is ugy allitod be a dolgot mintha msc azert tert volna vissza h a mercit a szarbol feltornassza ! Pedig nem! O maga es mindenki elmondta h kovi evben futamgyozelemert aksrnak menni vb-t . Es ahogy ez nem jott ossze te elkezdted mondani h o ezert tert vissza h felsegitse a csapatot. Olvass vissza az akkori nyilatkozatokrol .egyiksem hitte h ekkora szar lesz az a 3 ev. Msc meg is unta mert nem latott potencialt a kesobbiekben bennuk pedig ha tudja h 14ben ekkora urhajot kap tuti h hosszabbit. Ezert is tert vissza 10 re mert vb auto volt a csapat ott volt regi jatszopartnere stb. Rozbi is elmondta h a 12 helyeert tobbet foglalkoztak mint mikor o 4. Volt igy madlr ertheto h a jo rajthelyeit nem tusta kamatoztatni 10 evelejen :P Mellesleg en azt mondom h a 90es evekben egy alo ham vet ugyanigy verte volna a mezonyt mint msc. Szted nem ez csak neki ment....damon hill 30 folott volt jobval aztan halkinen aki kb sohasem birta a nyomast ket ev utan ki is egett. Vettel meg ugy h mindenki basztata 4et nyert kettot utolso futamo sszoros vbken. Ugyh ne beszelj itt olyanokrol h a masik nem ert hozza mert nem igy van.

nem tudom miről írsz mert elég nehéz kibogozni. én se nyelvtan órára jöttem szó se róla, de sokszor annyi betűt összezagyválsz, hogy elég nehéz megértenem is. pl ez mi a tök?

"madlr ertheto h a jo rajthelyeit nem tusta kamatoztatni 10 evelejen"
"90es evekben egy alo ham vet ugyanigy verte volna a mezonyt mint msc."


Te szerencsétlen "fegyvereddel" élve:

hozhatod a bizonyítékod, ez így csak rizsa.

Komolyra fordítva nem tudom milyen lett volna vettel ha 1970-ben születik, vagy alo, vagy nem tom ki. ezt amit írátl nem lehet megítélni.

Hill és Hakkinen pedig világbajnok kvalitású versenyzők. Hakkinen meg ízig vérig világklasszis is.

Vettel meg leszarom mit és hogy nyert , már 100ról leírtam mit gondolok róla és hogy mért gondolják ezt mások is.

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 08. 15:11

G0007
#143 G0007 2016. augusztus 08. 15:01  
F1890:
Az meg h vkineknem bionyitek h zsinorban 9 futamot nyert ami meg mscnek sem ment a valaha volt legmegbizhatobb kocsik alatt gyenge sapattars mellett. Plusz az h 12 brazilban amikor visszaesett utolso helyrol vesztes szitua kerult es raadasul a padlolemeze is komoly serulest szenvedett majd 20 kor mulva mar atgazolt a fel mezonyon es alonso seggeben volt ekkora nyomas mellett azt sak sajnalni tudom :P

"Az meg h vkineknem bionyitek h zsinorban 9 futamot nyert ami meg mscnek sem ment a valaha volt legmegbizhatobb kocsik alatt gyenge sapattars mellett. "

bazz hát 13-at nyert volna zsinorban csak a sorozat közepén montoya belement hátulról monacóban a híd alatt az sc mögött :D mit beszélsz itt legmegbízhatóbb kocsiról meg gyenge csapattársról? lol :D

12 brazília? jaa amikor Schumacher elengedte hogy vb lehessen a kiscsákó? hm igen rémlik valami...:D

F1890
#142 F1890 2016. augusztus 08. 15:00  

Beloled kivallo politikus lenne de ezt tudod mar tobbszor mondtam neked.
Most is ugy allitod be a dolgot mintha msc azert tert volna vissza h a mercit a szarbol feltornassza ! Pedig nem! O maga es mindenki elmondta h kovi evben futamgyozelemert aksrnak menni vb-t . Es ahogy ez nem jott ossze te elkezdted mondani h o ezert tert vissza h felsegitse a csapatot. Olvass vissza az akkori nyilatkozatokrol .egyiksem hitte h ekkora szar lesz az a 3 ev. Msc meg is unta mert nem latott potencialt a kesobbiekben bennuk pedig ha tudja h 14ben ekkora urhajot kap tuti h hosszabbit. Ezert is tert vissza 10 re mert vb auto volt a csapat ott volt regi jatszopartnere stb. Rozbi is elmondta h a 12 helyeert tobbet foglalkoztak mint mikor o 4. Volt igy madlr ertheto h a jo rajthelyeit nem tusta kamatoztatni 10 evelejen :P

