Szurkolói videó Kvjat és Vettel második ütközéséről (videó)

írta:
2016. május 02. 08:10

Sebastian Vettel: „Nem voltam biztos benne, hogy kaptam-e defektet vagy eltört-e valami. Az autó hátulját néztem, de nem láttam különösebb sérülést. Lewist támadtam. Ez a kanyar balos, én a jobb oldalon haladtam, kicsit elvettem a lábam a gázról. Láttam a felvételeket, azok mindent elmondanak.”

Danyiil Kvjat: „Gyanítom, hogy a büntetést a hármas kanyar miatt kaptam. A hármas egy nagy tempójú kanyar, ezért azt várod, hogy tempósan menjenek benne. Ha fékeznek előtted, nem nagyon van idő reagálni sajnos. Ez történt velem: nem volt időm reagálni Seb fékezése után. Ha egy méterrel vagy egy másik autó mögött 150 km/órás tempónál, és az hirtelen fékezni kezd, ez elkerülhetetlen.”

Fedélzeti kamerák: Kvjat oldalán látható, a Red Bull a második ütközésnél nemcsak Vettelhez, de a mellette haladó Hamiltonhoz is hirtelen közel került, ami arra utal, hogy a helyzethez mérten túl gyorsan haladt a harmadik kanyarban.

Szurkolói videó:

Szurkolói videó Kvjat és Vettel második ütközéséről (videó)

Oszd meg!

6 hozzászólás

Hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy ha még nem vagy a Motorsportal.hu tagja itt tudsz regisztrálni.

Masters_Of_Hardcore
#6 Masters_Of_Hardcore 2016. május 04. 16:45  

Az is tuti hogy a honesztlí’ szót már nem nagyon vakarja le magáról a német. :D
Alonso sem a watmórájnídtudú-t... :D

Utoljára módosítva: 2016. május 04. 16:58

Masters_Of_Hardcore
#5 Masters_Of_Hardcore 2016. május 04. 16:43  

Szóval a Red Bull telitankkal is padlógázzal átmegy ezen a kanyaron. Ezért ütköztek. :D

027
#4 027 2016. május 04. 13:08  
daviid:
A 3-as kanyarban történtek nekem egy picit versenybaleset felé billen, bár látva, hogy Kvjat 2x is figyelmetlen volt, így nem volt kérdés, hogy minimum egy stop and go-s büntetéssel kellett büntetni, ami jogos volt a versenybírák részéről. Az elmúlt években a többség padlógázzal teljesítette ezt a kanyart, még a rajt után is. A kivételek általában a középmezőnyben szoktak lenni, ahol figyelni szokta az előtte haladó mozgására is, így egy minimális gáz elvétel szokott lenni. Vettel ezt megtette, ahogy a mellette levő Hamilton is, ám Kvjat már nem. Az orosz erre szerintem nem számított, hiszen ő azt hitte, hogy mindenki a gázon lesz, de nem így történt. Vettel lassított, csakhogy Kvjat túl közel volt hozzá, aki pont emiatt nem tudta kivédeni az esetet. Érdemes Vertsappen helyzetét is nézni a pályán, aki szemmel láthatóan szintén nem lassított (nem úgy, mint Sainz), és így a külső íven, eléggé nagy tempóban haladt. Ha Kvjat észreveszi Vettel lassulását, és tegyük fel jobbra rántja a kormányt, akkor a hollandot kapta volna telibe, ha pedig balra húz, akkor Hamiltont. Ez megint egy szerencsétlen szituáció volt, melyet kilehetett volna védeni, hogyha Kvjat óvatosabban megy, és jobban figyelt volna Vettel mozgására. A büntetés jogos volt, és talán ez a hiba jó lesz arra, hogy még időben összekapja magát, mert az-az ifjú, aki jobbján elhúzott, igencsak tűz közelben van. Kvjat ügyes, gyors, jó versenyző, de még nem annyira érett fejben. Ellenben Verstappennel! Magam sem hittem volna, hogy ez a tinédzser ifjú ennyire éretten tud vezetni. Bámulatos a holland, és én szinte biztos vagyok, hogy jövőre övé lesz az egyik Red Bull. Persze kérdés, hogy melyiket? (- már ha kérdés...) Kvjatnak az egyik "gyengesége", hogy lassan szokik hozzá az új körülményekhez. Jó példa erre az eddigi f1-es évei, de talán a GP3-as bajnoki címet hozó szezonja is igaz lehet. Kvjat általában nehezen szokta kezdeni az évet, s amint elkapja a fonalat, akkor már az igazi önmagát képes adni, s olyankor tisztán látszik, hogy igenis megérdemelt helye van a mezőnyben. Ezért is én azt a forgatókönyvet tartom a legvalószínűbbnek, hogy Ricciardo-Verstappen páros lesz a Red Bullnál, Kvjat-Sainz (Gasly, feltéve ha idén GP2 bajnok lesz) a Toro Rossónál. Kvjatnak ez a váltás mindenképpen jót tehet, véleményem szerint.

