Webber: Ekkor csalódtam a legnagyobbat Schumacherben

írta: M4Sport
2016. október 13. 20:15
FOTÓ: ©xpbimages.com

Fernando Alonso még attól sem riadt volna vissza, hogy a Ferrari elé feküdjön a rajt előtt, Michael Schumacher egy beszélgetés során gyakorlatilag elismerte, hogy szándékosan csúszott ki – így emlékszik Mark Webber a 2006-os Rascasse-botrányra.

Monacói Nagydíj, 2006, Rascasse. Aki már tíz éve is nyomon követte a Forma–1 eseményeit, ennyiből is ugyanarra gondol. Michael Schumacher hírhedt kicsúszásával előbb megszerezte a pole pozíciót bajnoki riválisa, Fernando Alonso ellen, majd pár órával később az FIA jelezte neki, a többiek szándékos blokkolása miatt sorolhat is hátra a rajtrács végére.

A visszavonulását csütörtökön bejelentő Mark Webber önéletrajzi könyvében külön megemlékezett a történtekről. Már akkor köztudott volt, hogy az ausztrál a következő Brit Nagydíjon négyszemközt beszélt Schumacherrel, akkor azonban nem volt hajlandó beszámolni arról, miről is esett szó kettejük között – most már idejét érezte annak, hogy megossza azt a nyilvánossággal.

Rascasse 2006„Ez volt az a helyzet, amikor a legnagyobbat csalódtam Michaelben” – írta. „Ismerve, hogyan működik Michael, arra gondoltam: »Valahol szembesítem őt ezzel, ha csak ketten leszünk, és elmondom neki a véleményem.« Meg is tettem. A következő versenyen Silverstone-ban odamentem a menedzseréhez, Sabine Kehmhez, és megkérdeztem tőle, Michaelnek lenne-e ideje rám.”

Webber közölte Schumacherrel, hogy Monacóról akar beszélni, és megkérte, hogy hadd mondja végig előbb, amit akar. „Jó volt mások félbeszakításában” – jegyezte meg, majd önmagát idézte: „Hadd mondjam végig, amit akarok. Hoztál egy döntést, amikor világossá vált előtted, hogy az időmérő edzés nem a terveid szerint alakul? Azt gondoltad, most megteheted, hogy feltartsd a többieket? Meg kell mondjam neked, az első pillanatban lenyűgözőnek találtam, hogy volt lélekjelenléted nem összetörni az autódat, mert gondoltál a szerelőidre. Két, egymásnak teljesen ellentmondó gondolatod volt. Össze akartad törni az autódat, ugyanakkor meg akartad spórolni a fiúknak a munkát. Végül éppen ezért nem jött ki valami jól.”

Az ausztrál kiemelte, azért akart mindenképp négyszemközt beszélni kollégájával, mert a GPDA-ülés előtt szerette volna higgadtabb körülmények között is elmondani neki véleményét a történtekről. Schumacher válasza Webber szerint a következőképpen hangzott: „Mark, olykor olyan útra lépsz, ahonnan már nincs visszaút.”

„Éppen ezt akartam tőle hallani” – írta Webber. „Egyenesen a szemembe mondta ezt, és egyúttal azt is jelezte, meddig képes elmenni a győzelemért. Örültem neki, hogy megtisztelt azzal, hogy az igazat mondta nekem. Michael egy igazi zseni volt, de hogy meddig elment a sikerért… Ádáz ellenfél volt, mindig a határon. De jól éreznék magukat a bőrükben, ha a tükörbe nézve azt mondanák: eddig elmentem azért, hogy ennyire sikeres legyek?”

Rascasse 2006Webber más részletet is elárult a monacói esetről. Fernando Alonso például furcsa cselekedettel készült protestálni bajnoki ellenfele ellen. „Ha ezért nem kap büntetést, akkor a bemelegítő kör után én kiszállok, és az autója elé fekszem” – mondta a spanyol Webber visszaemlékezése szerint.

Schumacher végül megkapta büntetését: a rajtrács legvégére sorolták, ahonnan egyik legjobb versenyét futva, kemény előzéseket bemutatva egészen az 5. helyre kapaszkodott fel. Alonso eközben nyert, és növelte bajnoki előnyét a némettel szemben.

Oszd meg!

129 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

F1890
#129 F1890 2016. október 27. 20:04  
G0007:
arra világítottam rá vele hogy , ahogy a jelen példa is mutatja, hogy a kimondott szó vagy mondat a félreértések alapja is lehet, mivel abból indulunk ki hogy azonos jelentéssel bír mindenki számára, holott a mondat jelentését sok minden befolyásolja. "webber ott volt érzékelte h mit mondott ergó tökre érthető ha megírja h msc túlment a határon és szándékos volt." mivel nem kommunikációs szakember és emellett férfi is , így a nonverbális jelek olvasásában nincs megfelelő tudása. a verbális információ alapján bezsélt arról amiről beszélt. csakhogy schumacher általa idézett mondata nem volt konkrét. nem volt beismerés. nem volt semmi pusztán egy többértelmű burkolt kijelentés aminek a tartalmát nem tudjuk hogy mire célzott vele. "ergó tökre érthető ha megírja h msc túlment a határon és szándékos volt." ez pusztán az ő véleménye, vagy a tied. amit semmi másra nem tudtok alapozni mint az állitólagos Schumachertől burkolt, többértelmű mondatra aminek a jelentésével viszont senki sincs tisztában Schumacheren kívül. "nem vagyok kommunikációs szakember de utánaovlastam a témának tanultam is ezt , igaz nem minden órám erről szólt. na most a 10% teljesen reális amit mondtam. azt h te nem akarod elfogadni az te gondod. de ha még el sem fogadod akkorsem teszi ki jelentős részét a dolgoknak. és webber aki ott volt valószínűleg nem hiába írja le azt amit. úgyh fölösleges mosdatni. rajtad kívül nem is nagyon próbálkozott ezzel senki" hát az látsztik hogy nem vagy. csak sajnos mint a legtöbb esetben képes vagy nagy mellénnyel írni olyan dolgokról amikről fogalmad sincs, esélyt sem adva annak hogy egy faszság amit mondasz. mindent úgy van hoigy olyan valakivel szembenakinek meg a kisujjában van. "webber aki ott volt valószínűleg nem hiába írja le azt amit. úgyh fölösleges mosdatni. rajtad kívül nem is nagyon próbálkozott ezzel senki" soha nem mosdattam még schumachert. tényeket közöltem. olyat meg ne várj el, - tőlem legalábbis soha- , hogy olyan dologban hozzak ítéletet és állapítsak meg valakit bűnösnek vagy ártatlannak, amiben nincs semmi konkrét, semmi kézzelfogható csak feltételezések , magánvélemények.

nekem bőven elég az h utána olvastam ennek a témának, és volt egyetemen órám is.nem izgat az h szerinted nem 10%, nem érdekel h őszinte legyek. gondold így ahogy, csak ne csodálkozz ha elfogultnak néz mindenki h ilyen egyértelmű utalás után kiakarod mosdatni.
különösebb szaktudás mint mondtam nem kell a kommunikációhoz mivel a gyerek megérti az anyja szavát csak megtanulja a nyelvet , úgyh hagyjuk a rizsát h feltétlenül kommunikációs szakembernek kell lenni ahhoz h megértsd h mit akar a másik. mellesleg nekem potn ez volt a legnagyobb ajom msc-vel h az ilyene esetekben nem volt sztem őszinte, nem tagadott de nem is mondott semmit, ergó kussolt. többek között mikor motnoyaval párszor kibaszott vagy adalaide.

a golden érát meg itt magyarázza meg a fickó. sokkal nehezebb kiemelkedni manapság a mezőnyből sokkalta felkészültebbek mint bármikor az emberek.
http://www.gphirek.hu/f1/20161027-udvozlet-a-forma-1-husdaralojabol-austini-gorbe-tukor-kik-a-kozepmezony-rejtett-sztarjai.html

a többire ha nem haragszol nem válaszolok, mert neszesemmi fogd meg jól. és ugyanazokat a köröket futjuk. csak számomra eléggé visszataszító ilyet feltétlezni valakiről h nem mond igazat. mert konkrétan webbert akarod cáfolni, apropo kiamgyarázni h schumacher nem is arra gondolt amire. az sem különösebben izgat h 20 éve foglalkozol magával msc-vel, én is kb annyi ideje foglalkozom magával az f1-vel amibe beletartozik msc is, így elég sokat tudok nem csak róla. mert te általánosságban mindig belőle indulsz ki és pontosan ezen apropo miatt nem tudod elhinni h vannak olyan fickók akik nem dumálnak mellé hanem kimondják a frankót mint webbo az önéletrajzi könyvében :P

u.i: 97-et montezemolo nyomására ismerte be állítólag és kért elnézést mindenkitől.de fontananak pl nem köszönte meg azt h genyózott villnövvel szándékosan a lekörözésnél. zsán todt nyomására... na kb ilyen fekete korszak volt az mikor a ferrarinak ekkora politikai beleszólása volt. hál istennek azóta a rb és merci is ilyen erős a politikában

Utoljára módosítva: 2016. október 27. 20:08

G0007
#128 G0007 2016. október 27. 12:57  
F1890:
azt modntad sok önéletrajzi könyvet olvastál. akkor kicsit meglepődve tapasztalom h neked ez új h vki lemeri írni egy másik személyről a privát beszélgetését... még jó h nem a rendőr érzi magát kellemetlenül amiatt mert a rabló csak úgy tudta megakadályozni h földrekellett teríteni. itt is ugyanez a szitu, beakarod állítani webbot görénynek csak azért mert ugye lemerte írni az igazságot (amit alá is támasztott) és már 10 éve lenyilatkozta h elfogja mondani miután visszavonult. ezt meg is tette, betartotta a szavát. ismerve msc-t baromira nem reagálna ezekre a szavakra mert leszarta a kritikákat mindig is. ergó az mindegy szerintem h milyen állapotban van. 2 te kérdőjelezed meg most webber szavát úgy h nem voltál ott , vagyis konkrátan ha túlozni akarnék hazugnak nevezed. sztem ez nagyon erős magunk között

"azt modntad sok önéletrajzi könyvet olvastál. akkor kicsit meglepődve tapasztalom h neked ez új h vki lemeri írni egy másik személyről a privát beszélgetését... még jó h nem a rendőr érzi magát kellemetlenül amiatt mert a rabló csak úgy tudta megakadályozni h földrekellett teríteni. itt is ugyanez a szitu, beakarod állítani webbot görénynek csak azért mert ugye lemerte írni az igazságot (amit alá is támasztott) és már 10 éve lenyilatkozta h elfogja mondani miután visszavonult. ezt meg is tette, betartotta a szavát. "


Webber pont hogy nem támasztott alá semmit. erről írok már mióta.

1. nem lehet ellenőrizni a sztorija hitelességét mivel privát beszélgetés volt és csak ketten voltak jelen. Schumacher pedig azóta már lényegében halott. így igazából azt mond amit akar.

2. eleve előítéletesen közelítette meg a dolgot és máris farkast kiáltott. a saját kérdéseit és ő maga válaszolta meg . nem az igazság érdekelte hanem a benne kialakult véleményre próbált megerősítéseket szerezni.

3. miután Schumachertől nem idézett fel semmi mást így feltételezhetően nem is hangzott el az ő szájából semmi más csak egy burkolt, nem konkrét, nem beismerést tartalmazó, kétértelmű mondat, egy utalás, aminek a megfelelő jelentésével és tartalmával csak Schumacher rendelkezett.ezek fényében ez egy nagy büdös semmi és mindenki azt lát bele amit akar. ha tetszik neked ha nem

"ég jó h nem a rendőr érzi magát kellemetlenül amiatt mert a rabló csak úgy tudta megakadályozni h földrekellett teríteni."

csak tudod a rendőrnek előbb meg kell bizonyosodnia arról, hogy az elkövetőt teríti le, nem random kedve szerint embereket mivel ha így tesz és ártatlant támad akkor az feljelenti és kirúgatja a picsába .


"ismerve msc-t baromira nem reagálna ezekre a szavakra mert leszarta a kritikákat mindig is. ergó az mindegy szerintem h milyen állapotban van. 2 te kérdőjelezed meg most webber szavát úgy h nem voltál ott , vagyis konkrátan ha túlozni akarnék hazugnak nevezed."

nem ismered msc-t, totál félreismered. én lassan 20 éve foglalkozom vele így elhiheted, hogy soha nem szart le semmiféle kritikát, sem pedig dicséretet. mélyen megviselte 97 amit az egytelen dolognak nevez amit kitörölne a pályafutásából ha tehetné, nem véletlen vonult páncél mögé sem, nem véletlen esett jól neki a szeretet amit kapott mikor visszatért. többek között ezért is írtam hogy ha valakiben ilyen nyomokat hagyott az amikor elkövetett egy stiklit az ezzel nem fog szórakozni többet az utolsó f1-es évében, pláne nem ilyen indokolatlan szituációban, és pont ezért is mondtam hogy nekem a webber által említett mondant pl kapásból más értelmet nyert mikor olvastam, mivel nekem azt jelentette hogy ő róla már eleve van egy negatív kép amiatt amit tett 97-ben , meg amit tettek vele a 94es baleset miatt, hogy tudja hogy nem érdemes neki mentegetőzni vagy bármi mert úgysem tehet semmit. nem fognak neki hinni. webber is eleve azzal ment oda hozzá hogy megválaszolta a saját kérdéseit és bűánösnek kiálltotta ki. nem véletlen hogy mást nem is tudott idézni schumachertől aki lényegében lerázta ezzel a mondattal mert tudta úgysem fogja őt meggyőzni semmiről mert webber már rég eldöntötte hogy bűnös.


webberről én sehol nem állítottam olyat hogy hazudik. tényeket közöltem :- privát beszélgetés volt ergo csak Schumacher és Webber tudja mi hangzott el - TÉNY
- a két fél közül Schumacher már eltúlozva 3 éve halott, így csak Webber maradt - TÉNY
- senki sincs rajta kívül aki igazolhatná , hogy mi hangzott el ott- TÉNY
- Webber lényegében azt mondhat el amit csak akar - TÉNY
- Eleve előítéletes volt és farkast kiáltott anélkül, hogy tudná mni történt - TÉNY
- ő válaszolta meg a saját kérdéseit - TÉNY
- semmi bizonyíték birtokában nincs - TÉNY
- elmondása szerint mivel csak ennyit idézett fel, Schumacher semmit sem mondott csak egy mondatot - TÉNY
- ez az egy mondat nem megerősítés volt, nem beismerés, nem konkrét félreérthetetlen mondat - TÉNY
- lehetett több jelentése, értelme, utalása a mondatnak - TÉNY
- Webber mindent erre a mondatra alapozott - TÉNY
- Webber nem kommunikációs szakember - TÉNY

ezek alapján ez egy nagy büdös semmi. ez alapján senkit sem lehet kikiáltani bűnösnek. ez így semmi más mint Webber saját véleménye, amit könyveladás céljából felhasznált.


én ezeket mondtam el , ezek mind tények.

ami a saját véleményem pedig az hogy ha valaki kitálal magánbezsélgetéseket az eleve egy büdös paraszt. ha mindezt egy kétértelmű semmitmondó mondat miatt teszi 10 évvel valami után, úgy hogy az illető közben már tragédiában meghalt lényegében az meg embertelen. ezért elitélem, ezzel szemben becsülöm azt akiknek több okuk volt , nyilván több sztorijuk is de van bennük annyi gerinc hogy megtartják maguknak azt ami csak rájuk tartozott. lásd alonso, hill, dc, montoya, rubens stb


szóval mégegyszer

soha nem mosdattam még schumachert. tényeket közöltem. olyat meg ne várj el, - tőlem legalábbis soha- , hogy olyan dologban hozzak ítéletet és állapítsak meg valakit bűnösnek vagy ártatlannak, amiben nincs semmi konkrét, semmi kézzelfogható csak feltételezések , magánvélemények. lehet ez neked elég mert téged nem érdekel az igazság csak hogy bűnösnek nevezhesd, nekem viszont ilyen semmitérő dolgoknál több kell ahhoz, hogy azt tudjam mondani direkt volt.

Utoljára módosítva: 2016. október 27. 13:35

G0007
#127 G0007 2016. október 27. 12:41  
F1890:
az utolsó bekezdésedben pont rávilágítasz a lényegre. arra h mennyire kevés jelentőséggel bír egy kimondott mondatnak magának az értelme. és webber ott volt érzékelte h mit mondott ergó tökre érthető ha megírja h msc túlment a határon és szándékos volt. sajnálom h neked még az egyértelmű dolgokat is kikell magyarázni. nem vagyok kommunikációs szakember de utánaovlastam a témának tanultam is ezt , igaz nem minden órám erről szólt. na most a 10% teljesen reális amit mondtam. azt h te nem akarod elfogadni az te gondod. de ha még el sem fogadod akkorsem teszi ki jelentős részét a dolgoknak. és webber aki ott volt valószínűleg nem hiába írja le azt amit. úgyh fölösleges mosdatni. rajtad kívül nem is nagyon próbálkozott ezzel senki

arra világítottam rá vele hogy , ahogy a jelen példa is mutatja, hogy a kimondott szó vagy mondat a félreértések alapja is lehet, mivel abból indulunk ki hogy azonos jelentéssel bír mindenki számára, holott a mondat jelentését sok minden befolyásolja.

"webber ott volt érzékelte h mit mondott ergó tökre érthető ha megírja h msc túlment a határon és szándékos volt."

mivel nem kommunikációs szakember és emellett férfi is , így a nonverbális jelek olvasásában nincs megfelelő tudása. a verbális információ alapján bezsélt arról amiről beszélt.

csakhogy schumacher általa idézett mondata nem volt konkrét. nem volt beismerés. nem volt semmi pusztán egy többértelmű burkolt kijelentés aminek a tartalmát nem tudjuk hogy mire célzott vele.