Mellesleg en azt mondom h a 90es evekben egy alo ham vet ugyanigy verte volna a mezonyt mint msc. Szted nem ez csak neki ment....damon hill 30 folott volt jobval aztan halkinen aki kb sohasem birta a nyomast ket ev utan ki is egett. Vettel meg ugy h mindenki basztata 4et nyert kettot utolso futamo sszoros vbken. Ugyh ne beszelj itt olyanokrol h a masik nem ert hozza mert nem igy van.

G0007
#141 G0007 2016. augusztus 08. 14:54  
F1890:
Mellesleg alorol vettelrol ugyanilyen mitoszok keringenek a neten mint msceol h csapatvezer motivator h jo visszajelzesei vannak stb stb...de ugye mivel ok nem msck ezert fasorban sincsenek :P

ezek nem mítoszok te szerencsétlen. köztudott hogy seb milyen munkamániás és szenvedélyes, motiváló valaki ami alo nem volt, .az is köztudott hogy alo egy igazi vezér ami meg seb nem volt.

viszont schumacher mind2 volt, és más szinten is tolta ezt a dolgot. honnan tudom? egy árva csapat se indult be alattuk ahova odamentek építkezni. msc ezt 3x is bizonyította és mindenki tudja hogy mi volt a szerepe ezekben meg hogy a merci is smemimásért nem hívta vissza cseszd meg csak is kizárólag ezért mert ő ezt tudja

guide
#140 guide 2016. augusztus 08. 14:49  
G0007:
mért szerinted mért méltó ? -5 évbe telt mire felépítették a redbullt -newey tervezte verhetetlenre -coulthard tapaszatla kellett hozzá és sok lóvé . de persze főleg newey akit nem lehet elégszer említeni ekkor még seb sehol se volt. majd mikor elkészült minden, beültették sebet aki mellett egy nála sokkal idősebb hamarosan visszavonuló tapasztalt versenyző volt. seb ezzel a technikával megkapott egy tipikus newey féle csodaautót. sorban nyert vele 4 vb címet, majdnem schumacheri magasságokban teljesítve a legdominánsann éveit elmúlt a redbull uralom , lett egy vele egykorú csaptattársa. azonnal ki is kapott, de úgy h nem is volt kérdés. azóta nem nyert semmit. és perpill max egy hajszállal jobb csak annál a kiminél aki a mezőny legidősebbje , akit majdnem kirúgtak megint és csak árnyéka régi önmagának, mindenzt úgy hogy a ferrari is rá épül mindenzt a legjobb korban, csúcsúformában, 4 vb címmel ezek a tények. ezek alapján én azt mondom ő nem 4 vb címet érő versenyző és ő nem méltó rá , nem a halott nénikém. ez neked bántó? sajnálom ha igen, de ez az igazság. néha nem árt szembenézni vele, de hogy valami jót is mondjak, ne aggódj. megtarthatja a 4 vb címét ott van a vitrinjében.

Neked totál leszáll a rózsaszín köd,ha Schumiról van szó!
Én nem akarom bántani,mert mindig tiszteltem a tehetségét és szörnyű,ami történt vele!De!
Amikor ő a csúcson volt egyetlen valamirevaló ellenfele volt Hakkinen.Nem úgy,mint most,amikor tele van a mezőny nagy tehetségekkel.A háta mögött egy aranycsapat dolgozott,az FIA nem hátráltatta őket,korlátlanul használhatták a tesztpályájukat.A csapat a világért sem zavarta volna meg a lelki nyugalmát azzal,hogy nagy tehetséget szerződtet mellé.Ráadásul a Meki autója állandóan elfüstölt.Minden az ő malmára hajtotta a vizet,de soha nem tudnék olyat írni,hogy nem érdemelte meg valamelyik címét!!!!

Mekkora bunkóság már ez?Valaki megdolgozik valamiért és azt írni,hogy nem méltó rá??Honnan tudod,hogy abban az autóban nem győzött volna le mindenkit?Ja mert Alonso meg Hamilton ugye?