Msot ahogy említetted eddig észre se vettem , hogy Verstappen azért nem 1 egyszerű manővért vitt végbe a hármasban. Hatalmas tempóval érkezve ,sikerült kikerülni 1 balesetet + ami számomra meglepőbb , hogy ezután ezzel a tempóval, hideg gumikon a pálya poros részén ott betudott fordulni. Szurkolói felvételből már várta kb az ő falnak csapódását is .. ehhez képest, hajjaj nem egyszerű ez a gyerek

daviid
#3 daviid 2016. május 03. 18:01  

A 3-as kanyarban történtek nekem egy picit versenybaleset felé billen, bár látva, hogy Kvjat 2x is figyelmetlen volt, így nem volt kérdés, hogy minimum egy stop and go-s büntetéssel kellett büntetni, ami jogos volt a versenybírák részéről. Az elmúlt években a többség padlógázzal teljesítette ezt a kanyart, még a rajt után is. A kivételek általában a középmezőnyben szoktak lenni, ahol figyelni szokta az előtte haladó mozgására is, így egy minimális gáz elvétel szokott lenni. Vettel ezt megtette, ahogy a mellette levő Hamilton is, ám Kvjat már nem. Az orosz erre szerintem nem számított, hiszen ő azt hitte, hogy mindenki a gázon lesz, de nem így történt. Vettel lassított, csakhogy Kvjat túl közel volt hozzá, aki pont emiatt nem tudta kivédeni az esetet.
Érdemes Vertsappen helyzetét is nézni a pályán, aki szemmel láthatóan szintén nem lassított (nem úgy, mint Sainz), és így a külső íven, eléggé nagy tempóban haladt. Ha Kvjat észreveszi Vettel lassulását, és tegyük fel jobbra rántja a kormányt, akkor a hollandot kapta volna telibe, ha pedig balra húz, akkor Hamiltont.
Ez megint egy szerencsétlen szituáció volt, melyet kilehetett volna védeni, hogyha Kvjat óvatosabban megy, és jobban figyelt volna Vettel mozgására. A büntetés jogos volt, és talán ez a hiba jó lesz arra, hogy még időben összekapja magát, mert az-az ifjú, aki jobbján elhúzott, igencsak tűz közelben van. Kvjat ügyes, gyors, jó versenyző, de még nem annyira érett fejben.
Ellenben Verstappennel! Magam sem hittem volna, hogy ez a tinédzser ifjú ennyire éretten tud vezetni. Bámulatos a holland, és én szinte biztos vagyok, hogy jövőre övé lesz az egyik Red Bull. Persze kérdés, hogy melyiket? (- már ha kérdés...)
Kvjatnak az egyik "gyengesége", hogy lassan szokik hozzá az új körülményekhez. Jó példa erre az eddigi f1-es évei, de talán a GP3-as bajnoki címet hozó szezonja is igaz lehet. Kvjat általában nehezen szokta kezdeni az évet, s amint elkapja a fonalat, akkor már az igazi önmagát képes adni, s olyankor tisztán látszik, hogy igenis megérdemelt helye van a mezőnyben. Ezért is én azt a forgatókönyvet tartom a legvalószínűbbnek, hogy Ricciardo-Verstappen páros lesz a Red Bullnál, Kvjat-Sainz (Gasly, feltéve ha idén GP2 bajnok lesz) a Toro Rossónál. Kvjatnak ez a váltás mindenképpen jót tehet, véleményem szerint.

Utoljára módosítva: 2016. május 03. 18:19

s60pcc
#2 s60pcc 2016. május 02. 15:57  

Vicces.....Vettel majdnem eltalálta Hamiltont :D
Rosberg tripla lottó 5-öst kapott volna. :D

Utoljára módosítva: 2016. május 02. 16:01

qwerm
#1 qwerm 2016. május 02. 09:46  

egy ideig morfondíroztam ezen a "hirtelen lassított érven", h valóban, ha nyélen mennek ott, akkor bizony meglepheti őt egy kisebb mértékű lassulás is. de ahogy visszanéztem éppen kvyat fedélzeti kameráját, ott bizony 3 autó is lassult a kanyar közepén (talán telitank miatt, nem lényeges most), így már számomra is egyértelmű (eddig is az volt, csak ez a része bizonytalanságban tartott)

PIT STOP ARCHÍVUM
Amikor a Jégember is megizzad (videó)
2016. szeptember 28. 14:48
Massa találós kérdése (kép)
2016. szeptember 20. 20:10
F1-es esküvő – világbajnok sofőrrel!
2016. szeptember 12. 08:12
Na ki ez itt a sár alatt? (kép)
2016. szeptember 08. 18:58