"ergó tökre érthető ha megírja h msc túlment a határon és szándékos volt."

ez pusztán az ő véleménye, vagy a tied. amit semmi másra nem tudtok alapozni mint az állitólagos Schumachertől burkolt, többértelmű mondatra aminek a jelentésével viszont senki sincs tisztában Schumacheren kívül.


"nem vagyok kommunikációs szakember de utánaovlastam a témának tanultam is ezt , igaz nem minden órám erről szólt. na most a 10% teljesen reális amit mondtam. azt h te nem akarod elfogadni az te gondod. de ha még el sem fogadod akkorsem teszi ki jelentős részét a dolgoknak. és webber aki ott volt valószínűleg nem hiába írja le azt amit. úgyh fölösleges mosdatni. rajtad kívül nem is nagyon próbálkozott ezzel senki"

hát az látsztik hogy nem vagy. csak sajnos mint a legtöbb esetben képes vagy nagy mellénnyel írni olyan dolgokról amikről fogalmad sincs, esélyt sem adva annak hogy egy faszság amit mondasz. mindent úgy van hoigy olyan valakivel szembenakinek meg a kisujjában van.

"webber aki ott volt valószínűleg nem hiába írja le azt amit. úgyh fölösleges mosdatni. rajtad kívül nem is nagyon próbálkozott ezzel senki"

soha nem mosdattam még schumachert. tényeket közöltem. olyat meg ne várj el, - tőlem legalábbis soha- , hogy olyan dologban hozzak ítéletet és állapítsak meg valakit bűnösnek vagy ártatlannak, amiben nincs semmi konkrét, semmi kézzelfogható csak feltételezések , magánvélemények.

Utoljára módosítva: 2016. október 27. 13:22

F1890
#126 F1890 2016. október 26. 18:35  
G0007:
nem képmutatás ha valakinek az a véleménye hogy ad 1: privát beszélgetést nyilvánosságra hozni parasztság, ad 2: ha az illető balesetet szenvedett, önmaga megvédésére immár képtelen akkor pláne nem mesélünk el ilyen sztorit aminek a hitelessége ellenőrizhetetlen és csak az érme egyik oldalát tárja fel , ad 3: mondandó úgy épül fel hogy 2 perc rizsa , kijelentések vannak az egyik féltől míg a másik féltől pusztán egy kétértelmű mondat. ennek így sok értelme nincs én nem tartom helyénvalónak az ilyet, hogy erről beszéljen valaki, fejezetet szánjon egy ilyen mondatnak a könyvében majd ő töltse ki a 7-8 oldal 99%át valami fecsegéssel, csak azért h jobban menjen a könyv, és szülessen cikk . provokálni pedig soha nem szoktam. azt sem tudod te ki irányába vagy elfogult , kinek szurkolsz mire vagy érzékeny és, hogy őszinte legyek soha nem is érdekelt. ha észrevetted pl én más témájú cikkeknél nem is nagyon szoktam kommentelni, vagy egyáltalán nem. nem véletlen, mivel jócskán kívül esik az érdeklődési körömből az hogy olyan dolgokkal foglalkozzak amik nem kapcsolódnak ahhoz ami viszont érdekel. minden amit írtam aktuális téma és kapcsolódik a cikk tartalmához valamilyen formában közvetve vagy közvetlenül. nem tudom hogy te webberes vagy vagy hamiltonos vagy mifene, de le is szarom. attól hogy hamiltont nem tartom szimpatikusnak emberileg , hozzáállásilag az alapján amiket csinál és nyilatkozik/nyilatkozott, vagy hogy webber ezen megnyílvánulását elitélem , attól még nem kell provokálásnak tekinteni, mivel ez csak vélemény. ha provokálni akarnék nem ilyen amatőr módon tenném hogy elmondom szerintem az egyik paraszt a másik meg már szóra sem érdemes hanem kifejteném hogy miért is gondolom így hogy tudj rajta csámcsogni. de erről nincs szó. viszont ha te szembe se tudsz nézni azzal egy nem róluk szóló cikkben van akiknek nem jön be az amiket mondtak a napokban az itteni cikk központi figurájáról akkor olvass valami fan club oldalt ahol csak olyat írnak ami pozitív és megleled a lelkibékéd..

azt modntad sok önéletrajzi könyvet olvastál. akkor kicsit meglepődve tapasztalom h neked ez új h vki lemeri írni egy másik személyről a privát beszélgetését... még jó h nem a rendőr érzi magát kellemetlenül amiatt mert a rabló csak úgy tudta megakadályozni h földrekellett teríteni. itt is ugyanez a szitu, beakarod állítani webbot görénynek csak azért mert ugye lemerte írni az igazságot (amit alá is támasztott) és már 10 éve lenyilatkozta h elfogja mondani miután visszavonult. ezt meg is tette, betartotta a szavát.

ismerve msc-t baromira nem reagálna ezekre a szavakra mert leszarta a kritikákat mindig is. ergó az mindegy szerintem h milyen állapotban van. 2 te kérdőjelezed meg most webber szavát úgy h nem voltál ott , vagyis konkrátan ha túlozni akarnék hazugnak nevezed. sztem ez nagyon erős magunk között

F1890
#125 F1890 2016. október 26. 18:31  
G0007:
ezért nem jó veled beszélgetni mert olyan dolgokról is nagy mellénnyel írsz amikről fogalmad sincs. aztán ha az ember kijavít vagy más megvilágításba,vagy akár csak egy részletesebb megvilágításba helyezi a dolgot az már neked elfogadhatatlan. és ez alatt nem csak arra gondolok, hogy nem vagy tisztában a kommunikáció eszközeivel és abban is érezhetően felületes ismereteid vannak, hanem nagy általánosságban is amikor mi beszélünk ez a hozzáállás tapasztalható nálad. na de hagyjuk is . ezért is léptem le mert már meguntam hogy ilyen felfogású emberekkel vagy akár koplett faszokkal kelljen beszélnem valamiről amiben nem vitapartnerek és csak az idő megy vele. most is csak azért írtam ide mert "szabb" írta hogy kiváncsi mit gondolok, neki pedig szívesen válaszolok, akkor is ha nem ért velem egyet mert egy normális, nem földtől elrugaszkodott ember benyomását kelti az írásai alapján. de a választ megkapta én meg vissza is vonulok újra, így is többet voltam itt mint kéne. (egyébként profilt meg nem lehet itt törölni úgy tűnik). na minden jót a Bijou Brigitte éra további élvezéséhez egy gondolatot azért még megosztok veled ami kapcsolódik a témához aztán vagy érted mért írtam vagy nem: A szóbeliség az emberek közötti kommunikáció legtipikusabb módja, de leggyakrabbanm pont a félreértések alapja is mivel azzal a felfogással élnek az emberek hogy egy szó vagy egy mondat azonos jelentéssel bír mindenki számára. Pedig azt, hogy az elhangzott mondat milyen jelentéssel bír, nagy mértékben befolyásolják az aktuális szükségleteink....

az utolsó bekezdésedben pont rávilágítasz a lényegre. arra h mennyire kevés jelentőséggel bír egy kimondott mondatnak magának az értelme. és webber ott volt érzékelte h mit mondott ergó tökre érthető ha megírja h msc túlment a határon és szándékos volt.

sajnálom h neked még az egyértelmű dolgokat is kikell magyarázni.

nem vagyok kommunikációs szakember de utánaovlastam a témának tanultam is ezt , igaz nem minden órám erről szólt. na most a 10% teljesen reális amit mondtam. azt h te nem akarod elfogadni az te gondod. de ha még el sem fogadod akkorsem teszi ki jelentős részét a dolgoknak. és webber aki ott volt valószínűleg nem hiába írja le azt amit. úgyh fölösleges mosdatni. rajtad kívül nem is nagyon próbálkozott ezzel senki

Utoljára módosítva: 2016. október 26. 18:35

G0007
#124 G0007 2016. október 26. 18:04  
cybergyerek:
én meg azt a képmutató hozzáállást vetem meg és ítélem el teljes mértékben, amit te és a számos schumacher szurkoló is képvisel, hogy az állapota mögé takaróztok és akkor most már nem is szabad akármit felhozni róla. (tudomásom szerint egyébként nem halt meg.) de bővebben nem szeretnék reagálni, mert egyértelmű a provokálásra való szándékod.

nem képmutatás ha valakinek az a véleménye hogy ad 1: privát beszélgetést nyilvánosságra hozni parasztság, ad 2: ha az illető balesetet szenvedett, önmaga megvédésére immár képtelen akkor pláne nem mesélünk el ilyen sztorit aminek a hitelessége ellenőrizhetetlen és csak az érme egyik oldalát tárja fel , ad 3: mondandó úgy épül fel hogy 2 perc rizsa , kijelentések vannak az egyik féltől míg a másik féltől pusztán egy kétértelmű mondat. ennek így sok értelme nincs

én nem tartom helyénvalónak az ilyet, hogy erről beszéljen valaki, fejezetet szánjon egy ilyen mondatnak a könyvében majd ő töltse ki a 7-8 oldal 99%át valami fecsegéssel, csak azért h jobban menjen a könyv, és szülessen cikk .


provokálni pedig soha nem szoktam. azt sem tudod te ki irányába vagy elfogult , kinek szurkolsz mire vagy érzékeny és, hogy őszinte legyek soha nem is érdekelt. ha észrevetted pl én más témájú cikkeknél nem is nagyon szoktam kommentelni, vagy egyáltalán nem. nem véletlen, mivel jócskán kívül esik az érdeklődési körömből az hogy olyan dolgokkal foglalkozzak amik nem kapcsolódnak ahhoz ami viszont érdekel. minden amit írtam aktuális téma és kapcsolódik a cikk tartalmához valamilyen formában közvetve vagy közvetlenül.

nem tudom hogy te webberes vagy vagy hamiltonos vagy mifene, de le is szarom. attól hogy hamiltont nem tartom szimpatikusnak emberileg , hozzáállásilag az alapján amiket csinál és nyilatkozik/nyilatkozott, vagy hogy webber ezen megnyílvánulását elitélem , attól még nem kell provokálásnak tekinteni, mivel ez csak vélemény. ha provokálni akarnék nem ilyen amatőr módon tenném hogy elmondom szerintem az egyik paraszt a másik meg már szóra sem érdemes hanem kifejteném hogy miért is gondolom így hogy tudj rajta csámcsogni. de erről nincs szó. viszont ha te szembe se tudsz nézni azzal egy nem róluk szóló cikkben van akiknek nem jön be az amiket mondtak a napokban az itteni cikk központi figurájáról akkor olvass valami fan club oldalt ahol csak olyat írnak ami pozitív és megleled a lelkibékéd..

Utoljára módosítva: 2016. október 26. 18:07

G0007
#123 G0007 2016. október 26. 17:45  
F1890:
magasról leszarom mit végeztél, mert én nekem is volt kommunikáció tantárgyam. tanultam ovlastam is ennek utána h elenyésző százalékot takar ez mint a kimondott tartalom. 10%ra becsülik.

ezért nem jó veled beszélgetni mert olyan dolgokról is nagy mellénnyel írsz amikről fogalmad sincs. aztán ha az ember kijavít vagy más megvilágításba,vagy akár csak egy részletesebb megvilágításba helyezi a dolgot az már neked elfogadhatatlan. és ez alatt nem csak arra gondolok, hogy nem vagy tisztában a kommunikáció eszközeivel és abban is érezhetően felületes ismereteid vannak, hanem nagy általánosságban is amikor mi beszélünk ez a hozzáállás tapasztalható nálad. na de hagyjuk is . ezért is léptem le mert már meguntam hogy ilyen felfogású emberekkel vagy akár koplett faszokkal kelljen beszélnem valamiről amiben nem vitapartnerek és csak az idő megy vele. most is csak azért írtam ide mert "szabb" írta hogy kiváncsi mit gondolok, neki pedig szívesen válaszolok, akkor is ha nem ért velem egyet mert egy normális, nem földtől elrugaszkodott ember benyomását kelti az írásai alapján.

de a választ megkapta én meg vissza is vonulok újra, így is többet voltam itt mint kéne. (egyébként profilt meg nem lehet itt törölni úgy tűnik).

na minden jót a Bijou Brigitte éra további élvezéséhez

egy gondolatot azért még megosztok veled ami kapcsolódik a témához aztán vagy érted mért írtam vagy nem:

A szóbeliség az emberek közötti kommunikáció legtipikusabb módja, de leggyakrabbanm pont a félreértések alapja is mivel azzal a felfogással élnek az emberek hogy egy szó vagy egy mondat azonos jelentéssel bír mindenki számára. Pedig azt, hogy az elhangzott mondat milyen jelentéssel bír, nagy mértékben befolyásolják az aktuális szükségleteink....Utoljára módosítva: 2016. október 26. 18:15

cybergyerek
#122 cybergyerek 2016. október 26. 16:09  
G0007:
maradjunk annyiban, hogy ha szándékos volt ha nem, én azt gondolom nem volt egy emberséges húzás a történtek után ezzel előállni, se neki sem lewisnak. Webber esetében pedig főleg nem aki egy privát beszélgetésben (már amennyire ez beszélgetésnek minősül) elhangzottakat hoz nyilvánosságra úgy hogy mindenfajta kontroll nélkül beszélhet igazából bármiről hiszen nincs aki ellenőrizze a mondandója hitelességét. Ennyi erőből azt is mondhatta volna, hogy Schumacher bevallotta neki hogy meleg. ki tudja ezt ellenőrizni? ha csak arra a feltételezésre támaszkodhatunk, hogy webberben van annyi gerinc hogy az igazat mondja el, az is meginog azáltal, hogy látjuk ahhoz már kevés gerinc volt benne hogy egy négyszemközti "beszélgetést" annak megfelelően, diszkréten is kezeljen és megtartsa magának mivel attól privát beszélgetés, hogy ez csak rájuk tartozik. nem véletlen rázta le őt schumacher ezzel a semmit se érő mondattal. nem fura, hogy webber visszaemlékezésében az ő másfél perces monológjára ahol igazából Webber válaszolta meg a saját kérdéseit (ez már önmagában röhej) Schumachertől csak egy félmondatot tudott felidézni (feltéve h ha igaz amit állít)? Mért csak ennyit? mást ezek szerint nem is mondott? úgy néz ki hogy nem. ha pedig ígyvan akkor konkrétan lerázta Webbert a monológjával, vádaskodásával, kemény általa létrehozott kijelentéseivel együtt aztán ment a dolgára. Tudta, hogy nem bízhat senkiben mert ellene fordulnak , hiszen már eleve úg yment oda hozzá hogy nem az igazságra volt kiváncsi hiszen akkor nem válaszolja meg a saját kérdéseit és tesz kijelentéseket, hanem megvárja hogy a másik elmondja mi történt. webber viszont az első pillanattól fogva előitéletesen állt a dologhoz úgy hogy igazából semmi konkrétumot nem tudott arórl, hogy mi történt. MS ezért is húzott páncélt az első pályafutása során maga köré, ezért is hívták Schuminátornak , ezért volt olyan nehéz a bizalmába férkőzni mert pont az ilyenektől védte magát. De akiknek sikerült a bízalmába férkőzni azok mellett a végsőkig kitartott. lásd brown, todt, massa vagy akár alesi. nem véletlen hogy ezek az emberek bejárhattak schumacherhez a kórházba is , és az sem véletlen hogy ezek az emberek miután kijöttek a kórházból akkor sem mondtak el semmit arról amit bent tapasztaltak. én webbert megvetem a tettéért, és nem nézem jó szemmel lewis ténykedéseit sem. úgy általánosságban elitélem azt amit képviselni próbál, de most konkrétan a schumacherrel kapcsolatos megnyilvánulsaira gondolok amiből már összehozott egy csokorra valót, sőt elnézést is kellett kérnie miatta. lehet szeretne odatartozni MS-ék körébe, de rossz utat választott és túlságosan lent van ő ahhoz, hogy a legmagasabb szinteken lévőkről sztorizgasson úgy, mintha bármi köze is lett volna hozzájuk. ilyet még nála jóval nagyobb versenyzők sem engednek meg maguknak, hogy arról beszéljenek főműsoridőben amerika egyik legnézettebb talkshowjában hogy x , y behugyozott aki azóta már meghalt. érdemes elolvasni a kommenteket a videó alatt, hogyan reagáltak rá nem egy, és nem két ember.

én meg azt a képmutató hozzáállást vetem meg és ítélem el teljes mértékben, amit te és a számos schumacher szurkoló is képvisel, hogy az állapota mögé takaróztok és akkor most már nem is szabad akármit felhozni róla. (tudomásom szerint egyébként nem halt meg.) de bővebben nem szeretnék reagálni, mert egyértelmű a provokálásra való szándékod.

F1890
#121 F1890 2016. október 26. 11:47  
G0007:
amiről nem tudok ne beszéljek...bazdmeg ezen a szakon szerztem diplomát:D nincs ilyen 10-90% marhaság. két kommunkáció van. van a verbális és a non-verbális . amiről írsz az is a non-verbális kommunikáció egyik eleme. úgy hívják, hogy vokalizáció. lényegében hangeffektusokat jelenti a szóbeli közlésnél , annak velejárója és azért a metakommunikáció egyik eleme, mivel csakúgy mint a nonverbális jelzések, ez sem , vagy nem mindig tudatos. egy közlés pedig kerekítve körülbelül 40-60 % arányban tevődik össze verbális és non-verbális infókból a fogadó fél számára , amiknek közel sem a teljes egészét képes egyáltalán értelmezni a fogadó fél. erre írtam, érdekességből, hogy a nők a másik fél közlésének dekódolásában sokkal jobbak mint a férfiak mivel érzelmileg fogékonyabbak és ebből kifolyólag érzékenyebbek a jelek fogadására. ha láttad a filmet örülök, csak úgy látszik a lényeg nem maradt meg. én nem szembe autózok a forgalommal, csak azt mondom ha nincs konkrétumról szó, nincs bizonyíték mivel webber elmesélésében nincs, akkor nem is szabad aszerint kezelni valamit . Hogy ki mit lát bele , hogyan értelmezi a mondatot az már mindenkinek a magánügye és pont attól kell fenntartásokkal kezelni mivel többféle értelme lehet más-más megközelítésben. lehet az antiknak ez elég, sőt már sok is, lehet a kevés információval rendelkezőknek ez elég, lehet elsőre úgy értelmezik sokan ahogy te szeretnéd hogy értelmezve legyen, de ezek mind mind puszta feltételezések mivel a mondat mögöttes tartalmát, hogy valójában mire is utalt azt nem közölte Schumacher. én meg ennyi alapján nem fogok ítéletet hozni, mivel ez alapján nem is lehet. ez egy nagy semmi amin tovább lehet csámcsogni.

magasról leszarom mit végeztél, mert én nekem is volt kommunikáció tantárgyam. tanultam ovlastam is ennek utána h elenyésző százalékot takar ez mint a kimondott tartalom. 10%ra becsülik.