Egyébként hogy jön ide Coulthard??Vettel szarrá verte 2008-ban őt is meg Webbert is egy Toroban!Egyedül több pontot szerzett,mint a három másik bullos pilóta.Vagy akkor mindenkinek köszönhető a 4 cím Vettelen kívül?
De ez persze Schumira nem vonatkozik.Ő egyedül tervezte,készítette az autóját és minden dicsőség az övé.:)

A Ricsis évvel kapcsolatban több dologra felhívnám a figyelmedet.
1. Vettelnek minden rosszul sikerült abban az évben.Állandó műszaki gondok,elcseszett taktikák.
2.Ricsiről menet közben kiderült,hogy piszok jó pilóta.
3.Biztos vagyok benne,hogy ha Vettel nem akart volna a Ferrarihoz szerződni egészen másképpen alakult volna a 2014-es, rb-s éve.

Kimit meg ne nézzük már egy rakás szarnak!Még mindig piszok gyors pilóta,ha passzol hozzá az autó szerintem a mezőny nagy részét agyonverné.Alonsonak szerencséje volt,hogy a 2014-es nagyon nem feküdt neki.

Azt hiszem,hogy kettőnk közül én vagyok az,aki reálisan tudja nézni a kedvencét.

G0007
#139 G0007 2016. augusztus 08. 14:49  
F1890:
Ki mondta h vetel jobb mint alonso vagy h ketszer olyan jo? En azt mondom h ham vet alo kb egy szint es mschez kb egalban vannak . Mert barmelyik kepes urautoval dominalni mindegyik kb megsemmisetette a sapattarsait.

egálban????? komolyan te bosszantani jársz ide.

űrautóval mind képes dominálni igen, de űrautóval lényegében mindenki tud dominálni attól függ ki a csapattárs.


csak tudod schumacher űrautó nélkül is tudott dominálni, sőt ő űrautóhoz is tudta juttatni magát.

ezek azok amiket a többiek meg nem tudnak

. alot se kéne, de őt el tudom fogadni ha hasonlítgatni kezdik mert lassan vége a pályafutásának és itt az idő, meg tudásban is van benne annyi hogy azt mondjam oké, őt még csak csak , de attól meg kb rosszulvagyok ha van képe valakinek egyáltalál felvetni összehasonlításra schumacherhez egy vettelt vagy egy hamiltont akik a páylafutásuk közepén járnak , fiatalok és űrautóval nyernek vb címeket anélkül meg faszt se vagy csak mákkal mint lewis szegény massa orra elől. még felvetni sem lehet mert sértő maga az összhasoníltás gondolata is. max ha befejezték a pályafutásuk vagy már nagyona végén vannak egye fene, de most kb hánynom kell annyira sértő .

ennyi intelligencia még vettelben és rosbergben is van hogy felfogja ezt és azt mondja "Sosem hasonlítanám össze magam Michaellel.”

Utoljára módosítva: 2016. augusztus 08. 14:52

G0007
#138 G0007 2016. augusztus 08. 14:43  
F1890:
Most a mervci veletlenul sem azert nyer mert legjobb mogorja van :) amo mint tudjuk 21. Szazadi tehat egy olyan csoda amirol meg a ferrari mernokei a rono a honda mernokei is sak amulnak ezt meg ne vard mar mscnek mert kurvara nem az o erdeme. Ha rbnak ilyen mptorja lett volna 14et idei vbt is nyerik. 14hez meg annyith ha vettel 3. A vbn nem lephetett volna le :)nem azt mondom h suandekosan szar volt hanem nem feltetlenul volt motivalt. Es ha meg hamilton urhajo vbi nem szamitanak akkor a 95 os benetton msce tovabbi 3 ev is lofuty tehat csak 3szoros? Es ki volt a csapattarsa? Nem volt prost ellenfele metrt o koraban senki nem volt. Hill volt a legnagyobb ellenfele aki az apja lehetett volna ven trottykent kerult az f1be harminc folott. En is tudom degradalni a cimeit. Ahogy te teszed vettellel vagy hamiltonnal. 10 evig senki sem volt rajtakivul a palyan mert uresjarat volt pilotafelhozatalban aztan megjelent alo es kimi es megszorongattak a golyoit. Kimi gyengebb verdaval alonso meg kb azonossal. Es mi t te magad irtad h urhajoval konnyu nyerni akkor a kedvencednel is fel lehet ezt hozni h jokor volt jo helyen.mert allitolag o is majdnem eligazolt a mclarenbe tehat o is megingott a ferrari sikertepen evei utan

mit nem az ő érdeme? hát ezért hozták oda az isten áldjon már meg komolyan. hányszor mondják még el ők is meg én is hogy azért jött vissza hogy segítsen a csapatépítésben, az auitóban. hányszor mondják már el , hogy mennyit köszönhetnek neki, hány csapat kellett volna még ennek az embernek a keze alá amiből világbajnok gárda lezs ha a 3 nem elég.