Utoljára módosítva: 2016. október 26. 11:49

G0007
#120 G0007 2016. október 26. 09:45  
cybergyerek:
de hiszen pont ebben a cikkben idézett gondolatai közt is le van írva, hogy versenyzőként ő is mennyire csodálta schumachert. itt egy esetről van szó csak, ami miatt emberileg nézve okozott benne egy kis csalódást. de ott is hozzáteszi, hogy legalább őszinte volt később. (most hagyjuk figyelmen kívül azt a részét hogy webber értett e félre egy kétértelmű dolgot, vagy sem.)

maradjunk annyiban, hogy ha szándékos volt ha nem, én azt gondolom nem volt egy emberséges húzás a történtek után ezzel előállni, se neki sem lewisnak. Webber esetében pedig főleg nem aki egy privát beszélgetésben (már amennyire ez beszélgetésnek minősül) elhangzottakat hoz nyilvánosságra úgy hogy mindenfajta kontroll nélkül beszélhet igazából bármiről hiszen nincs aki ellenőrizze a mondandója hitelességét. Ennyi erőből azt is mondhatta volna, hogy Schumacher bevallotta neki hogy meleg. ki tudja ezt ellenőrizni? ha csak arra a feltételezésre támaszkodhatunk, hogy webberben van annyi gerinc hogy az igazat mondja el, az is meginog azáltal, hogy látjuk ahhoz már kevés gerinc volt benne hogy egy négyszemközti "beszélgetést" annak megfelelően, diszkréten is kezeljen és megtartsa magának mivel attól privát beszélgetés, hogy ez csak rájuk tartozik.

nem véletlen rázta le őt schumacher ezzel a semmit se érő mondattal. nem fura, hogy webber visszaemlékezésében az ő másfél perces monológjára ahol igazából Webber válaszolta meg a saját kérdéseit (ez már önmagában röhej) Schumachertől csak egy félmondatot tudott felidézni (feltéve h ha igaz amit állít)? Mért csak ennyit? mást ezek szerint nem is mondott? úgy néz ki hogy nem.

ha pedig ígyvan akkor konkrétan lerázta Webbert a monológjával, vádaskodásával, kemény általa létrehozott kijelentéseivel együtt aztán ment a dolgára. Tudta, hogy nem bízhat senkiben mert ellene fordulnak , hiszen már eleve úg yment oda hozzá hogy nem az igazságra volt kiváncsi hiszen akkor nem válaszolja meg a saját kérdéseit és tesz kijelentéseket, hanem megvárja hogy a másik elmondja mi történt. webber viszont az első pillanattól fogva előitéletesen állt a dologhoz úgy hogy igazából semmi konkrétumot nem tudott arórl, hogy mi történt. MS ezért is húzott páncélt az első pályafutása során maga köré, ezért is hívták Schuminátornak , ezért volt olyan nehéz a bizalmába férkőzni mert pont az ilyenektől védte magát. De akiknek sikerült a bízalmába férkőzni azok mellett a végsőkig kitartott. lásd brown, todt, massa vagy akár alesi. nem véletlen hogy ezek az emberek bejárhattak schumacherhez a kórházba is , és az sem véletlen hogy ezek az emberek miután kijöttek a kórházból akkor sem mondtak el semmit arról amit bent tapasztaltak.

én webbert megvetem a tettéért, és nem nézem jó szemmel lewis ténykedéseit sem. úgy általánosságban elitélem azt amit képviselni próbál, de most konkrétan a schumacherrel kapcsolatos megnyilvánulsaira gondolok amiből már összehozott egy csokorra valót, sőt elnézést is kellett kérnie miatta. lehet szeretne odatartozni MS-ék körébe, de rossz utat választott és túlságosan lent van ő ahhoz, hogy a legmagasabb szinteken lévőkről sztorizgasson úgy, mintha bármi köze is lett volna hozzájuk. ilyet még nála jóval nagyobb versenyzők sem engednek meg maguknak, hogy arról beszéljenek főműsoridőben amerika egyik legnézettebb talkshowjában hogy x , y behugyozott aki azóta már meghalt. érdemes elolvasni a kommenteket a videó alatt, hogyan reagáltak rá nem egy, és nem két ember.

Utoljára módosítva: 2016. október 26. 09:57

G0007
#119 G0007 2016. október 26. 09:26  
F1890:
egyáltalán nem marhaság a 90-10 százalék. amiről nem tudsz ne beszélj. te a nonverbális verbális aránypárról beszélsz én meg baromira nem arról hadováltam. a kimondott mondat a kommunikáció 10 %-t jelenti csak, minden más a hangsúly hanglejtés beszédgyorsaság + a non verbális kommunikáció teszi ki a maradék 90%-t. maga a mondat mint kimondott szavak összessége csak maga a tartalom az 10% egy kommunikcióban. ha nem hiszed olvass utána. de h megkíméljelek tőle a verbális kommunikáció a következő pontokból tevődik össze:hangsúly hangerő hanglejtés gyorsaság és maga a tartalom. láttam a filmet, és most szó sincs ilyesmiről h te vagy az az 1 ember. itt inkább az van h mikor 1 ember autózik szembe a forgalommal és nem érti miért csinálja ezt a többi

amiről nem tudok ne beszéljek...bazdmeg ezen a szakon szerztem diplomát:D
nincs ilyen 10-90% marhaság. két kommunkáció van. van a verbális és a non-verbális . amiről írsz az is a non-verbális kommunikáció egyik eleme. úgy hívják, hogy vokalizáció. lényegében hangeffektusokat jelenti a szóbeli közlésnél , annak velejárója és azért a metakommunikáció egyik eleme, mivel csakúgy mint a nonverbális jelzések, ez sem , vagy nem mindig tudatos.

egy közlés pedig kerekítve körülbelül 40-60 % arányban tevődik össze verbális és non-verbális infókból a fogadó fél számára , amiknek közel sem a teljes egészét képes egyáltalán értelmezni a fogadó fél. erre írtam, érdekességből, hogy a nők a másik fél közlésének dekódolásában sokkal jobbak mint a férfiak mivel érzelmileg fogékonyabbak és ebből kifolyólag érzékenyebbek a jelek fogadására.ha láttad a filmet örülök, csak úgy látszik a lényeg nem maradt meg. én nem szembe autózok a forgalommal, csak azt mondom ha nincs konkrétumról szó, nincs bizonyíték mivel webber elmesélésében nincs, akkor nem is szabad aszerint kezelni valamit . Hogy ki mit lát bele , hogyan értelmezi a mondatot az már mindenkinek a magánügye és pont attól kell fenntartásokkal kezelni mivel többféle értelme lehet más-más megközelítésben.

lehet az antiknak ez elég, sőt már sok is, lehet a kevés információval rendelkezőknek ez elég, lehet elsőre úgy értelmezik sokan ahogy te szeretnéd hogy értelmezve legyen, de ezek mind mind puszta feltételezések mivel a mondat mögöttes tartalmát, hogy valójában mire is utalt azt nem közölte Schumacher.

én meg ennyi alapján nem fogok ítéletet hozni, mivel ez alapján nem is lehet. ez egy nagy semmi amin tovább lehet csámcsogni.

cybergyerek
#118 cybergyerek 2016. október 25. 23:48  
Lombardo:
"hogy időközben schumacher növény állapotba került, az egyszerűen pech." Hogya faszba lehet már ennyire érzéketlenül írni egy ilyen tragédiáról?

bocsánat, pedig őszintén mondom, hogy nem állt szándékomban annak lenni. nagyon is sajnálom ettől még, ami történt vele és adná az ég hogy felépüljön, nem ezt érdemelte. ha jól emlékszem, g0007 is (vagy más schumacheres) használta már ezt a kifejezést korábban, azért mertem én is így írni. de akkor legközelebb másként fogalmazok.

Utoljára módosítva: 2016. október 25. 23:50

cybergyerek
#117 cybergyerek 2016. október 25. 23:38  
G0007:
emberségességet hiányolom csak ebből. nyilván nem tudjatta senki hogy schumacher egy élőhalottá válik 2013 végén, de ha már így alakult lehetett volna benne annyi gerinc, hogy összetépi azt a lapot . alonsoról, hakkinenről, hillről, coulthardról, montoyáról , rubensről pl nem tudom ezt elképzelni hogy a történtek fényében hasonlót tegyenek. lehet egykor utálták, lehet tudnak róla negatív dolgokat, titkos dolgokat, undorító dolgokat vagy bármit, de vannak annyira úriemberek és van bennük annyi értelem és tisztelet, hogy nem szórakoznak ezzel. nem azáltal akarják maguk termékét népszerűsíteni hogy a világ egyik valaha volt legnagyobb sportolójáról kitálalnak privát beszélgetéseket ország világnak, azután, hogy egy ilyen tragikus dolog történt meg vele. sőt Alonso minden idők legjobb versnezyőjének tartja, Mika mindig is a legmélyebb tisztelettel beszélt róla, Hill akinek aztán minden oka megvan rá de egy igazi úriember vele kapcsolatban, DC egy 2 lábon járó gentleman aki egy külön többoldalas levelet is írt amiben azt taglalta hogy volt ez volt az,de igazából MS tette valamivé az ő karrierjét azáltal hogy ellene versenyezhetett, montoya elmondta hogy jobb versenyző vált mellette mert soha nem hagyott neki 1 centi helyet sem stb. valahogy mindegyik korábbi nagy ellenfél, vagy akár ellenség képes volt így hozzáállni. én nem tartom helyénvalónak Webber megnyilvánulását, Lewisét sem, bár ő már rég elveszett sajnos és nem is várok tőle semmi értékelhetőt viselkedésre.

de hiszen pont ebben a cikkben idézett gondolatai közt is le van írva, hogy versenyzőként ő is mennyire csodálta schumachert. itt egy esetről van szó csak, ami miatt emberileg nézve okozott benne egy kis csalódást. de ott is hozzáteszi, hogy legalább őszinte volt később. (most hagyjuk figyelmen kívül azt a részét hogy webber értett e félre egy kétértelmű dolgot, vagy sem.)

F1890
#116 F1890 2016. október 25. 22:11  
G0007:
"A verbalis nonverbalis kommunikacio lehet h olyan szazalekos formaban oszlik meg.en nem errol pofaztam arrol beszeltem h a kimondott tartalom a mondat az a kommunikacio 10%a korul mozog. A tobbi 90 szazalekba beletartozik a nonverbalis kommunikacio plusz a hanglejtes a hangero es egyebek." ez egy marhaság amiről írsz. leírtam már. arányaiban 40% a verbális, 60! a non-verbális közlés egy kommunikációban. férfiak például azért is nem tudnak jól hazudni egy nőnek, mivel a nők kimagaslóan fogékonyabbak és érzékenyebbek a non-verbális jelekre. emiatt van az is, hogy ha egy nő ad jelzéseket egy bárban egy férfinek pl, játszik a hajával , felé néz a lábfeje, kifelé van fordulva a csuklója, elsimítja a haját a nyakáról ami a férfi oldala felé néz (ergő feltárja a sebezhető pontjait) akkor egy férfi számára ezeknek a jelenknek többszöri megismétlésére van szükség ahhoz, hogy elkezdje úgy értelmezni hogy van esélye és odamehet a nőhöz. ha viszont egy férfi hazudok akkor nincs összhangbana testbeszéde a mondandójával és a nők ezt szinte azonnal érzékelik. na de nem megyek ebbe bele jobban , csak olyanról ne írj amiről semmi fogalmad. ez a 90% meg 10% úgy marhaság ahogy van. "Es nem kell hozza agysebesznek lenni h megertsd a masik mondatat foleg elegge burkoltan msc meg olvasva is egyertelmu h mire utal.hat meg webber aki hallotta az megerositi mindezt a konyveben . Ugyh megint joszokasodhoz hiven probalod kimagyarazni a kimagyarazhatatlant." ha egyértelmű lenne nem cáfoltam volna meg 2 pillanat alatt, hogy mitől kétértelmű . én nem kimagyarázom a kimagyarázhatatlant mivel egyfelől ez nem szorul kimagyarázásra csak elmondtam az érme másik oldaláról nézve hogy néz ki a dolog, és nem is kimagyarázhatatlan mivel minden apró erőfeszítés nélkül megingattam az egészet. "Csak rajtad kivul kb a tobbi mscs is ezt beismero vallomasnak tekinti." mondom, nézd meg a 12 dühös embert. zseniális film és pont ezt a témát boncolgatja. nem biztos hogy azoknak van igaza (még ha többségben is vannak) akik minden infó és ismeret nélkül jó vagy rossz szándékkal, vagy rossz esetben pusztán érzelmi alapon hoznak döntést, hanem lehet annak a kevésnek vagy akár annak az egynek aki vette a fáratságot és az időt ahhoz, hogy alaposabban megvizsgálja a dolgot és legalább az esélyt megadja arra, hogy az illető nem követte el azt amit elkövetett, mivel egyáltalán nem volt meggyőzve arról hogy az illető bűnös csak azért mert a többség egyből rávágta hogy az.

egyáltalán nem marhaság a 90-10 százalék. amiről nem tudsz ne beszélj. te a nonverbális verbális aránypárról beszélsz én meg baromira nem arról hadováltam. a kimondott mondat a kommunikáció 10 %-t jelenti csak, minden más a hangsúly hanglejtés beszédgyorsaság + a non verbális kommunikáció teszi ki a maradék 90%-t.

maga a mondat mint kimondott szavak összessége csak maga a tartalom az 10% egy kommunikcióban. ha nem hiszed olvass utána.

de h megkíméljelek tőle a verbális kommunikáció a következő pontokból tevődik össze:hangsúly hangerő hanglejtés gyorsaság és maga a tartalom.

láttam a filmet, és most szó sincs ilyesmiről h te vagy az az 1 ember. itt inkább az van h mikor 1 ember autózik szembe a forgalommal és nem érti miért csinálja ezt a többi

Lombardo
#115 Lombardo 2016. október 25. 21:54  
cybergyerek:
azt kéne megértened, hogy webber világosan megmondta annak idején, hogy a pályafutása befejezése után akar csak erről beszélni. és nem tudom, hogy hallottad e a hírt, de webber nemrég jelentette be az autóversenyzéstől való végleges visszavonulását. az hogy időközben schumacher növény állapotba került, az egyszerűen pech. nem hinném egyébként, hogy ha egészséges lenne, akkor visszatartja ezt az infót, egyrészt már csak az ígérete miatt is gondolom ezt. másrészt sosem szoktak szívbajosak lenni az önéletrajzi könyvekben. például ibrahimovic is simán leírta a maga könyvében, hogy guardiola szerinte egy faszkalap. :D

"hogy időközben schumacher növény állapotba került, az egyszerűen pech."

Hogya faszba lehet már ennyire érzéketlenül írni egy ilyen tragédiáról?

G0007
#114 G0007 2016. október 25. 21:53  
cybergyerek:
azt kéne megértened, hogy webber világosan megmondta annak idején, hogy a pályafutása befejezése után akar csak erről beszélni. és nem tudom, hogy hallottad e a hírt, de webber nemrég jelentette be az autóversenyzéstől való végleges visszavonulását. az hogy időközben schumacher növény állapotba került, az egyszerűen pech. nem hinném egyébként, hogy ha egészséges lenne, akkor visszatartja ezt az infót, egyrészt már csak az ígérete miatt is gondolom ezt. másrészt sosem szoktak szívbajosak lenni az önéletrajzi könyvekben. például ibrahimovic is simán leírta a maga könyvében, hogy guardiola szerinte egy faszkalap. :D

emberségességet hiányolom csak ebből. nyilván nem tudjatta senki hogy schumacher egy élőhalottá válik 2013 végén, de ha már így alakult lehetett volna benne annyi gerinc, hogy összetépi azt a lapot . alonsoról, hakkinenről, hillről, coulthardról, montoyáról , rubensről pl nem tudom ezt elképzelni hogy a történtek fényében hasonlót tegyenek. lehet egykor utálták, lehet tudnak róla negatív dolgokat, titkos dolgokat, undorító dolgokat vagy bármit, de vannak annyira úriemberek és van bennük annyi értelem és tisztelet, hogy nem szórakoznak ezzel. nem azáltal akarják maguk termékét népszerűsíteni hogy a világ egyik valaha volt legnagyobb sportolójáról kitálalnak privát beszélgetéseket ország világnak, azután, hogy egy ilyen tragikus dolog történt meg vele.

sőt Alonso minden idők legjobb versnezyőjének tartja, Mika mindig is a legmélyebb tisztelettel beszélt róla, Hill akinek aztán minden oka megvan rá de egy igazi úriember vele kapcsolatban, DC egy 2 lábon járó gentleman aki egy külön többoldalas levelet is írt amiben azt taglalta hogy volt ez volt az,de igazából MS tette valamivé az ő karrierjét azáltal hogy ellene versenyezhetett, montoya elmondta hogy jobb versenyző vált mellette mert soha nem hagyott neki 1 centi helyet sem stb.

valahogy mindegyik korábbi nagy ellenfél, vagy akár ellenség képes volt így hozzáállni. én nem tartom helyénvalónak Webber megnyilvánulását, Lewisét sem, bár ő már rég elveszett sajnos és nem is várok tőle semmi értékelhetőt viselkedésre.

G0007
#113 G0007 2016. október 25. 21:44  
cybergyerek:
na nézzük csak meg ezt jobban. :D monaco 2006-ban a 7. futama volt a szezonnak. hiába, hogy még a feléhez sem értünk akkor, de schumachernek már 15 pont hátránya volt addigra alonsoval szemben (54-39 volt az állás barcelona után), ami azért elég tetemes az akkori pontrendszerrel. tehát égetően szüksége volt rá, hogy elkezdje csökkenteni a hátrányát. emellett ott van az a nem elhanyagolható tényező, hogy a monacoi pályán ugyebár szinte lehetetlen előzni, tehát a győzelemhez kulcsfontosságú, hogy sikerüljön megszerezni a pole pozíciót. és oké, hogy nem szólnak a versenyzőknek a gyors körön, de a versenyző belülről érzi általában ha egy köre gyengébb. ezt adott esetben schumacher is érezhette akkor, az időmérő legvégén. és valóban nem tudhatta biztosan, hogy alonso javít e vagy sem, de már csak ha a veszély fennáll ilyen szempontból, az is elég lehet. és ugye már nem volt javítási lehetőség, viszont a pole elvesztésével a győzelem is nagy eséllyel elúszik monacoban. azt pedig te magad is sokszor elmondtad, hogy azt szeretted többek schumacherben, hogy mindig motivált tudott maradni és bármit képes szinte megtenni a győzelemért. az meg hogy utolsó éve, azt meg a másik oldalról lehet úgy is értelmezni, hogy szintén inkább erősítő tényező, hogy még utoljára bajnok legyen és bajnokként a csúcson hagyhassa abba és vonulhasson vissza. szóval szerintem nem olyan biztos, hogy a mérleg másik oldalán van a több dolog. :)

ha megnézzük hogy mérleg két oldalán mi van, hogy mit , mennyit tett kockára és ezen ő mit nyerhetett volna akkor értelmetlen lett volna. kockáztatja hogy nem sikerül a manőver, kockáztatja hogy összetöri az autót, kockáztatja hogy megint meghurcolják amit korábban már átélt és utált, kockáztatja a büntetést, úgy hogy kisujjában van a pálya, simán dobogóra vagy akár győzelemre esélyes az autója, mindezt azért hogy egy hellyel előrébbről rajtolhasson úgy hogy nem is a mindent eldöntő futam volt csak az idény első harmada?

nekem ez valahogy messzemenően logikátlan egy olyan embertől akinek ilyen szinten magas versenyzőintelligenciája volt mint Schumachernek. az hogy az utolsó futamon megpróbálta még kiütni villeneuveot oké, hisz mit veszíthet ? ha bejön és megússza világbajnok rá fél órával. nem jött be , magát ejtette ki, ez van. de legalább egyensúlyban volt a kockázat azzal amit nyerhetett volna vele. itt viszont kurvára nem. nekem ez nem áll össze.

Utoljára módosítva: 2016. október 25. 21:44

G0007
#112 G0007 2016. október 25. 21:38  
F1890:
A verbalis nonverbalis kommunikacio lehet h olyan szazalekos formaban oszlik meg.en nem errol pofaztam arrol beszeltem h a kimondott tartalom a mondat az a kommunikacio 10%a korul mozog. A tobbi 90 szazalekba beletartozik a nonverbalis kommunikacio plusz a hanglejtes a hangero es egyebek. Es nem kell hozza agysebesznek lenni h megertsd a masik mondatat foleg elegge burkoltan msc meg olvasva is egyertelmu h mire utal.hat meg webber aki hallotta az megerositi mindezt a konyveben . Ugyh megint joszokasodhoz hiven probalod kimagyarazni a kimagyarazhatatlant. Csak rajtad kivul kb a tobbi mscs is ezt beismero vallomasnak tekinti.

"A verbalis nonverbalis kommunikacio lehet h olyan szazalekos formaban oszlik meg.en nem errol pofaztam arrol beszeltem h a kimondott tartalom a mondat az a kommunikacio 10%a korul mozog. A tobbi 90 szazalekba beletartozik a nonverbalis kommunikacio plusz a hanglejtes a hangero es egyebek."

ez egy marhaság amiről írsz. leírtam már. arányaiban 40% a verbális, 60! a non-verbális közlés egy kommunikációban. férfiak például azért is nem tudnak jól hazudni egy nőnek, mivel a nők kimagaslóan fogékonyabbak és érzékenyebbek a non-verbális jelekre. emiatt van az is, hogy ha egy nő ad jelzéseket egy bárban egy férfinek pl, játszik a hajával , felé néz a lábfeje, kifelé van fordulva a csuklója, elsimítja a haját a nyakáról ami a férfi oldala felé néz (ergő feltárja a sebezhető pontjait) akkor egy férfi számára ezeknek a jelenknek többszöri megismétlésére van szükség ahhoz, hogy elkezdje úgy értelmezni hogy van esélye és odamehet a nőhöz. ha viszont egy férfi hazudok akkor nincs összhangbana testbeszéde a mondandójával és a nők ezt szinte azonnal érzékelik.

na de nem megyek ebbe bele jobban , csak olyanról ne írj amiről semmi fogalmad. ez a 90% meg 10% úgy marhaság ahogy van.


"Es nem kell hozza agysebesznek lenni h megertsd a masik mondatat foleg elegge burkoltan msc meg olvasva is egyertelmu h mire utal.hat meg webber aki hallotta az megerositi mindezt a konyveben . Ugyh megint joszokasodhoz hiven probalod kimagyarazni a kimagyarazhatatlant."

ha egyértelmű lenne nem cáfoltam volna meg 2 pillanat alatt, hogy mitől kétértelmű .

én nem kimagyarázom a kimagyarázhatatlant mivel egyfelől ez nem szorul kimagyarázásra csak elmondtam az érme másik oldaláról nézve hogy néz ki a dolog, és nem is kimagyarázhatatlan mivel minden apró erőfeszítés nélkül megingattam az egészet.

"Csak rajtad kivul kb a tobbi mscs is ezt beismero vallomasnak tekinti."

mondom, nézd meg a 12 dühös embert. zseniális film és pont ezt a témát boncolgatja. nem biztos hogy azoknak van igaza (még ha többségben is vannak) akik minden infó és ismeret nélkül jó vagy rossz szándékkal, vagy rossz esetben pusztán érzelmi alapon hoznak döntést, hanem lehet annak a kevésnek vagy akár annak az egynek aki vette a fáratságot és az időt ahhoz, hogy alaposabban megvizsgálja a dolgot és legalább az esélyt megadja arra, hogy az illető nem követte el azt amit elkövetett, mivel egyáltalán nem volt meggyőzve arról hogy az illető bűnös csak azért mert a többség egyből rávágta hogy az.

G0007
#111 G0007 2016. október 25. 21:26  
szabb:
A problémám Schumacher válaszával az, hogy ez egy burkolt válasz volt a beismerésnek. Ezt arra alapozom, hogy az emberek egy egyszerű kérdésre akkor nem szoktak egyértelműen válaszolni, ha sárosak, és nem jöhetnek ki belőle jól. Ilyenkor szoktak jönni a kitérő válaszok, a ködösítés, vagy a burkolt megjegyzések. Ha Schumacher valóban ártatlan lenne, akkor erre lehetett volna egy "nem volt szándékos" mondatot eleresztenie, de ez nem történt meg, ehelyett kapott egy „Mark, olykor olyan útra lépsz, ahonnan már nincs visszaút” monológot.

Nem értem egy többértelmű megjegyzést, hogy lehet beismerésnek tekinteni. Beismeréshez konkrét válasz kell, nem olyan amit többféleképpen lehet értelmezni.
Egyszerű kérdésre egyértelmű választ szoktak adni pedig egy általánosítás, nem feltétlen van így minden esetben, de vegyük ezt alapul . Webber elmondása alapján itt viszont nem hangzott el egyszerű kérdés. Több kérdés hangzott el amiket feltett Webber és amiket azonnal meg is válaszolt. Nem Schumacher hanem maga Webber válaszolt meg és kijelentéseket tett Schumacher helyett.

ezt a szituációt reagálta le úgy Schumacher ezzel a mondatával.

Ha valaki eleve így közelíti meg a másikat ott nem is remélhet értelmes választ mivel a másik fél eleve egy védekező üzemmódba kapcsol , mondván azt baszogasd ami veled egyidős. nem véletlen, hogy Webber semmi mást nem tudott felidézni Schumachertől ami ebben az állítólagos beszélgetésben elhangzott mint ezt az egy ködös, többértelmű mondatot.

Számtalan alkalom volt amikor amikor Schumacher ellen hoztak ítéletet . Ezek között volt amikor jogosan, volt amikor tévesen . De ő soha nem volt az az ember aki bármelyik esetben is elidőzött volna a múlton és felháborodásának adott volna hangot hanem minden esetben elfogadta a döntést és koncentrált a következő előtte álló feladatra.

egy szó mint száz, ha elfogultság mentesen objektíven nézzük ez egy többértelmű , többféleképpen értelmezhető, nem egyenes, nem konkrét válasz volt, egy olyan többrétegű kérdéscsokorra Webbertől amiket ő maga válaszolt meg Schumacher helyett.

erre írtam azt, hogy egy pillanatra tekintsen el mindenki attól hogy mit gondol arról szándékos volt e vagy sem és vegyük tényként azt hogy nem volt szándékos a részéről. fogta magát megcsúszott nagynehezen kivédte ne törje össze a verdát majd megállt. szabályok, pánik vagy mert úgy érezte jónak pedig ott is maradt. ez van így sikerült. ezt követően amint visszagurult a boxba máris jött mindenki azzal, hogy szándékos volt, tuti trükközött mindenki hurrog, megy a vizsgálódás , pár óra alatt megszületik egy döntés , megkapja a büntetését és kész az élet megy tovább. másnap már versenyen nincs idő ezen filózni, ezt követően x idő elteltével odajön webber aki kérte privátba bezsélhessen veled. odajön és kérdez tőled két dolgot amikre nem is hagyja válaszólj , ő maga válaszólja meg a saját kérdéseit és kész megállapitásokat, kijelentéseket tesz majd néz rád kérdően hogy na reagálj az elhangzottakra.

ebben az esetben is jöhetett tőle egy ilyen mondat. ez esetben viszont teljesen más jelentéssel bírna. ez esetben azt jelentené ugyan ez a mondat Schumachertől, hogy néha az ember olyan szituba tudja hozni magát amiből már nem tud kijutni.


nekem csak ez a bajom ezzel, hogy pl én amikor először olvastam én kapásból erre gondoltam , aztán vártam, hogy még mit mondott de meglepetésként ért hogy igazából ő ezen kívül semmit. végig webber gondolatait lehetett olvasni. ez nem egy konkrét válasz volt és ha ennyire többértelmű lehet a tartalmát tekintve akkor én nem is kezelem beismerésnek, mert nem is lehet annak tekinteni. konkrét beismerés vagy cáfolat nem hangzott el, csak egy félmondat amivel lerázta Webbert aztán gondolom ment a dolgára, nem kezdett el magyarázkodni mert tudta úgyis süket fülekre talál az alapján ahogy Webber hozzáállt.

cybergyerek
#110 cybergyerek 2016. október 25. 21:08  
G0007:
miután felelőtlenül előítéletesen egyből kikiáltasz valakit bűnösnek így te egyből el is ítélted. felvételeken az látszik amit leírtam. minden apró momentum ott van ami első pillantásra neked meg a felületesebbeknek lehet fel sem tűnt, de attól még ott van. annyi apró részlet szándékos megvalósítása pedig arra enged következtetni, hogy előre megfontoltan ilyen részletességgel a manőver szándékosan nem kivitelezhető. arról nem is beszélve hogy logikátlan is lett volna egyáltalán megkisérelni. "nehogy már webber legyen a genyó mert h msc szabálytalankodott és a könyvébe leírja h gyakorlatilag beismerte amit tett." nem volt szabálytalan amit csinált, csak abban az esetben ha szándékos volt. a szándékosságot pedig nem tudjuk arról megy a vita. Webber a cikkben említett elmesélésében pedig nem történt beismerés pont erről írok. nem hogy gyakorlati, de elméleti sem. így nem is lehet olyat állítani amit te mondasz. tudod óriási hiba, hogy valaki eleve bűnösnek lát valakit akkor ehhez keres igazolást. nem pedig megnézi mi volt és utána alkot véleményt. javaslom nézd meg a 12 dühös embert... Webber pedig ezek alapján igenis genyó 2 ok miatt is. egyrészt mert elmesél egy négyszemközti beszélgetést aminek pont az volt a lényege hogy kettőjükre tartozott. másrészt mert akkor jön ilyen dolgokkal amikor a másik már lényegében halott, miközben megtehette volna bőven évekkel ezelőtt is , csak akkor még értelemszerűen nem akarta mert nem volt töke hozzá, meg a könyvnépszerűsítésére ez jobb hogy beleír ilyet is ahol igazából ő válaszolta meg a saját kérdéseit, ő állít dolgokat , de ha schumachertől csak az az egy mondat hangzott el ahogy állítja akkor ez elég szánalmas a részéről mivel nem igazol vele semmit, csak úgy formálja a dolgot mintha az az ő állításait igazolná. de hát az antiknak ez nyilván elég mert ők nem az igazságot keresik csak egy újabb csontot amin lehet rágódni végig sme gondolják, meg sem nézik alaposan. felületesek és nem is érdekli őket az hogy ne legyenek azok. titeket elnézve meg néhány kommentet vagy akár magát webbert elég szomorú, hogy az emberek mennyire érzelmi alapon, felszínesen hoznak meg döntéseket és küldenek máglyára valakit. ezért is gondolom hogy schumacher emiatt mondhatta ezt és zárta is le ennyivel mivel pontosan tudja hogy működnek az emberek, főleg vele kapcsolatban. ezért is volt úgy bezárkózva mert mindig macerálták. mindent figyelembe véve én azt mondom továbbra is, hogy nem volt szándékos. webber sztorija pedig egy megfoghatatlan semmi ahol ő a mesélő, a kérdező és a saját kérdéseinek megválaszolója is egyben, nem schumacher. azt meg gerinctelennek tartom hogy ilyenről most kezd el sztorizni , kitálal egy privát "beszélgetést" (ahol igazából csak ő állított dolgokat) mert kapóra jön a könyvéhez és tudja a másik fél nem tud már reagálni...

azt kéne megértened, hogy webber világosan megmondta annak idején, hogy a pályafutása befejezése után akar csak erről beszélni. és nem tudom, hogy hallottad e a hírt, de webber nemrég jelentette be az autóversenyzéstől való végleges visszavonulását. az hogy időközben schumacher növény állapotba került, az egyszerűen pech. nem hinném egyébként, hogy ha egészséges lenne, akkor visszatartja ezt az infót, egyrészt már csak az ígérete miatt is gondolom ezt. másrészt sosem szoktak szívbajosak lenni az önéletrajzi könyvekben. például ibrahimovic is simán leírta a maga könyvében, hogy guardiola szerinte egy faszkalap. :D

cybergyerek
#109 cybergyerek 2016. október 25. 20:47  
G0007:
ha igen egyszerűen meg lehetett volna állapítani akkor nem lenne vitatéma . ha szándékos volt ha nem, bénán biztos nem csinálta. 160as tempóról fékezte el magát, füstölt a bal első kereke, ellenkormányzott , szűk ívre került az autója, majd egyenesbe tette a kanyar 2. csúcspontján hogy a szűk ív miatt ne koccolja le jobb hátsóval a falat, végül megállt hogy a szemközti falnak se menjen neki. ez mind rajta van a felvételeken, a vak is láthatta ahogy te mondod.... mindezt a sok apró momentummal teletűzdelt esetet kb 2 másodperc alatt egy karcolás nélkül. erre bármit lehet mondani, de azt semmiképpen sem hogy bénán csinálta, sem azt hogy egyszerű megállapítani ez alapján hogy szándékos volt, mivel ezek pont abba az irányba mutatnak, hogy nem volt az. én nem vak vagyok, csak logikusan gondolkodom. ennyi apró részletet, momentumot , korrigálást ennyi idő alatt, ekkora tempóval érkezve én úgy gondolom nem lehet előre megfontoltan, szándékosan kivitelezni senkinek. emellett ha miértet keressük, ott sem tiszta a kép. egyik oldalon az áll, ha minden igaz, hogy azért csinálta mert azt akarta, hogy ő induljon a poleból mert mögötte alo jobb körön volt másik oldalon pedig az, ami ellene szól, vagyis: ez nem az idény utolsó futama vagy azok egyike volt, de még csak az idény fele sem csak a 6. vagy 7. futama . mi indokolta hogy ilyet megtegyen a szezon ezen szakaszában ? 37 éves volt, visszavonulása évében , úgy hogy már mindent megnyert és új magasságokba emelte a versenyzést. mi szüksége lett volna rá? saját elmondása szerint ha bármit kitörölhetne a pályafutásából akkor az 97 volt . miért kockáztatta volna meg, hogy ismét egy olyan helyzetbe kerüljön mint akkor és megint szétszedjék és baszogassa mindenki? tudatában volt egyáltalán annak hogy alonso jobb körön van hozzá képest ? az időmérőn a legfontosabb pillanatban a gyorskörön köztudottan nem szoktak a versenyzők fülére beszélni csapatrádión hogy ne zavarják őket mivel ott maximális koncentrálság kell nekik abban a másfél percben. nem? monacoban papiron 5x nyert de lényegében nyerhetett volna akár 6x, 7x, 8x is csak volt h elszállt a technika miközbe az élen voltvagy falat fogott vezető helyekről ergo a kisujjában volt a pálya, hisz még 43 évesen is polet szerzett ott. az autója pedig kellően versenyképes volt hiszen végül utolsó helyről felhozta 5.-re monacóban. mi értelme lett volna így kockáztatni hogy nem első hanem 2. vagy akár 3. helyről indul? úgy is nyerhetett volna akár, úgy is szerezhetett volna kőkemény pontmennyiséget dobogóval rossz esetben. nem? mi értelme volt inkább megpróbálni egy ilyen manővert ahol lehet összetöri az autót, lehet meghurcolják , lehet bármi. ha mérlegre tesszük azt mi áldozatot kellett volna megtennie és miért cserébe, nem volt egy jó üzlet. ebből a szempontból is teljesen értelmetlennek tűnik az eset ha a feltételezett szándékosság okát keressük mivel én ezeket figyelembe véve nem tartom indokoltnak hogy ilyent tegyen azt pedig szinte kizártnak hogy szándékosan így végrehajtsa valaki. szóval fuckin hell Topgear, de nem vagyok vak. csak átgondolkoltam és én erre jutottam

na nézzük csak meg ezt jobban. :D
monaco 2006-ban a 7. futama volt a szezonnak. hiába, hogy még a feléhez sem értünk akkor, de schumachernek már 15 pont hátránya volt addigra alonsoval szemben (54-39 volt az állás barcelona után), ami azért elég tetemes az akkori pontrendszerrel. tehát égetően szüksége volt rá, hogy elkezdje csökkenteni a hátrányát. emellett ott van az a nem elhanyagolható tényező, hogy a monacoi pályán ugyebár szinte lehetetlen előzni, tehát a győzelemhez kulcsfontosságú, hogy sikerüljön megszerezni a pole pozíciót. és oké, hogy nem szólnak a versenyzőknek a gyors körön, de a versenyző belülről érzi általában ha egy köre gyengébb. ezt adott esetben schumacher is érezhette akkor, az időmérő legvégén. és valóban nem tudhatta biztosan, hogy alonso javít e vagy sem, de már csak ha a veszély fennáll ilyen szempontból, az is elég lehet. és ugye már nem volt javítási lehetőség, viszont a pole elvesztésével a győzelem is nagy eséllyel elúszik monacoban. azt pedig te magad is sokszor elmondtad, hogy azt szeretted többek schumacherben, hogy mindig motivált tudott maradni és bármit képes szinte megtenni a győzelemért. az meg hogy utolsó éve, azt meg a másik oldalról lehet úgy is értelmezni, hogy szintén inkább erősítő tényező, hogy még utoljára bajnok legyen és bajnokként a csúcson hagyhassa abba és vonulhasson vissza. szóval szerintem nem olyan biztos, hogy a mérleg másik oldalán van a több dolog. :)

F1890
#108 F1890 2016. október 25. 18:41  

A verbalis nonverbalis kommunikacio lehet h olyan szazalekos formaban oszlik meg.en nem errol pofaztam arrol beszeltem h a kimondott tartalom a mondat az a kommunikacio 10%a korul mozog. A tobbi 90 szazalekba beletartozik a nonverbalis kommunikacio plusz a hanglejtes a hangero es egyebek.