itt értetlenkedsz olyan nyilvánvaló dolgokon amivel csak rabolod az ember idejét. ha hülye vagy akkor ne irogass nekem hanem menj orvoshoz, ha képtelen vagy felfogni dolgokat , még akkor is ha azok neked nem tetszenek. attól hogy valaki neked nem szimaptikus vagy valami nem tetszik hogy történt attól még megtörtént.

smemilyen formában nem tudod degradálni a címeit mert nincs mivel degradálni.

95-ben azonos tehcnikával több mint dupla annyi pontot szerzett mint a csapattársa akit ennek fejében mind a két williamses is megvert. nem volt az űrautó pajtás, csak schumacher vezette. nélküle hill lett volna a vb. ez és emellett 01-02-04-ért pedig kőkeményen megdolgozott nem beleült a tutiba soha semmikor. midnenhol évei mentek el rá hogy felépítse és elérje azt amit akart.

hill még épp jó korban csapott össze vele mivel 34 volt, nem 37 vagy 42. 34 éves kor még pont a végjáték kezdete , amikor még pont nem annyira érezhetően , de kezdenek szép lassacskán romlani a dolgok.

10 évig nem volt senki rajta kívül a pályán? szerintem meg senna halála után az első visszavonulásáig nem volt rajta kívül senki a pályán....nem a pilótafelhozatal volt gyenge, hisz versenyzett ő világbajnokok ellen, 4 generáció ellen , 10 csapattárs ellen, 4 csapatál és mindenki ellen megmutatta mit tud.

tökeit meg nem szorongatta soha senki .


" h jokor volt jo helyen."

a Schumacher jókor volt jó helyen???? te hülye vagy? több éve ment el csapatépítésre mint a babér aratásra. egyetlen egyszer nem volt olyan ennek a szerencsétlen embernek amikor valahonnan átigazol valahova hogy na akkor itt már simán megy minden vagy csak ezt azt kéne még csinálni és beindul a szekér, soha sehol egyetlen egyszer sem

vért izzadt annyit melózott , egy munkaállat volt egy kibazsott gép te meg azt mondod jókor volt jó helyen ....


"mert allitolag o is majdnem eligazolt a mclarenbe tehat o is megingott a ferrari sikertepen evei utan"

ennek mi köze van bármihez is, már ha igaz? nem ment sehova, melózott továbbF1890
#137 F1890 2016. augusztus 08. 14:34  

Az meg h vkineknem bionyitek h zsinorban 9 futamot nyert ami meg mscnek sem ment a valaha volt legmegbizhatobb kocsik alatt gyenge sapattars mellett. Plusz az h 12 brazilban amikor visszaesett utolso helyrol vesztes szitua kerult es raadasul a padlolemeze is komoly serulest szenvedett majd 20 kor mulva mar atgazolt a fel mezonyon es alonso seggeben volt ekkora nyomas mellett azt sak sajnalni tudom :P

F1890
#136 F1890 2016. augusztus 08. 14:28  

Mellesleg alorol vettelrol ugyanilyen mitoszok keringenek a neten mint msceol h csapatvezer motivator h jo visszajelzesei vannak stb stb...de ugye mivel ok nem msck ezert fasorban sincsenek :P

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

Kimi Räikkönen

02016.10.27. 22:37

Megbénítják a versenyzőket a túl sok szabállyal?

"Ha kreálnak egy új szabályt, azzal nem teszik szabadabbá a versenyzőket"

02016.10.27. 21:48

Button már várja az utolsót

„Elkezdtem a visszaszámlálást”

12016.10.27. 21:42

Vettel: Nem igaz, hogy mindent rosszul csináltunk!

„Akik ezt mondják, nem tisztelnek minket eléggé”