Es nem kell hozza agysebesznek lenni h megertsd a masik mondatat foleg elegge burkoltan msc meg olvasva is egyertelmu h mire utal.hat meg webber aki hallotta az megerositi mindezt a konyveben . Ugyh megint joszokasodhoz hiven probalod kimagyarazni a kimagyarazhatatlant. Csak rajtad kivul kb a tobbi mscs is ezt beismero vallomasnak tekinti.

szabb
#107 szabb 2016. október 25. 18:33  
G0007:
rád reagálok mert értelmes vagy. Ha a véleményem érdekel az én véleményem az, hogy Webber már előre meghozott egy ítéletet mielőtt bármi konkrétat tudott volna, és utána annak az igazolását kereste nem pedig a valóságot. Az egész cikkben egy mondat van amit állítólag Schumacher mondott, mégpedig, hogy „Mark, olykor olyan útra lépsz, ahonnan már nincs visszaút.” minden mást Webber mondott, gondolt. Schumacher ezen mondata pedig sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja Webber állításait hiszen nem elnézést kért, nem bevallotta, hogy direkt csinálta, lényegében nem mondott semmit. Lehet úgyis értelmezni Schumacher mondatát hogy arra gondol hogy a szitu amibe az elfékezése miatt került olyan hullámokat váltott ki ahol ő már mindegy, hogy mit tesz úgy sem hisz neki senki . Az, hogy Webber egyből rásütötte, hogy direkt volt (bár nem tudom mire alapozza) vagy az ,hogy én arra alapozva, hogy megnézve a felvételeket kockáról kockára azt mondom ennyi részletességgel ami akkor történt (160as tempónál, elfékezés, füstölgő kerék, rossz ív , ütközés elkerülése miatt autó egyenesbe tétele, 7 vb cím, nem mindent eldöntő futam, visszavonulása éve ergo idokolatlanság stb) nem tartom szándékosan megvalósíthatóank ami történt ezek vélemények. Schumacher az aki tudja mi történt , de a látottak alapján én nem tartom sem logikusnak, sem reálisnak a műveletet, sem annak megvalósítását. viszont ami tény az, hogy jelen esetben ami a cikkben elhangzik az állítólagos mondat Schumachertől az esetre az egy semmi mivel nem tudni, hogy mit értett alatta, csak úgy lóg a levegőben semmitmondóan utalva valamire, de nem tudni, hogy mire. Tegyük fel , hogy tényleg nem szándékosan csinálta. ez esetben is mondhatott ilyen mondatot Webbernek nem? az helyzet az, hogy igen. Webber persze aki már akkor lefejezte volna Schumachert mielőtt bármit is tudott volna arról mi történt , elhamarkodottan hozott egy ítéletet, úgy értelmezni, hogy Schumacher ezzel a mondatával igazolta őt, miközben valójában nem. Ezzel a mondattal legalábbis semmiképpen. másik véleményem ami nem egészen ide kapcsolódik pedig az, hogy sem Webber ezen nyilatkozata, sem pedig Hamilton pár nappal ezelőtti sztorija (EllEN showjában elmondta, hogy MS állítólag mindig bevizelt az autójába futam alatt a mercinél) nem az a kategória amiről művelt értelmes emberek beszélnek , úgy hogy a másik fél nem tudja megvédeni magát mert konkrétan egy élőhalott. de még ha igaz is a sztori akkor sincs vele semmi baj, csak ez nem beszédtéma kéne hogy legyen amerika egyik legnézettebb talkshowjában egy olyan emberről aki haldoklik. Ott van Hakkinen, Hill, Alonso stb akik bizonyára szintén tudnának mesélni Schumacherről a pályán történtekről vagy azon kívül de van bennük annyi, hogy nem teszik . nekem ez a fajta hozzáállás az ami sokat elárul arról,. hogy milyen ember is valójában az illető és ami előtt kalapot emelek , sőt igazából ez a normális, nem pedig a majdnem halottba belerúgok mert úgyse tud reagálni style

A problémám Schumacher válaszával az, hogy ez egy burkolt válasz volt a beismerésnek. Ezt arra alapozom, hogy az emberek egy egyszerű kérdésre akkor nem szoktak egyértelműen válaszolni, ha sárosak, és nem jöhetnek ki belőle jól. Ilyenkor szoktak jönni a kitérő válaszok, a ködösítés, vagy a burkolt megjegyzések.

Ha Schumacher valóban ártatlan lenne, akkor erre lehetett volna egy "nem volt szándékos" mondatot eleresztenie, de ez nem történt meg, ehelyett kapott egy „Mark, olykor olyan útra lépsz, ahonnan már nincs visszaút” monológot.

G0007
#106 G0007 2016. október 25. 16:53  
cybergyerek:
milyen belerúgásról beszélsz? semmi különösebben meglepő nincs benne, ez elég gyakori dolognak mondható az autóversenyzők körében. ez kb. ilyen kulisszatitokszerű információ.

nem tartom helyénvalónak. sennáról se zengenek ódákat hogy milyen büdöset szart a csapat wc-jébe.

cybergyerek
#105 cybergyerek 2016. október 25. 16:50  
G0007:
rád reagálok mert értelmes vagy. Ha a véleményem érdekel az én véleményem az, hogy Webber már előre meghozott egy ítéletet mielőtt bármi konkrétat tudott volna, és utána annak az igazolását kereste nem pedig a valóságot. Az egész cikkben egy mondat van amit állítólag Schumacher mondott, mégpedig, hogy „Mark, olykor olyan útra lépsz, ahonnan már nincs visszaút.” minden mást Webber mondott, gondolt. Schumacher ezen mondata pedig sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja Webber állításait hiszen nem elnézést kért, nem bevallotta, hogy direkt csinálta, lényegében nem mondott semmit. Lehet úgyis értelmezni Schumacher mondatát hogy arra gondol hogy a szitu amibe az elfékezése miatt került olyan hullámokat váltott ki ahol ő már mindegy, hogy mit tesz úgy sem hisz neki senki . Az, hogy Webber egyből rásütötte, hogy direkt volt (bár nem tudom mire alapozza) vagy az ,hogy én arra alapozva, hogy megnézve a felvételeket kockáról kockára azt mondom ennyi részletességgel ami akkor történt (160as tempónál, elfékezés, füstölgő kerék, rossz ív , ütközés elkerülése miatt autó egyenesbe tétele, 7 vb cím, nem mindent eldöntő futam, visszavonulása éve ergo idokolatlanság stb) nem tartom szándékosan megvalósíthatóank ami történt ezek vélemények. Schumacher az aki tudja mi történt , de a látottak alapján én nem tartom sem logikusnak, sem reálisnak a műveletet, sem annak megvalósítását. viszont ami tény az, hogy jelen esetben ami a cikkben elhangzik az állítólagos mondat Schumachertől az esetre az egy semmi mivel nem tudni, hogy mit értett alatta, csak úgy lóg a levegőben semmitmondóan utalva valamire, de nem tudni, hogy mire. Tegyük fel , hogy tényleg nem szándékosan csinálta. ez esetben is mondhatott ilyen mondatot Webbernek nem? az helyzet az, hogy igen. Webber persze aki már akkor lefejezte volna Schumachert mielőtt bármit is tudott volna arról mi történt , elhamarkodottan hozott egy ítéletet, úgy értelmezni, hogy Schumacher ezzel a mondatával igazolta őt, miközben valójában nem. Ezzel a mondattal legalábbis semmiképpen. másik véleményem ami nem egészen ide kapcsolódik pedig az, hogy sem Webber ezen nyilatkozata, sem pedig Hamilton pár nappal ezelőtti sztorija (EllEN showjában elmondta, hogy MS állítólag mindig bevizelt az autójába futam alatt a mercinél) nem az a kategória amiről művelt értelmes emberek beszélnek , úgy hogy a másik fél nem tudja megvédeni magát mert konkrétan egy élőhalott. de még ha igaz is a sztori akkor sincs vele semmi baj, csak ez nem beszédtéma kéne hogy legyen amerika egyik legnézettebb talkshowjában egy olyan emberről aki haldoklik. Ott van Hakkinen, Hill, Alonso stb akik bizonyára szintén tudnának mesélni Schumacherről a pályán történtekről vagy azon kívül de van bennük annyi, hogy nem teszik . nekem ez a fajta hozzáállás az ami sokat elárul arról,. hogy milyen ember is valójában az illető és ami előtt kalapot emelek , sőt igazából ez a normális, nem pedig a majdnem halottba belerúgok mert úgyse tud reagálni style

milyen belerúgásról beszélsz? semmi különösebben meglepő nincs benne, ez elég gyakori dolognak mondható az autóversenyzők körében. ez kb. ilyen kulisszatitokszerű információ.

G0007
#104 G0007 2016. október 25. 16:48  
F1890:
a fenéket nem tud. olvass utána. te nem voltál ott így az egyetlen ember aki ott volt mscn kívül az webber, így konkrétan webbert hazugnak nevezed csak azért h mosdassad azt az embert aki nem volt képes férfi módjára beismerni h hibázott. a többi az szokás szerint rizsa és humbug .mellesleg egy átlagember sem kommunikációs szakember mégis érti a poént az ióniát a szarkamzust a hanglejtést és a többit. nem véletlenül h a csecsemők az alapján érzékelik h mit akarnak velük közölni a szülők h milyen hangnemben szólnak hozzá. mert a kimondott szavak jelentését baromira nem értik. úgyh szépen próbáltad hülyének nézni webbert csakh mosdasd a héccerest

én olvassak utána? kommunikációs diplomám van, nem véletlen javítottalak ki az előbb amikor írogattad itt a hülyeségeid 10% meg 90% meg tököm tudja miről. azt se tudod miről beszélsz.nem nevezem hazugnak Webbert. Csak van egy véleménye és nem a valóság érdekelte hanem csak hogy valami igazolást találjon rá. ezért is válaszolta meg ő saját maga a saját kérdéseit. ő már az eset után bűnösnek ítélte meg Michaelt holott azt sem tudta mi történt . A most leírtak alapján pedig röhejesnek is, hogy ezzel a állítólagos félmondattal próbálja igazolni magát . Mivel ez a mondatocska pedig nem tartalmaz semmi konkrétumot.

attól, hogy te és pár igen értelmes (aki pl egy sziklát tartott igazságtételnek) lentebb képtelen szembenézni ezzel és érzelmektől táplálva még az esélyt sem adják meg annak hogy gondolkodjanak, mondatokat értelmezzenek vagy szembenézzenek azzal az érmének 2 oldala van az nekem szánalmas. é

én sem mondom 100%-ra h ms ártatlan mivel ezt nem tudni, de a látottak alapján az én véleményem az,hogy se oka , motivációja nem volt meg rá, sem pedig a manőver kivitelezés nem volt megvalósítható ilyen formában ahhoz hogy szándékosságról lehessen szó.


Utoljára módosítva: 2016. október 25. 16:56

F1890
#103 F1890 2016. október 25. 16:37  
G0007:
ahogy te mondanád ez rizsa , csak az a helyzet hogy na pl ez valóban az. "nem voltál ott nem tudhatod." senki nem volt ott csak ők. így te sem tudhatod. a többi rizsa meg ....aj..lényegében csak a hasadra ütöttél és mondtál valamit. ha már így belemegyünk a non-verbális kommunikáció a közlések 60%-át teszi ki körülbelül nem 90-et, és értelem szerűen a verbális a maradékot szóval kb úgy 40-et. Non-verbális vagy máshogy nevezve metakommunikáció magába foglal gesztusokat, mimikát, ruházkodást, öltözködést. A kommunikáció pedig akkor hiteles ha a verbális és a non-verbális összhangban van egymással Webber viszont nem kommunikációs szakember. egy átlagember nem tud olvasni , értelmezni, megítélni ilyen jeleket. szóval lényeg a lényeg. az alapján amit elmondott arról, hogy schumacher mit válaszólt ez egy bakfity . Semmitmondó válasz volt amit nem tudni, hogyan értett de azt elérte vele, hogy ezzel a félmondatta lerázta vele Webbert. nyilván ha valami mást súlyosabb dolgot mondott volna még ezen kívül akkor azt emelné ki Mark, de erről szó sincs. igazából amellett hogy egy parazstság a részéről, valahol röhejes is, hogy egy fél mondatra felépít egy fejeztet a könyvében amiből cikkeznek is és bírót játszik . olyna bírót aki bizonyítékok nélkül meghozott így ítéletet kikiáltott valakit búnösnek és ahhoz keres igazolást, ahelyett hogy a rendelkezésére álló infók alapján hozta volna meg a döntését az esetről. de hát ez ilyen. engem ez a cikk csak arra engedett továbbra is következtetni amit eddig is gondoltam az esetről. illetve persze azt h webber egy pöcsfej , bár ez már akkor is kijött rajta amikor a redbull elnyomta seb miatt. u.i: am mint látod vettelben rengetegen kételkedenek mint ahogy írtam is korábban. lewist meg lenyomja egy rosberg. alo meg valszeg továbbra is a mezőny legjobbja ahogy írják is , és ahogy azt sejteni is lehetett. golden era...ja..látom . ahol nyugdíjasok brilliroznak és ahol a "legjobbat" leveri egy nála gyengébb .

a fenéket nem tud. olvass utána.

te nem voltál ott így az egyetlen ember aki ott volt mscn kívül az webber, így konkrétan webbert hazugnak nevezed csak azért h mosdassad azt az embert aki nem volt képes férfi módjára beismerni h hibázott.

a többi az szokás szerint rizsa és humbug

.mellesleg egy átlagember sem kommunikációs szakember mégis érti a poént az ióniát a szarkamzust a hanglejtést és a többit. nem véletlenül h a csecsemők az alapján érzékelik h mit akarnak velük közölni a szülők h milyen hangnemben szólnak hozzá. mert a kimondott szavak jelentését baromira nem értik. úgyh szépen próbáltad hülyének nézni webbert csakh mosdasd a héccerest

Utoljára módosítva: 2016. október 25. 16:41

G0007
#102 G0007 2016. október 25. 16:21  
F1890:
"„Hadd mondjam végig, amit akarok. Hoztál egy döntést, amikor világossá vált előtted, hogy az időmérő edzés nem a terveid szerint alakul? Azt gondoltad, most megteheted, hogy feltartsd a többieket? Meg kell mondjam neked, az első pillanatban lenyűgözőnek találtam, hogy volt lélekjelenléted nem összetörni az autódat, mert gondoltál a szerelőidre. Két, egymásnak teljesen ellentmondó gondolatod volt. Össze akartad törni az autódat, ugyanakkor meg akartad spórolni a fiúknak a munkát. Végül éppen ezért nem jött ki valami jól.” Az ausztrál kiemelte, azért akart mindenképp négyszemközt beszélni kollégájával, mert a GPDA-ülés előtt szerette volna higgadtabb körülmények között is elmondani neki véleményét a történtekről. Schumacher válasza Webber szerint a következőképpen hangzott: „Mark, olykor olyan útra lépsz, ahonnan már nincs visszaút.” „Éppen ezt akartam tőle hallani” – írta Webber. „Egyenesen a szemembe mondta ezt, és egyúttal azt is jelezte, meddig képes elmenni a győzelemért. Örültem neki, hogy megtisztelt azzal, hogy az igazat mondta nekem. "" nem voltál ott nem tudhatod. a kommunikáció 90 százaléka nem a kimondott szavak hanem a hanglejtés arcmimika és egyébből tevődik össze. egyszerűen butaságnak tartom megkérdőjelezni webbert aki tudja mit beszél. tehát maga a mondat amit olvasol csak 10%... a többi 90% meg ott volt olvasható webber számára. és itt is egyértelműen kifejezi azt h "örült" h beismerte

ahogy te mondanád ez rizsa , csak az a helyzet hogy na pl ez valóban az.


"nem voltál ott nem tudhatod."

senki nem volt ott csak ők. így te sem tudhatod.

a többi rizsa meg ....aj..lényegében csak a hasadra ütöttél és mondtál valamit.

ha már így belemegyünk a non-verbális kommunikáció a közlések 60%-át teszi ki körülbelül nem 90-et, és értelem szerűen a verbális a maradékot szóval kb úgy 40-et. Non-verbális vagy máshogy nevezve metakommunikáció magába foglal gesztusokat, mimikát, ruházkodást, öltözködést. A kommunikáció pedig akkor hiteles ha a verbális és a non-verbális összhangban van egymással

Webber viszont nem kommunikációs szakember. egy átlagember nem tud olvasni , értelmezni, megítélni ilyen jeleket.


szóval lényeg a lényeg. az alapján amit elmondott arról, hogy schumacher mit válaszólt ez egy bakfity . Semmitmondó válasz volt amit nem tudni, hogyan értett de azt elérte vele, hogy ezzel a félmondatta lerázta vele Webbert. nyilván ha valami mást súlyosabb dolgot mondott volna még ezen kívül akkor azt emelné ki Mark, de erről szó sincs.

igazából amellett hogy egy parazstság a részéről, valahol röhejes is, hogy egy fél mondatra felépít egy fejeztet a könyvében amiből cikkeznek is és bírót játszik . olyna bírót aki bizonyítékok nélkül meghozott így ítéletet kikiáltott valakit búnösnek és ahhoz keres igazolást, ahelyett hogy a rendelkezésére álló infók alapján hozta volna meg a döntését az esetről.

de hát ez ilyen. engem ez a cikk csak arra engedett továbbra is következtetni amit eddig is gondoltam az esetről. illetve persze azt h webber egy pöcsfej , bár ez már akkor is kijött rajta amikor a redbull elnyomta seb miatt.


u.i: am mint látod vettelben rengetegen kételkedenek mint ahogy írtam is korábban. lewist meg lenyomja egy rosberg.

alo meg valszeg továbbra is a mezőny legjobbja ahogy írják is , és ahogy azt sejteni is lehetett.

golden era...ja..látom . ahol nyugdíjasok brilliroznak és ahol a "legjobbat" leveri egy nála gyengébb .

Utoljára módosítva: 2016. október 25. 16:38

F1890
#101 F1890 2016. október 25. 14:31  

"„Hadd mondjam végig, amit akarok. Hoztál egy döntést, amikor világossá vált előtted, hogy az időmérő edzés nem a terveid szerint alakul? Azt gondoltad, most megteheted, hogy feltartsd a többieket? Meg kell mondjam neked, az első pillanatban lenyűgözőnek találtam, hogy volt lélekjelenléted nem összetörni az autódat, mert gondoltál a szerelőidre. Két, egymásnak teljesen ellentmondó gondolatod volt. Össze akartad törni az autódat, ugyanakkor meg akartad spórolni a fiúknak a munkát. Végül éppen ezért nem jött ki valami jól.”
Az ausztrál kiemelte, azért akart mindenképp négyszemközt beszélni kollégájával, mert a GPDA-ülés előtt szerette volna higgadtabb körülmények között is elmondani neki véleményét a történtekről. Schumacher válasza Webber szerint a következőképpen hangzott: „Mark, olykor olyan útra lépsz, ahonnan már nincs visszaút.”
„Éppen ezt akartam tőle hallani” – írta Webber. „Egyenesen a szemembe mondta ezt, és egyúttal azt is jelezte, meddig képes elmenni a győzelemért. Örültem neki, hogy megtisztelt azzal, hogy az igazat mondta nekem. ""


nem voltál ott nem tudhatod. a kommunikáció 90 százaléka nem a kimondott szavak hanem a hanglejtés arcmimika és egyébből tevődik össze. egyszerűen butaságnak tartom megkérdőjelezni webbert aki tudja mit beszél.

tehát maga a mondat amit olvasol csak 10%... a többi 90% meg ott volt olvasható webber számára. és itt is egyértelműen kifejezi azt h "örült" h beismerte

Utoljára módosítva: 2016. október 25. 14:32

G0007
#100 G0007 2016. október 25. 14:12  

na mivel úgyse jutunk ezzel semmire részemről vége is.

elszomorító, hogy itt tart a világ, hogy olyan felületesen ítélkeznek hogy az igazság nem is szempont. megdönthetetlen bizonyítékok nélkül ítélkeznek egyese, esélyt sem adva annak a lehetőségére, hogy valami talán nem úgy van mint ahogy ők szeretnék. az érme másik oldala sajnos egyre kevésbé létező szempont amit a saját érzelmeiktől vezérelve többnyire teljesen ignorálnak. én nem tudok ilyen lenni szerencsére...

Utoljára módosítva: 2016. október 25. 14:15

G0007
#99 G0007 2016. október 25. 13:51  
F1890:
nem kellett volna tolatni mivel lejtő van, üresbe rakod és engeded a kocsit vissza. úgy állt ott mint egy tehetetlen bohóc. láttam már tolatni embereket monacoban úgyh ez nem kifogás

ez nem kifogás hanem tény. semmi sem kötelezi a tolatásra. sőt szabálytalan is ideális íven tolatgatni egy beláthatatlan kanyarban úgy hogy tempóval jönnek mögötted. ez nem tehetetlen bohóc hanem a szabályoknak megfelelő cselekedet volt mivel így nem kockáztatta az ütközést másokkal. ha ösztönös, ha lefulladt, ha szándékos, ha bepánikolt tök mind1 ezt nem tudni, de lényegtelen is. ha tolatni kezd és belerongyolnak hátulról törik az autója, törik a másik verdája akkor meg is büntetik.

am ja én is láttam tolatósdit ott. kimi 07ben majdnem neki is tolatott massának aki épp hogy el tudta rántani a kormányt de szerencsére állóra fékezett még előtte...

Utoljára módosítva: 2016. október 25. 14:06

F1890
#98 F1890 2016. október 25. 13:47  

nem kellett volna tolatni mivel lejtő van, üresbe rakod és engeded a kocsit vissza. úgy állt ott mint egy tehetetlen bohóc.

láttam már tolatni embereket monacoban úgyh ez nem kifogás

G0007
#97 G0007 2016. október 25. 13:34  
F1890:
pár éve neked kikockáztam más versenyzőkhöz viszonyítva h mennyire koccolta le volna a falat, kb semennyire. másik meg, egyértlemű utalást tett webbernek ezt már nem lehet kiforgatni. webber nem genyó , inkább az a genyó aki csak suttyómba tudja az igazságot tálalni a versenyzőknek nem pedig úgy h kiáll és azt mondja "hibáztam, elnézést" egy könyv megírása évek kérdése is lehet úgyh tökmindegy h msc él e vagy sem , prost is nyilatkozik sennaról. egy önéletrajzi könyvnek pont ez a lényege h elmeséli az életét olyan titkokat amiket mások nem tudtak eddig rólad , felélve a pályafutásodat, hogyan éltél meg ezt azt. és a szándékosság azzal bizonxítható h miután ott állt a falnál még meg sem mozdult pedig kis ívben hátratolat és máris előretud menni. nemvéletlen h itt már a legtöbben msc-sek közül úgy nyilatkoznak az elmúlt évekkel ellentétben amikor azt mondták h "nem bizonyítható" ezzel szemben "1-2 baklövés miatt nem illik elítélni egy ilyen pályafutást". érezni lehet a hatalmas különbséget

én is kikockáztam neked. látszik az elfékezés, a füstölgő kerék, az ellenkormányzás , a rossz ív, és az ok hogy mért tette egyenesbe az autót a fal mellett. mindez másodpercek alatt zajlott le. ezek tények

mint ahogy az is tény hogy nem tett semmiféle beismerést webbernek, sem pedig egyértelmű utalást. mivel mint írtam is nekem pl kapásból mást jelentett amit mondott .

"inkább az a genyó aki csak suttyómba tudja az igazságot tálalni a versenyzőknek nem pedig úgy h kiáll és azt mondja "hibáztam, elnézést"


ez egy vélemény amit nem tudsz mire alapozni. puszta feltételezés a részedről hogy szerinted így volt. az viszont tény hogy valaki ha privát bestélgetést elfecseg a világnak, majd mindezt akkor amikor a másik halodklik az egy paraszt. főleg hogy ha mindössze annyi infó van csak a birtokában mint amennyit elmondott, mivel az egy nagy semmi.

"és a szándékosság azzal bizonxítható h miután ott állt a falnál még meg sem mozdult pedig kis ívben hátratolat és máris előretud menni."

az nem bizonyítás, hanem szabálytalanság elkerülése. nincs arra szabály tolatni kellett volna, arra viszont van, hogy nem tolathatsz a pályán forgalommal szembe, főleg ha jönnek mögötted.


"nemvéletlen h itt már a legtöbben msc-sek közül úgy nyilatkoznak az elmúlt évekkel ellentétben amikor azt mondták h "nem bizonyítható" ezzel szemben "1-2 baklövés miatt nem illik elítélni egy ilyen pályafutást". érezni lehet a hatalmas különbséget"

valóban nem is bizonyítható . attól, hogy az ember nem értelmez megfelelően egy cikket az ide vezet. webber mesél benne végig, webber állít dolgokat, webber tesz fel kérdéseket amikre ő saját maga hozza meg a válaszokat is nem schumacher.

schumachertől semmi ilyen nincs a cikkben csak egy árva mondat amivel nem lehet tudni mire célzott. láthatod, nekem pl teljesen mást jelent , mint amit neked.


de persze sokkal könnyebb azt állítani hogy bűnös mintsem alaposabban utánajárni, megnézni mi történt, valóban volt-e oka rá hogy megkiséreljen ilyet, kivetelezhető lett volna e stb

én kardom nem sújt le senkire akinél legrosszabb esetben is maximum kérdéses lehet, hogy ártatlan-e vagy sem. sőt nála jóval több van amellett hogy ártatlan volt mintsem hogy nem.

u.i:
"egy önéletrajzi könyvnek pont ez a lényege h elmeséli az életét olyan titkokat amiket mások nem tudtak eddig rólad , felélve a pályafutásodat, hogyan éltél meg ezt azt."

naja rólad kellene szóljon nem másokról. ha pedig más felett lengeted meg a kardot akkor legalább legyen is mire alapoznod és nem azt csinálni hogy a te előre meghozott döntésedre egyfajta megerősítéseket belelátni olyan mondatokba amik erre nem alkalmasak. ha azt írta volna webber hogy ms úgy reagált erre, hogy igen szándékos volt azt hittem megúszom vagy bármi akkor jólvan, de ez egy nagy büdös semmi ami nem igazolja se webbert, se engem se senkit mivel nem tudni mit értett alatta.

bár nyilván mivel schumacherről van szó tőle még egy ilyen nesze semmi fogd meg jól kategóriájú félmondat is annyit ér hogy cikk születik róla a neten, fejezet a könyvben... az eladásnak biztos jót tesz ez nyilvánvalóUtoljára módosítva: 2016. október 25. 13:48

F1890
#96 F1890 2016. október 25. 12:59  
G0007:
miután felelőtlenül előítéletesen egyből kikiáltasz valakit bűnösnek így te egyből el is ítélted. felvételeken az látszik amit leírtam. minden apró momentum ott van ami első pillantásra neked meg a felületesebbeknek lehet fel sem tűnt, de attól még ott van. annyi apró részlet szándékos megvalósítása pedig arra enged következtetni, hogy előre megfontoltan ilyen részletességgel a manőver szándékosan nem kivitelezhető. arról nem is beszélve hogy logikátlan is lett volna egyáltalán megkisérelni. "nehogy már webber legyen a genyó mert h msc szabálytalankodott és a könyvébe leírja h gyakorlatilag beismerte amit tett." nem volt szabálytalan amit csinált, csak abban az esetben ha szándékos volt. a szándékosságot pedig nem tudjuk arról megy a vita. Webber a cikkben említett elmesélésében pedig nem történt beismerés pont erről írok. nem hogy gyakorlati, de elméleti sem. így nem is lehet olyat állítani amit te mondasz. tudod óriási hiba, hogy valaki eleve bűnösnek lát valakit akkor ehhez keres igazolást. nem pedig megnézi mi volt és utána alkot véleményt. javaslom nézd meg a 12 dühös embert... Webber pedig ezek alapján igenis genyó 2 ok miatt is. egyrészt mert elmesél egy négyszemközti beszélgetést aminek pont az volt a lényege hogy kettőjükre tartozott. másrészt mert akkor jön ilyen dolgokkal amikor a másik már lényegében halott, miközben megtehette volna bőven évekkel ezelőtt is , csak akkor még értelemszerűen nem akarta mert nem volt töke hozzá, meg a könyvnépszerűsítésére ez jobb hogy beleír ilyet is ahol igazából ő válaszolta meg a saját kérdéseit, ő állít dolgokat , de ha schumachertől csak az az egy mondat hangzott el ahogy állítja akkor ez elég szánalmas a részéről mivel nem igazol vele semmit, csak úgy formálja a dolgot mintha az az ő állításait igazolná. de hát az antiknak ez nyilván elég mert ők nem az igazságot keresik csak egy újabb csontot amin lehet rágódni végig sme gondolják, meg sem nézik alaposan. felületesek és nem is érdekli őket az hogy ne legyenek azok. titeket elnézve meg néhány kommentet vagy akár magát webbert elég szomorú, hogy az emberek mennyire érzelmi alapon, felszínesen hoznak meg döntéseket és küldenek máglyára valakit. ezért is gondolom hogy schumacher emiatt mondhatta ezt és zárta is le ennyivel mivel pontosan tudja hogy működnek az emberek, főleg vele kapcsolatban. ezért is volt úgy bezárkózva mert mindig macerálták. mindent figyelembe véve én azt mondom továbbra is, hogy nem volt szándékos. webber sztorija pedig egy megfoghatatlan semmi ahol ő a mesélő, a kérdező és a saját kérdéseinek megválaszolója is egyben, nem schumacher. azt meg gerinctelennek tartom hogy ilyenről most kezd el sztorizni , kitálal egy privát "beszélgetést" (ahol igazából csak ő állított dolgokat) mert kapóra jön a könyvéhez és tudja a másik fél nem tud már reagálni...

pár éve neked kikockáztam más versenyzőkhöz viszonyítva h mennyire koccolta le volna a falat, kb semennyire.

másik meg, egyértlemű utalást tett webbernek ezt már nem lehet kiforgatni.

webber nem genyó , inkább az a genyó aki csak suttyómba tudja az igazságot tálalni a versenyzőknek nem pedig úgy h kiáll és azt mondja "hibáztam, elnézést"

egy könyv megírása évek kérdése is lehet úgyh tökmindegy h msc él e vagy sem , prost is nyilatkozik sennaról. egy önéletrajzi könyvnek pont ez a lényege h elmeséli az életét olyan titkokat amiket mások nem tudtak eddig rólad , felélve a pályafutásodat, hogyan éltél meg ezt azt.

és a szándékosság azzal bizonxítható h miután ott állt a falnál még meg sem mozdult pedig kis ívben hátratolat és máris előretud menni.

nemvéletlen h itt már a legtöbben msc-sek közül úgy nyilatkoznak az elmúlt évekkel ellentétben amikor azt mondták h "nem bizonyítható" ezzel szemben "1-2 baklövés miatt nem illik elítélni egy ilyen pályafutást". érezni lehet a hatalmas különbséget

G0007
#95 G0007 2016. október 25. 11:54  
F1890:
mikor én láttam rászkászt számomra egyértelmű volt h ez egy szándékosság, és nem azért mert mcről van szó hanem azért mert egyszerűen olyan bénán ment kanyarodott látszott az egész mozdulatán h természetellenes íven megy. nehogy már webber legyen a genyó mert h msc szabálytalankodott és a könyvébe leírja h gyakorlatilag beismerte amit tett. már akkor elmondta 06ban h nem fogja ezt elmondani csak miután visszavonult. nem akarta a szart kavarni.tudtommal montoyanak nincs könyve alonsonak sem volt még rendes.

miután felelőtlenül előítéletesen egyből kikiáltasz valakit bűnösnek így te egyből el is ítélted.

felvételeken az látszik amit leírtam. minden apró momentum ott van ami első pillantásra neked meg a felületesebbeknek lehet fel sem tűnt, de attól még ott van. annyi apró részlet szándékos megvalósítása pedig arra enged következtetni, hogy előre megfontoltan ilyen részletességgel a manőver szándékosan nem kivitelezhető. arról nem is beszélve hogy logikátlan is lett volna egyáltalán megkisérelni.

"nehogy már webber legyen a genyó mert h msc szabálytalankodott és a könyvébe leírja h gyakorlatilag beismerte amit tett."

nem volt szabálytalan amit csinált, csak abban az esetben ha szándékos volt. a szándékosságot pedig nem tudjuk arról megy a vita. Webber a cikkben említett elmesélésében pedig nem történt beismerés pont erről írok. nem hogy gyakorlati, de elméleti sem. így nem is lehet olyat állítani amit te mondasz. tudod óriási hiba, hogy valaki eleve bűnösnek lát valakit akkor ehhez keres igazolást. nem pedig megnézi mi volt és utána alkot véleményt. javaslom nézd meg a 12 dühös embert...

Webber pedig ezek alapján igenis genyó 2 ok miatt is.
egyrészt mert elmesél egy négyszemközti beszélgetést aminek pont az volt a lényege hogy kettőjükre tartozott.
másrészt mert akkor jön ilyen dolgokkal amikor a másik már lényegében halott, miközben megtehette volna bőven évekkel ezelőtt is , csak akkor még értelemszerűen nem akarta mert nem volt töke hozzá, meg a könyvnépszerűsítésére ez jobb hogy beleír ilyet is ahol igazából ő válaszolta meg a saját kérdéseit, ő állít dolgokat , de ha schumachertől csak az az egy mondat hangzott el ahogy állítja akkor ez elég szánalmas a részéről mivel nem igazol vele semmit, csak úgy formálja a dolgot mintha az az ő állításait igazolná.

de hát az antiknak ez nyilván elég mert ők nem az igazságot keresik csak egy újabb csontot amin lehet rágódni végig sme gondolják, meg sem nézik alaposan. felületesek és nem is érdekli őket az hogy ne legyenek azok.

titeket elnézve meg néhány kommentet vagy akár magát webbert elég szomorú, hogy az emberek mennyire érzelmi alapon, felszínesen hoznak meg döntéseket és küldenek máglyára valakit.

ezért is gondolom hogy schumacher emiatt mondhatta ezt és zárta is le ennyivel mivel pontosan tudja hogy működnek az emberek, főleg vele kapcsolatban. ezért is volt úgy bezárkózva mert mindig macerálták.

mindent figyelembe véve én azt mondom továbbra is, hogy nem volt szándékos. webber sztorija pedig egy megfoghatatlan semmi ahol ő a mesélő, a kérdező és a saját kérdéseinek megválaszolója is egyben, nem schumacher. azt meg gerinctelennek tartom hogy ilyenről most kezd el sztorizni , kitálal egy privát "beszélgetést" (ahol igazából csak ő állított dolgokat) mert kapóra jön a könyvéhez és tudja a másik fél nem tud már reagálni...


Utoljára módosítva: 2016. október 25. 12:12

F1890
#94 F1890 2016. október 25. 10:49  
G0007:
te is előitéletes vagy vele mikor azt állítod " msc sosem vallotta be a stiklijeit". 97et bevallotta, rubens elleni ringes manőver után elnézést kért tőle , mika elleni manőveréért ami ugyna szabályos volt még akkoriban, de mivel mika szóvátette neki ő elfogadta amit mondott . az olyan esetekről mint 94 ami hivatalosan egy versenybaleset volt, vagy a monacói ami a máig kérdéses te eleve elveszed tőle azt a jogot, hogy ártatlan volt . te ezekről megállapítottad hogy direkt volt miközben semmi sem támasztja alá max feltételezések, és eleve bűnösként kezeled és elvárod, hogy igazoljon téged. csakhogy épp azért vitatéma mivel ugyanannyi szól mellette mint ellene. ezt csinálta webber is. ha igaz amiket a cikkben olvastunk akkor ez nem beszélgetés volt mivel nem beszélgettek. webber eleve bűnösként kezelte és úgy ment oda hozzá hogy az általa feltett kérdéseket lényegében ő maga válaszolta meg amire schumacher egy mondattal reagált , egy olyan mondattal ami nem volt se beismerés, se cáfolat , lehet így is értelmezni , lehet úgyis értelmezni, de webbernek ez elég is volt, mert azt csinálta amit te hogy azt várta igazolást nyerjen amit ő állít. nem azt ami történt hanem amiket ő gondol. hiszen említi hogy "Éppen ezt akartam tőle hallani” . közbe amit hallott tőle az egy nagy semmi. nem azt mondta el , hogy szándékos volt , csak lerázta markot egy olyan mondattal ami alatt igazából nem tudni, hogy mit értett. ezért írtam hogy vedd úgy egy pillanatra hogy tényleg nem volt benne semmi szándékosság . képzeld magad az ő helyébe. mindenki előre a nyakadba akasztja hogy bűnös vagy már az első pillanattól fogva mert a múltban csináltál olyat ami miatt beskatulyáztak valaminek , és első ránézésre (másodikra már nem) az eset tűnhetett úgy hogy simán csak egyenesbe rakta az autót ezért mindenki úgy vette direkt csinálta (amellett, hogy az ő érdekeik is azt kívánták hogy a fejét vegyék hiszen elrontották a koreiket). na most ha ez a helyzet és ezek után webber odáll eléd azzal amit a cikkben leírt , ez esetben is elhangozhatott ez a mondat schumachertől csak így már teljesen más értelmet nyer. nem? én csak erről beszélek . ez a mondat tőle semmit sem igazolt vagy cáfolt meg. és sajnos soha nem fogjuk megtudni, mi volt az igazság. én sem tudom, de az én véleményem az, hogy nem volt szándékos. és nem azért mert én ártatlannak tartom és ehhez keresek bizonyítékot , hanem fordítva. az alapján amit láttam a felvételeken és végiggondolva a helyzetét és arra jutottam , hogy nem volt szándékos. behugyozós sztori meg nem helyénvaló és nem csak szerintem. videó alatt a kommentekben szidták is hamiltont miatta pedig ez egy amerikai talk show. de hát egy hamiltontól nem is vár mást az ember hogy őszinte legyek, így ez annyira nem lényeg. webberes sztori viszont olyan amit akkor kellett volna elmondania, vagy normális esetben soha. privát "beszélgetést" kitálalni eleve genyóság hiszen azért privát , de ha már így is tesz, akkor legyen benne annyi maradék gerinc, hogy olyankor teszi amikor a mások reagálásra képes. így hogy az illető egy zombie és csak akkor jön elő egy privát beszélgetéssel úgy persze nyugodtan beszélhet bárki bármiről, hiszen ki cáfolná meg az elhangzottakat? senki. nekem ez gerinctelen. mint mondtam ott van montoya, dc, mika, hill, vagy alonso, hogy csak egy párat említsek. mindegyikkel volt a pályán sőt azon kívül is ellentéte MSC-nek, de ők valamiért még sem jöttek elő olyan sztorikkal, hogy hú egyszer bementem msc után a wc-re aki kurva büdöset szart, vagy hogy privátban félrehívtam és elmondtam neki tuti szándékosan jött nekem mire azt felelte hogy bőr az egér csont a farka és pont ezt akartam tőle hallani ...

mikor én láttam rászkászt számomra egyértelmű volt h ez egy szándékosság, és nem azért mert mcről van szó hanem azért mert egyszerűen olyan bénán ment kanyarodott látszott az egész mozdulatán h természetellenes íven megy.

nehogy már webber legyen a genyó mert h msc szabálytalankodott és a könyvébe leírja h gyakorlatilag beismerte amit tett. már akkor elmondta 06ban h nem fogja ezt elmondani csak miután visszavonult. nem akarta a szart kavarni.tudtommal montoyanak nincs könyve alonsonak sem volt még rendes.

G0007
#93 G0007 2016. október 25. 09:10  
TopGear:
F*cking hell G... Aki vitatja ezt a szándékosságot az vak! Ezt már akkor is meg lehetett állapítani, igen egyszerű volt. Olyan bénán csinálta a szarháziság mellet, hogy az kész. Webber meg jó fej volt vele, hogy akkor nem mondta el. De minek? :)

ha igen egyszerűen meg lehetett volna állapítani akkor nem lenne vitatéma .

ha szándékos volt ha nem, bénán biztos nem csinálta. 160as tempóról fékezte el magát, füstölt a bal első kereke, ellenkormányzott , szűk ívre került az autója, majd egyenesbe tette a kanyar 2. csúcspontján hogy a szűk ív miatt ne koccolja le jobb hátsóval a falat, végül megállt hogy a szemközti falnak se menjen neki. ez mind rajta van a felvételeken, a vak is láthatta ahogy te mondod....
mindezt a sok apró momentummal teletűzdelt esetet kb 2 másodperc alatt egy karcolás nélkül.

erre bármit lehet mondani, de azt semmiképpen sem hogy bénán csinálta, sem azt hogy egyszerű megállapítani ez alapján hogy szándékos volt, mivel ezek pont abba az irányba mutatnak, hogy nem volt az.

én nem vak vagyok, csak logikusan gondolkodom. ennyi apró részletet, momentumot , korrigálást ennyi idő alatt, ekkora tempóval érkezve én úgy gondolom nem lehet előre megfontoltan, szándékosan kivitelezni senkinek.

emellett ha miértet keressük, ott sem tiszta a kép.

egyik oldalon az áll, ha minden igaz, hogy azért csinálta mert azt akarta, hogy ő induljon a poleból mert mögötte alo jobb körön volt

másik oldalon pedig az, ami ellene szól, vagyis: ez nem az idény utolsó futama vagy azok egyike volt, de még csak az idény fele sem csak a 6. vagy 7. futama . mi indokolta hogy ilyet megtegyen a szezon ezen szakaszában ? 37 éves volt, visszavonulása évében , úgy hogy már mindent megnyert és új magasságokba emelte a versenyzést. mi szüksége lett volna rá? saját elmondása szerint ha bármit kitörölhetne a pályafutásából akkor az 97 volt . miért kockáztatta volna meg, hogy ismét egy olyan helyzetbe kerüljön mint akkor és megint szétszedjék és baszogassa mindenki? tudatában volt egyáltalán annak hogy alonso jobb körön van hozzá képest ? az időmérőn a legfontosabb pillanatban a gyorskörön köztudottan nem szoktak a versenyzők fülére beszélni csapatrádión hogy ne zavarják őket mivel ott maximális koncentrálság kell nekik abban a másfél percben. nem? monacoban papiron 5x nyert de lényegében nyerhetett volna akár 6x, 7x, 8x is csak volt h elszállt a technika miközbe az élen voltvagy falat fogott vezető helyekről ergo a kisujjában volt a pálya, hisz még 43 évesen is polet szerzett ott. az autója pedig kellően versenyképes volt hiszen végül utolsó helyről felhozta 5.-re monacóban. mi értelme lett volna így kockáztatni hogy nem első hanem 2. vagy akár 3. helyről indul? úgy is nyerhetett volna akár, úgy is szerezhetett volna kőkemény pontmennyiséget dobogóval rossz esetben. nem? mi értelme volt inkább megpróbálni egy ilyen manővert ahol lehet összetöri az autót, lehet meghurcolják , lehet bármi.

ha mérlegre tesszük azt mi áldozatot kellett volna megtennie és miért cserébe, nem volt egy jó üzlet. ebből a szempontból is teljesen értelmetlennek tűnik az eset ha a feltételezett szándékosság okát keressük mivel én ezeket figyelembe véve nem tartom indokoltnak hogy ilyent tegyen azt pedig szinte kizártnak hogy szándékosan így végrehajtsa valaki.

szóval fuckin hell Topgear, de nem vagyok vak. csak átgondolkoltam és én erre jutottam

Utoljára módosítva: 2016. október 25. 09:16

G0007
#92 G0007 2016. október 25. 08:52  
grizzly:
A szikladarab intézkedett mindenért.

ha a szikladarabok intézkednek akkor remélem tudsz síelni

G0007
#91 G0007 2016. október 25. 08:51  
F1890:
azért egy ilyen mondatot azok után h vki privátban beszélget veled és erről az esetről van szó, az sztem eléggé egyértelmű utalás arra h igen szándékos volt rosszul cselekedtem de már nincs visszaút ez van. csak msc sosem vallotta be a stiklijeit. számomra ezért nem volt leginkább szimpatikus ha megkell indokolni sennaról is mondták h behugyozott, ettől még nem tartom tiszteletlenségnek. ez egy könnyed showműsor volt ahol nem is tudom h került oda a szó de nem msc ellen irányult csak egy sztori volt a sok közül. a volt rá 6 éve az eléggé túlzás. elmondta 2006-ban h majd elfogja mondani mikor visszavonult. és egy könyv megírása az évekbe telik tehát a sztori már benne volt jócskána könyvben (már 06-ban) sztem eléggé fair h csak a könyvében mondta ezt el nem pedig 06-ban szitotta tovább a feszkót vele

te is előitéletes vagy vele mikor azt állítod " msc sosem vallotta be a stiklijeit". 97et bevallotta, rubens elleni ringes manőver után elnézést kért tőle , mika elleni manőveréért ami ugyna szabályos volt még akkoriban, de mivel mika szóvátette neki ő elfogadta amit mondott . az olyan esetekről mint 94 ami hivatalosan egy versenybaleset volt, vagy a monacói ami a máig kérdéses te eleve elveszed tőle azt a jogot, hogy ártatlan volt . te ezekről megállapítottad hogy direkt volt miközben semmi sem támasztja alá max feltételezések, és eleve bűnösként kezeled és elvárod, hogy igazoljon téged. csakhogy épp azért vitatéma mivel ugyanannyi szól mellette mint ellene.

ezt csinálta webber is. ha igaz amiket a cikkben olvastunk akkor ez nem beszélgetés volt mivel nem beszélgettek. webber eleve bűnösként kezelte és úgy ment oda hozzá hogy az általa feltett kérdéseket lényegében ő maga válaszolta meg amire schumacher egy mondattal reagált , egy olyan mondattal ami nem volt se beismerés, se cáfolat , lehet így is értelmezni , lehet úgyis értelmezni, de webbernek ez elég is volt, mert azt csinálta amit te hogy azt várta igazolást nyerjen amit ő állít. nem azt ami történt hanem amiket ő gondol. hiszen említi hogy "Éppen ezt akartam tőle hallani” .

közbe amit hallott tőle az egy nagy semmi. nem azt mondta el , hogy szándékos volt , csak lerázta markot egy olyan mondattal ami alatt igazából nem tudni, hogy mit értett. ezért írtam hogy vedd úgy egy pillanatra hogy tényleg nem volt benne semmi szándékosság . képzeld magad az ő helyébe. mindenki előre a nyakadba akasztja hogy bűnös vagy már az első pillanattól fogva mert a múltban csináltál olyat ami miatt beskatulyáztak valaminek , és első ránézésre (másodikra már nem) az eset tűnhetett úgy hogy simán csak egyenesbe rakta az autót ezért mindenki úgy vette direkt csinálta (amellett, hogy az ő érdekeik is azt kívánták hogy a fejét vegyék hiszen elrontották a koreiket). na most ha ez a helyzet és ezek után webber odáll eléd azzal amit a cikkben leírt , ez esetben is elhangozhatott ez a mondat schumachertől csak így már teljesen más értelmet nyer. nem?

én csak erről beszélek . ez a mondat tőle semmit sem igazolt vagy cáfolt meg. és sajnos soha nem fogjuk megtudni, mi volt az igazság. én sem tudom, de az én véleményem az, hogy nem volt szándékos. és nem azért mert én ártatlannak tartom és ehhez keresek bizonyítékot , hanem fordítva. az alapján amit láttam a felvételeken és végiggondolva a helyzetét és arra jutottam , hogy nem volt szándékos.

behugyozós sztori meg nem helyénvaló és nem csak szerintem. videó alatt a kommentekben szidták is hamiltont miatta pedig ez egy amerikai talk show. de hát egy hamiltontól nem is vár mást az ember hogy őszinte legyek, így ez annyira nem lényeg.

webberes sztori viszont olyan amit akkor kellett volna elmondania, vagy normális esetben soha. privát "beszélgetést" kitálalni eleve genyóság hiszen azért privát , de ha már így is tesz, akkor legyen benne annyi maradék gerinc, hogy olyankor teszi amikor a mások reagálásra képes. így hogy az illető egy zombie és csak akkor jön elő egy privát beszélgetéssel úgy persze nyugodtan beszélhet bárki bármiről, hiszen ki cáfolná meg az elhangzottakat? senki.

nekem ez gerinctelen. mint mondtam ott van montoya, dc, mika, hill, vagy alonso, hogy csak egy párat említsek. mindegyikkel volt a pályán sőt azon kívül is ellentéte MSC-nek, de ők valamiért még sem jöttek elő olyan sztorikkal, hogy hú egyszer bementem msc után a wc-re aki kurva büdöset szart, vagy hogy privátban félrehívtam és elmondtam neki tuti szándékosan jött nekem mire azt felelte hogy bőr az egér csont a farka és pont ezt akartam tőle hallani ...

TopGear
#90 TopGear 2016. október 25. 06:54  

F*cking hell G...

Aki vitatja ezt a szándékosságot az vak!
Ezt már akkor is meg lehetett állapítani, igen egyszerű volt. Olyan bénán csinálta a szarháziság mellet, hogy az kész.

Webber meg jó fej volt vele, hogy akkor nem mondta el. De minek? :)


grizzly
#89 grizzly 2016. október 24. 21:34  
F1890:
azért egy ilyen mondatot azok után h vki privátban beszélget veled és erről az esetről van szó, az sztem eléggé egyértelmű utalás arra h igen szándékos volt rosszul cselekedtem de már nincs visszaút ez van. csak msc sosem vallotta be a stiklijeit. számomra ezért nem volt leginkább szimpatikus ha megkell indokolni sennaról is mondták h behugyozott, ettől még nem tartom tiszteletlenségnek. ez egy könnyed showműsor volt ahol nem is tudom h került oda a szó de nem msc ellen irányult csak egy sztori volt a sok közül. a volt rá 6 éve az eléggé túlzás. elmondta 2006-ban h majd elfogja mondani mikor visszavonult. és egy könyv megírása az évekbe telik tehát a sztori már benne volt jócskána könyvben (már 06-ban) sztem eléggé fair h csak a könyvében mondta ezt el nem pedig 06-ban szitotta tovább a feszkót vele

A szikladarab intézkedett mindenért.

F1890
#88 F1890 2016. október 24. 21:21  
G0007:
Nem jelent egyet a beismeressel mivel ez nem volt beismeres. Az hogy ez alatt mire gondolt tobb fele keppen ertelmezheto. Aki azt akarja ebbe belelatni mint webber az azt latja bele. aki maskepp gondolja annak meg mast jelent. A teny az hogy igazabol.nem tortent semmi ami alatamasztana a szandekossagot . Webber altal emlitett allitolagos mondat schumachertol legalabbis egy nagy semmi amit igazabol csak ms tud hogy mit ertett alatta. Pisigate nem para ha igaz is kit erdekel hogy behugyozott max erdekes csak ahogy irtam is (bar lehet csak az en lelkem erzekeny ilyenre) nem helyenvalo es kell hozza nemi intelligencia h ilyen szituban nem mondok el ilyen dolgokat mint webber es ham. mert nem akkor mondtak el ezeket amikor ms reagalasra kepes volt meg es nem egy zoldseg? Ott van csomo ilyen arc. Pl alo,dc,hill,monty stb de nem pofaznak pedig gondolom lenne mit hisz csataztak vele nem is kedveltek eleinte vagy egyaltalan ill biztos van velemenyuk dolgokrol csak van bennuk annyi ha eddig nem akkor igy nostmar nem is beszelnek ilyebekrol meg rubens sem. szoval ez nekem eleg elitelendo ms allapotat figyelembe veve. akkor kellett volna webbernek is elmondani ezeket amikor ms meg elt, de nem tette ...milyen neglepo. na mind1 a velemenyem leirtam . Azt gondolom webber 0 info birtokaban eleve beskatujazta ,eloiteletes volt es onnantol mar mind1 mivolt a sajat iagaza erositesere akart vmi igazolast keresni. csakhogy ez nem volt az. az igazsagot csak ms tudja de elnezve a manovert es annak logikatlansagat en nem tartom szandekosan kivitelezhetonek es nem latom a motivaciot sem mogotte az ideny 6. futaman az o helyzeteben ,az omeghurcolt multjaval ,azzal az autoval , pont visszavonulasa eveben. Am ez a beszelgetes is eleg ize a lehetett a leirtak alapjan. Webber odaall feltesz egy kerdest 2 percben ms meg elintezte egy ilyen semmitmondo valasszal amivel igazabol nem cafolt vagy erositett meg semmit vele. legalabbis ha csak ennyi hangzott el akkor biztos nem ,de arra eleg volt h markot lerazza aki ugy erzte most elegtetelt vett es megkapta amit akart, kozbe meg mikor pl en olvastam arra gondoltam hogy ezen most mit ertett? tegyuk fel es allj ugy hozza hogy nem direkt volt. tenyleg elcseszte de utana szetszedtek es ez az igazsag.most ha ez van, ebben az esetben is mondhatott volna egy ilyen mondatot nem? ami alatt arra gondolt hogy mar olyan utra lepett ahol mar igyis ugyis ő a rossz es ez van ,nem lehet vele mit tenni foleg az o multjaval ami miatt eleve eloitelesek vele. Na mind1 ezek alapjan ez nem vitt kozelebb az igazsaghoz, de az jobban szurta a szemem hogy ilyenkor jon elo vele mikozbe volt ra vagy 6 eve az eset utan amikor ms meg emberi lenynek volt mondhato es talan neghallgathattuk volna az erme ra eso oldalat is.

azért egy ilyen mondatot azok után h vki privátban beszélget veled és erről az esetről van szó, az sztem eléggé egyértelmű utalás arra h igen szándékos volt rosszul cselekedtem de már nincs visszaút ez van. csak msc sosem vallotta be a stiklijeit. számomra ezért nem volt leginkább szimpatikus ha megkell indokolni

sennaról is mondták h behugyozott, ettől még nem tartom tiszteletlenségnek. ez egy könnyed showműsor volt ahol nem is tudom h került oda a szó de nem msc ellen irányult csak egy sztori volt a sok közül.

a volt rá 6 éve az eléggé túlzás. elmondta 2006-ban h majd elfogja mondani mikor visszavonult. és egy könyv megírása az évekbe telik tehát a sztori már benne volt jócskána könyvben (már 06-ban) sztem eléggé fair h csak a könyvében mondta ezt el nem pedig 06-ban szitotta tovább a feszkót vele

Utoljára módosítva: 2016. október 24. 21:53

G0007
#87 G0007 2016. október 24. 20:54  
F1890:
üdv újra köztünk sztem ezt már te sem gondolod komolyan h itt nem arra gondolt amire, itt kb mindenki beismerte h ez egyet jelent a beismeréssel. de ugye 100%-osan nem ismerte be és én pl ezt hiányoltam tőle midnig is, h egyszer álljon ki nyilvánosan és mondja el h hibáztam fasz voltam. hamiltonos pisigatehez: sztem ez egy könnyed beszélgetés volt nem msc ellen irányult, sokan behugyoznak az autóba, nemtom ez mért lenne rossz vagy kevesebb vki ettől. herbert állítólag egyszer befosott

Nem jelent egyet a beismeressel mivel ez nem volt beismeres. Az hogy ez alatt mire gondolt tobb fele keppen ertelmezheto. Aki azt akarja ebbe belelatni mint webber az azt latja bele. aki maskepp gondolja annak meg mast jelent.

A teny az hogy igazabol.nem tortent semmi ami alatamasztana a szandekossagot . Webber altal emlitett allitolagos mondat schumachertol legalabbis egy nagy semmi amit igazabol csak ms tud hogy mit ertett alatta.

Pisigate nem para ha igaz is kit erdekel hogy behugyozott max erdekes csak ahogy irtam is (bar lehet csak az en lelkem erzekeny ilyenre) nem helyenvalo es kell hozza nemi intelligencia h ilyen szituban nem mondok el ilyen dolgokat mint webber es ham. mert nem akkor mondtak el ezeket amikor ms reagalasra kepes volt meg es nem egy zoldseg? Ott van csomo ilyen arc. Pl alo,dc,hill,monty stb de nem pofaznak pedig gondolom lenne mit hisz csataztak vele nem is kedveltek eleinte vagy egyaltalan ill biztos van velemenyuk dolgokrol csak van bennuk annyi ha eddig nem akkor igy nostmar nem is beszelnek ilyebekrol meg rubens sem. szoval ez nekem eleg elitelendo ms allapotat figyelembe veve. akkor kellett volna webbernek is elmondani ezeket amikor ms meg elt, de nem tette ...milyen neglepo. na mind1 a velemenyem leirtam . Azt gondolom webber 0 info birtokaban eleve beskatujazta ,eloiteletes volt es onnantol mar mind1 mivolt a sajat iagaza erositesere akart vmi igazolast keresni. csakhogy ez nem volt az. az igazsagot csak ms tudja de elnezve a manovert es annak logikatlansagat en nem tartom szandekosan kivitelezhetonek es nem latom a motivaciot sem mogotte az ideny 6. futaman az o helyzeteben ,az omeghurcolt multjaval ,azzal az autoval , pont visszavonulasa eveben. Am ez a beszelgetes is eleg ize a lehetett a leirtak alapjan. Webber odaall feltesz egy kerdest 2 percben ms meg elintezte egy ilyen semmitmondo valasszal amivel igazabol nem cafolt vagy erositett meg semmit vele. legalabbis ha csak ennyi hangzott el akkor biztos nem ,de arra eleg volt h markot lerazza aki ugy erzte most elegtetelt vett es megkapta amit akart, kozbe meg mikor pl en olvastam arra gondoltam hogy ezen most mit ertett? tegyuk fel es allj ugy hozza hogy nem direkt volt. tenyleg elcseszte de utana szetszedtek es ez az igazsag.most ha ez van, ebben az esetben is mondhatott volna egy ilyen mondatot nem? ami alatt arra gondolt hogy mar olyan utra lepett ahol mar igyis ugyis ő a rossz es ez van ,nem lehet vele mit tenni foleg az o multjaval ami miatt eleve eloitelesek vele.

Na mind1 ezek alapjan ez nem vitt kozelebb az igazsaghoz, de az jobban szurta a szemem hogy ilyenkor jon elo vele mikozbe volt ra vagy 6 eve az eset utan amikor ms meg emberi lenynek volt mondhato es talan neghallgathattuk volna az erme ra eso oldalat is.

Utoljára módosítva: 2016. október 24. 21:20

F1890
#86 F1890 2016. október 24. 15:18  
G0007:
rád reagálok mert értelmes vagy. Ha a véleményem érdekel az én véleményem az, hogy Webber már előre meghozott egy ítéletet mielőtt bármi konkrétat tudott volna, és utána annak az igazolását kereste nem pedig a valóságot. Az egész cikkben egy mondat van amit állítólag Schumacher mondott, mégpedig, hogy „Mark, olykor olyan útra lépsz, ahonnan már nincs visszaút.” minden mást Webber mondott, gondolt. Schumacher ezen mondata pedig sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja Webber állításait hiszen nem elnézést kért, nem bevallotta, hogy direkt csinálta, lényegében nem mondott semmit. Lehet úgyis értelmezni Schumacher mondatát hogy arra gondol hogy a szitu amibe az elfékezése miatt került olyan hullámokat váltott ki ahol ő már mindegy, hogy mit tesz úgy sem hisz neki senki . Az, hogy Webber egyből rásütötte, hogy direkt volt (bár nem tudom mire alapozza) vagy az ,hogy én arra alapozva, hogy megnézve a felvételeket kockáról kockára azt mondom ennyi részletességgel ami akkor történt (160as tempónál, elfékezés, füstölgő kerék, rossz ív , ütközés elkerülése miatt autó egyenesbe tétele, 7 vb cím, nem mindent eldöntő futam, visszavonulása éve ergo idokolatlanság stb) nem tartom szándékosan megvalósíthatóank ami történt ezek vélemények. Schumacher az aki tudja mi történt , de a látottak alapján én nem tartom sem logikusnak, sem reálisnak a műveletet, sem annak megvalósítását. viszont ami tény az, hogy jelen esetben ami a cikkben elhangzik az állítólagos mondat Schumachertől az esetre az egy semmi mivel nem tudni, hogy mit értett alatta, csak úgy lóg a levegőben semmitmondóan utalva valamire, de nem tudni, hogy mire. Tegyük fel , hogy tényleg nem szándékosan csinálta. ez esetben is mondhatott ilyen mondatot Webbernek nem? az helyzet az, hogy igen. Webber persze aki már akkor lefejezte volna Schumachert mielőtt bármit is tudott volna arról mi történt , elhamarkodottan hozott egy ítéletet, úgy értelmezni, hogy Schumacher ezzel a mondatával igazolta őt, miközben valójában nem. Ezzel a mondattal legalábbis semmiképpen. másik véleményem ami nem egészen ide kapcsolódik pedig az, hogy sem Webber ezen nyilatkozata, sem pedig Hamilton pár nappal ezelőtti sztorija (EllEN showjában elmondta, hogy MS állítólag mindig bevizelt az autójába futam alatt a mercinél) nem az a kategória amiről művelt értelmes emberek beszélnek , úgy hogy a másik fél nem tudja megvédeni magát mert konkrétan egy élőhalott. de még ha igaz is a sztori akkor sincs vele semmi baj, csak ez nem beszédtéma kéne hogy legyen amerika egyik legnézettebb talkshowjában egy olyan emberről aki haldoklik. Ott van Hakkinen, Hill, Alonso stb akik bizonyára szintén tudnának mesélni Schumacherről a pályán történtekről vagy azon kívül de van bennük annyi, hogy nem teszik . nekem ez a fajta hozzáállás az ami sokat elárul arról,. hogy milyen ember is valójában az illető és ami előtt kalapot emelek , sőt igazából ez a normális, nem pedig a majdnem halottba belerúgok mert úgyse tud reagálni style

üdv újra köztünk

sztem ezt már te sem gondolod komolyan h itt nem arra gondolt amire, itt kb mindenki beismerte h ez egyet jelent a beismeréssel. de ugye 100%-osan nem ismerte be és én pl ezt hiányoltam tőle midnig is, h egyszer álljon ki nyilvánosan és mondja el h hibáztam fasz voltam.

hamiltonos pisigatehez: sztem ez egy könnyed beszélgetés volt nem msc ellen irányult, sokan behugyoznak az autóba, nemtom ez mért lenne rossz vagy kevesebb vki ettől. herbert állítólag egyszer befosott

G0007
#85 G0007 2016. október 24. 08:50  
szabb:
Eddig sem volt kérdés számomra, hogy szándékos volt, de most legalább fény derült rá, nem hinném, hogy Webber ezt csak úgy leírta volna az önéletrajzi könyvében, ha nem lenne valóságalapja. G0007 véleményére azért kíváncsi lennék!

rád reagálok mert értelmes vagy. Ha a véleményem érdekel az én véleményem az, hogy Webber már előre meghozott egy ítéletet mielőtt bármi konkrétat tudott volna, és utána annak az igazolását kereste nem pedig a valóságot. Az egész cikkben egy mondat van amit állítólag Schumacher mondott, mégpedig, hogy „Mark, olykor olyan útra lépsz, ahonnan már nincs visszaút.” minden mást Webber mondott, gondolt. Schumacher ezen mondata pedig sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudja Webber állításait hiszen nem elnézést kért, nem bevallotta, hogy direkt csinálta, lényegében nem mondott semmit.

Lehet úgyis értelmezni Schumacher mondatát hogy arra gondol hogy a szitu amibe az elfékezése miatt került olyan hullámokat váltott ki ahol ő már mindegy, hogy mit tesz úgy sem hisz neki senki .

Az, hogy Webber egyből rásütötte, hogy direkt volt (bár nem tudom mire alapozza) vagy az ,hogy én arra alapozva, hogy megnézve a felvételeket kockáról kockára azt mondom ennyi részletességgel ami akkor történt (160as tempónál, elfékezés, füstölgő kerék, rossz ív , ütközés elkerülése miatt autó egyenesbe tétele, 7 vb cím, nem mindent eldöntő futam, visszavonulása éve ergo idokolatlanság stb) nem tartom szándékosan megvalósíthatóank ami történt ezek vélemények. Schumacher az aki tudja mi történt , de a látottak alapján én nem tartom sem logikusnak, sem reálisnak a műveletet, sem annak megvalósítását.

viszont ami tény az, hogy jelen esetben ami a cikkben elhangzik az állítólagos mondat Schumachertől az esetre az egy semmi mivel nem tudni, hogy mit értett alatta, csak úgy lóg a levegőben semmitmondóan utalva valamire, de nem tudni, hogy mire. Tegyük fel , hogy tényleg nem szándékosan csinálta. ez esetben is mondhatott ilyen mondatot Webbernek nem? az helyzet az, hogy igen.
Webber persze aki már akkor lefejezte volna Schumachert mielőtt bármit is tudott volna arról mi történt , elhamarkodottan hozott egy ítéletet, úgy értelmezni, hogy Schumacher ezzel a mondatával igazolta őt, miközben valójában nem. Ezzel a mondattal legalábbis semmiképpen.másik véleményem ami nem egészen ide kapcsolódik pedig az, hogy sem Webber ezen nyilatkozata, sem pedig Hamilton pár nappal ezelőtti sztorija (EllEN showjában elmondta, hogy MS állítólag mindig bevizelt az autójába futam alatt a mercinél) nem az a kategória amiről művelt értelmes emberek beszélnek , úgy hogy a másik fél nem tudja megvédeni magát mert konkrétan egy élőhalott. de még ha igaz is a sztori akkor sincs vele semmi baj, csak ez nem beszédtéma kéne hogy legyen amerika egyik legnézettebb talkshowjában egy olyan emberről aki haldoklik. Ott van Hakkinen, Hill, Alonso stb akik bizonyára szintén tudnának mesélni Schumacherről a pályán történtekről vagy azon kívül de van bennük annyi, hogy nem teszik . nekem ez a fajta hozzáállás az ami sokat elárul arról,. hogy milyen ember is valójában az illető és ami előtt kalapot emelek , sőt igazából ez a normális, nem pedig a majdnem halottba belerúgok mert úgyse tud reagálni style

Utoljára módosítva: 2016. október 24. 08:57

F1890
#84 F1890 2016. október 23. 13:50  
Lombardo:
ez a két utolsó komment igy egymás utan nagyot üt. Tisztara mint egy Zola regény asztaltársasága. Bár így még egyszer elolvasva Xavér megjegyzését, ő inkabb Frau Stöhr, a pletykás, műveletlen és pusztítóan rosszindulatú vénkisasszony a Varázshegyből.. :D Igaz, F1890?:D

Nem olvastam a könyvet, úgyh nem tudok a kérdésedre válaszólni. A webber féle önéletrajzi könyveket jobban szeretem mert ott sok hasznos információval bővülhet a tudásom :)

szabb
#83 szabb 2016. október 23. 11:44  

Eddig sem volt kérdés számomra, hogy szándékos volt, de most legalább fény derült rá, nem hinném, hogy Webber ezt csak úgy leírta volna az önéletrajzi könyvében, ha nem lenne valóságalapja. G0007 véleményére azért kíváncsi lennék!

Lombardo
#82 Lombardo 2016. október 22. 22:36  

ez a két utolsó komment igy egymás utan nagyot üt. Tisztara mint egy Zola regény asztaltársasága. Bár így még egyszer elolvasva Xavér megjegyzését, ő inkabb Frau Stöhr, a pletykás, műveletlen és pusztítóan rosszindulatú vénkisasszony a Varázshegyből.. :D Igaz, F1890?:D

Utoljára módosítva: 2016. október 22. 22:47

Xavér
#81 Xavér 2016. október 22. 15:37  

Ebből is látszik, hogy milyen ember is volt valójában Michael! A győzelem érdekében akár az ördöggel is szövetkezett volna, hogy sikert érjen el! A pályán nem ismert se Istent, se embert, mindenen kész volt átgázolni, csak hogy nyerjen, és a nap végeztével még a tükörbe is képes volt belenézni! Borzasztó! Hihetetlen, hogy botrányos sportszerűtlenségeit képesek egyes emberek úgy kezelni, mintha az egy semmi, jelentéktelen dolog lenne.

grizzly
#80 grizzly 2016. október 22. 11:21  

Hiába, a szikla keményebb volt, úgy döntött, hogy ő büntet, ha már a sokkal veszélyesebbeket, addig megúszta, a "bagatell" meg kifogott rajt.

HairHungary

 FORMA-1 HÍREK

koponya

32016.10.27. 19:16

Amiért Rosberg és Ecclestone nem lesznek cimborák…

Sok kérdés, egyféle válasz – "Miért beszélünk annyit mások véleményéről?"

142016.10.27. 17:28

Az újságíróknál Alonso az ász!

A rutinos tudósítók közül egy kivétellel valamennyien a spanyolt tartják a legjobbnak